Jump to content
Българският форум за музиканти

Bc Rich или Ibanez


mr.rock

Recommended Posts

Здравейте съфорумници ,поиграх си да се разровя из форума за такава тема ,но не намерих много за Bc rich-овете ,нямъл съм възможността да свиря на такава китара ,но от записите качвани в youtube китарата вади добър звук ,ама как ще свири китарата зависи от майстора ,нали.

За Ibanez прочетох страшно много и се ориентирах да си взема rg370dx или rg350dx (а и още от преди съм си ги харесал тези модели)

Моля ви ,кажете ми нещо повече за Bc rich и ми препоръчайте някоя китарка среден клас (до 800 лв.).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=4360

 

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=2808

 

Не искам да натрапвам мнение, просто препоръчвам първия линк.За тези пари този модел мисля че най-заслужава внимание.Успех при избора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм на три китари Bc Rich. Бас Warlock в Чехия - доста стабилен инструмент за парите си, и две китари - един сравнително евтин и разочаровал ме Warlock и Kerry King Metal Master. Последната беше убиец. 24 прага, Kahler тремоло, мега изродски адаптери. Тука в Бургас беше 760 лева. Не знам обаче формата и рисунките отгоре дали ще ти харесат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами честно казано, след доста обиколки и изправен пред същата дилема стигнах до заключението, че 370 е най-добре. Понеже БС Ричовете за тия пари е не ми харесаха, а тези които бих си купил - над 1500 лева - няма къде да се видят, а не ми се поръчва по каталог без да съм видял нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се бях насочил точно към Warlock-а именно заради цената му и после Kerry King Metal Master.

Можете ли да ме посъветвате коя от 4-те китари да избера (Kerry King Metal Master ,Warlock ,rg370dx ,rg350dx) искам да свиря блус ,пънк ,рок ,хеви и дет метъл. Ако може да постнете и някой сравнително ефтин джаксън с приличен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Както гледам ти искаш да свириш разнообразни стилове. Според мен B.C. Rich правят предимно "тежки" китари. Това е лично мнение и не искам да обременявам никого с него. Другият недостатък на B.C. Rich е че в България нямат силен представител. Визи Артс надуват прекалено много цените според мен. От друга страна Ibanez могат да се намерят на доста прилична цена а също така с Ibanez свирят много по голям кръг стилове.

 

Добра идея е да прегледаш форума за някоя оферта. Покрай тая криза изпадат много запазени инструменти на изключителна цена.

Запазени 370ки и 350ки ибанез вървят около 5 стотака, при положение че на магазина са по 800.

 

Но. Според мен е най-важно да идеш и да пробваш инструмента който купуваш. Ако не го пипнеш и не го боднеш в амп и не почегърташ любимите ти песнички и не те изкефи, има голям шанс това да не е твоят инструмент.

 

Едит: Скоро се сдобих с инструмент втора употреба, който е като нов. Washburn-а в подписа. Чудно е че в германия е 420 евро, в америка е 680 долара, а тук в БГ абсолютно същия е 600 лв. на магазина. Може да идеш да пробваш някой друг техен модел в фактор. Аз от този Washburn-а съм много доволен защото мога да свиря почти всякакъв стил музика (от Bon Jovy до Lamb of God).

Редактирано от FireStorm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да спомена ... тва че 90% от хората във форума си купуват евтини "Ибанези" и разни подобни ментета не значи че тачат марката.

За да я тачат трябва поне да са се докоснали до истинските им модели.

Спрете с класифицирането по този начин. Истинските Ибанези в този форум се броят на пръсти.

 

Да се надявам, че автора слага до Скуайър наистина най-ниските модели на Ибанез, и че разбира къде са Ibanez и къде са сегашните Джаксъни и разните Скуайъри.

 

Но не ми обръщайте внимание - аз съм просто един фен на марката (но не защото трябва да се робува на някоя марка, а защото просто я познавам).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип грг моделите знам ,че не стават за почти нищо.А за новаците като мен можеш ли да поясниш кои са истински модели и кои не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

говори за престижи и тия с четирицифрените обозначения и джемове... е не може обаче всички да са познавачи - и аз искам ДЖЕМ седмица, ама няма кой да ми го купи и най-вече ОТ КЪДЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДЖЕМ 7-ца? Имаш предвид Universe?

Престижи и JEM ли са само? Ами UV, PGM, JS, и всички останали сигнейчъри, J.Custom, USA Custom?

Не визирам само скъпите модели. И не говоря само за ново производство.

 

И как откъде - Music Center Ikonomov ? За първи път ли чуваш?

 

А да си чувал за Японско производство още преди то да бъде наречено Престиж?

 

Май само с искането ама не и с познаването останахме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм професионален китарист и не ми е нужна китара която стува повече от колата ми ,аз си търся китара която става за вечеринки ,както и една солидна част от форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.