Jump to content
Българският форум за музиканти

Озвучаване


bass_85

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравеите искам да попитам какво oзвучаване ще ми е нужно за баса.Смятаме с групата да свирим в не много големи зали(клубове) свирим от доста години но до сега не сме се интересували от по мощтно озвучаване и искам да попитам какво ще ми е нужно за тази цел предполагам кам 300вата но оставям на по знаещите.Гледам тук говорите за кабинети и усилватели кам тях но нещо не ми стана ясно.Разполагам с около 1000-1200лвл

Поздрави и моля не ми се смеите

Редактирано от bass_85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами варианти има най-различни. Ако искате да свирити по клубове няма да ти е необходимо озвучаване за бас тъй като повечето басисти ползват централната озвучителна система на клуба. Ако си достигнал ниво при което вече си по-претенциозен към звука на инструмента си ще трябва да решиш дали ти трябва бас-кубе и нещо по-голямо. Ако е бас-кубе би могъл да го ползваш като монитор на сцената и за корекции на звука си. Ако искаш да взимаш нещо по-голямо / бас глава + различни варианти за кабинет/ тези пари няма да ти стигнат. Тогава вече вариантите стават много и ти трябва да си наясно точно какво искаш като звук.

 

P.S. 300W за бас е слабичко.

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Блогодаря за отговорите начи ще проверя клуба с които смятаме да работим с какво разполага а за самостоятелна по мощтна техмика ще мисля като сабера кам 3-4хиляди лева предполагам.А едно бас кубенце за репетиции колко вата ще ми трябва и оринтировачно на каква цена че не сам от София и не искам да идвам като не сам запознат с цените.Предполагам че кам 150 вата става за репетиции и един микрофон отпреде и за клубове.Свирим рок(стил ац дц бон джови)предимно авторски парчета това са насочващи групи.

Поздрави

Редактирано от bass_85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Днес отидох в един магазин и ни предложиха като варант усилвател+преамп+тонколони за бас(имам си кабинет за тях) и беше на доста съблазнителна цена и да попитам това по-добър вариант ли е от готово кубенце.Защото като смена горе долу всичко ще е кам 500лвл и мощтност над 200 вата(2 колони).На мен ми трябва нещо за репетиции а нашия барабанист яко удря :) и ми трябва нещо което да го надвиква.И така кое е по добрия вариант.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

За това. Има предостатъчно информация в горните линкове. Попрочети малко, със сигурност няма да обеднееш. Някой поне си е направил труда да ти систематизира и пусне линкове на теми за бас апаратури, ако поне от уважение ги беше прочел, вече щеше да имаш отговор на въпросите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи най-добре е, ако можеш да пробваш лично колкото може повече неща. Ако не можеш, моя съвет е на първо време да търсиш решение с някакво по-мощно кубе, или с глава и колона от една и съща марка и серия, защото доброто съчетание преамп-стъпало-колона от различни марки е нещо, което не винаги се получава от първия път и ще се вкараш в приключение. Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искате да свирити по клубове няма да ти е необходимо озвучаване за бас тъй като повечето басисти ползват централната озвучителна система на клуба. Поздрави.

 

 

Само аз ли не съм съгласен с горното твърдение?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не , ако се преброим ще сме мнозинство, вярвам.

 

 

NIKOCHIM, компромисът е удобство (липса на обемно и тежко оборудване за пренасяне) срещу звук и комфорт на цялата банда.

1. Всяка апаратура има собствен звук и представлява съществена част от присъствието на баса в микса и от усещането ти за инструмента

2. Колкото по-ясно се чуват инструментите на сцената, толкова по-добре ще свирят и колегите ти. Като знам на какво ниво са мониторните системи в БГ клубове бас апаратура на сцената е повече от препоръчителна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.