Jump to content
Българският форум за музиканти

Metallica - The Shortest Straw


MR_STENCH

Recommended Posts

Заедно с моят колега "барабанист" в бялата кутия... днес записахме таз резачка. Китарките са от мен... бас - естествено няма :rocker: . Аматьорско, но с кеф и от сърце. Не убивайте китаристът :cheers: толкова може.

 

Поздрав за всички фенове!

 

The Shortest Straw

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, едно от любимите ми топ 5 парчета на Металика. Много добре си се справил. За бас - не се притеснявай! То и в албума ...And Justice For All няма бас. :thumbs_up:

Иначе ще сложа една лека ритмична критика. Като започваш основната тема преди куплета (пък и в самия куплет) доста отсечено свириш. Мисля че трябва повече груув да вкараш в дясната ръка (ако си десничар). Не знам дали разбираш за какво ти говоря. Ако не, просто игнорирай това, което пиша.

Запиши и вокали. Да си стане парчето кат си му е реда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за положителните отзиви :thumbs_up: ! Има си доста кусури... песничката колкото е лесна, толкова е и трудна... поне за мен де. Бендовете ми са много далеч от истината.. "тапването" е също техника която едва сега започвам да усвоявам. Иначе умишлено се опитах да я "закопая" още по-яко и затова на места е така "отсечено" и нахакано :) макар, че с моят Alternate picking няма как да конкурирам младият Hetfield :D но... и на мен песента, а изобщо албумът ми е сред топ фаворитите и не се сдържах :) . Ето още един микс с някои коригирани неща:

 

MR_STENCH - The Shortest Straw (Cover)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко си го докарал парчето. Кърти от към звука. Това ми е любимото парче в албума. Как го докара тоя звук? 6-ца от мен. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :thumbs_up: Звукът... е както обикновено :) тоест 4 китарни трака в Reaper за хост - те в Revalver MKII (не ползвам тройката защото според мен "MESA" симулацията звучи по-зле :) ....). Двата са раделени напълно в ляво и дясно, другите два на по 60%. Кабинет симулациите са също различни. След това има единствено Зверско EQ с яко нажулени ниски и орязани среди в диапазона 800 - 2000Hz за да мачка и да компенсира липсата на бас :D . Барабаните са EzDrummer Pop/Rock сет-а но също с доста EQ и компресори тук там. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е че си ползвал 3-ката на ревалвера (дори само за да установиш че не те кеви Месата). Аз така и не я намерих обнародвана и работеща с народен лиценз.

Иначе аз имах предвид не знам как да ти го обясня... абе със заглушаването, едно такова груувиране и "подскачане" на ръката. Заеби, не мога да го обясня като хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

КЪРТИИИИ :) :) :thumbs_up: По принцип за тая песен може още да изостриш тона, че така китарите звучат много лъскаво, малко като първия на Disturbed, докато оригиналът хапе.. просто съм фен на звука на Justice-а :)

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва е една от най-добрите песньовки на бандата.Мислех че само аз я свиря,а се оказва че не е така.Евала.Мое да изревем нещо от горе й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра е, но май трябва малко повече velocity на барабаните, аз ако бях щях да направя удара средно около 100-110 да се върти и за металика, съм забелязал при барабаните, повече микрофони и компресор...(помещение и др. ако си със Superior има из мрежата един пресет за Металика), но наистина динамика си трябва :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.