Jump to content
Българският форум за музиканти

Добри евтини китари


noflip

Recommended Posts

Преди да ме захапете искам да подчертая че това не е тема от типа на "Кажете някоя про китара за 20 лева". Интересно ми е да чуя мнения за неизвестни китари или китари на малки фирми които по звук и качество са сполучливи и надскачат класа си. Тук там попадам на някое мнение че еди коя си реплика на Лес Пол примерно от 90 и някоя си на "Едикояси" фирма е била учудващо добра китара и точно тези инструменти ме интересуват. Нещо като Vintage китарите за които поне аз не бях чувал до преди година и за които не се изписа малко из форума. Големите фирми и техните дъщерни ги прескачайте.

Споделете ако имате опит с такива инструменти или дори само ако сте чували или чели за някоя определена китара или серия китари които реално надскачат цената си по качество :D

 

Нямам никакво намерение да си купувам такава китара. Питам от чисто любопитство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 386
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Vintage - приятни копия на Gibson. Нямат точно чара на гибсънския саунд(на чисто и с малко драйв), но примерно като състейн често го докарват.

 

Richwood - също толкова добри LP копия(за тези около 600 камъка става дума). Имат и страт-тип китари, които обаче вече не са копия на страт и звука им, макар и доста хубав за класа си(говоря за тези около 400 камъка)си е собствен звук, не е класически страт звук. Страт HSS моделите им с двуточково тремоло са много добър избор за хората, които хем искат да могат да свирят класически рок, хем искат и звук за малко по-алтернативна музика.

Някак си по средата им е звука на тези страт копия между страт звука и Ibanez звука.

 

Скъпите Stagg са ОК, особено, ако човек си ги подбере, но не надскачат горните - около тях са, може би на една идейка по-ниска цена(не съм запознат с актуалните цени).

 

Cort - не знам дали си надскачат класа като звук, обаче като външен вид - определено(говоря за 500-600-левовите модели).

 

Blade - доста приятни и като изработка и като звук(в някои случаи съизмерим с първообразите) китари, главно в диапазона 600-800лв.

Подходящи за хората, ориентирани към търсене на Vintage звук.

 

-Чувам хубави думи за Squier Classic Vibe, но нямам наблюдения.

 

-Множество хубави no name копия са ми попадали, на които просто няма как да им кажа марката :hysterical:.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпите Stagg

Това е оксиморон...

 

Ямаха & (Блейд или Уошбърн) са моите предпочитания в класа до 1'000 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е оксиморон...

 

Имам предвид относително скъпи.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да доложа за корт. Наистина са много хубави китари за парите си и не го казвам само като собственик (примерно и в хармъни централ имат доста добри оценки).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Известните марки също имат добри евтини модели - ESP - LTD, Jackson, Dean, Gibson - Epiphone, Hamer - Slammer, Peavey, Kramer, Ibanez, Yamaha, BC Rich, Washburn, Fender - Squier.

Има марки, които правят евтини за качествата си модели - Cort, Vintage, Blade

Другото е вече марки, които произвеждат евтини китари с доста спорно качество - Stagg, Factor, Harley Benton, Jack And Danny, Collins и други подобни, повечето от които са произвеждани в Китай и целят да напълнят Ebay и някои магазини тук там из някоя държава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, моля,

За Harley Benton не мога да кажа нищо лошо, след като вече съм пипнал 7 такива китари. Общото ми мнение е, че моделите, които са над 150 евра много си струват. Много повече от Стаг, примерно, за тези пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^ да де ама пък от друга страна големите фирми имат и големи изцепки, като например онези китарки на Ibanez дето са от plywood (шперплат) и са по 500-600 лева. на фона на един Vintage за 400 и нещо, който е от махагон... знам че не само дървото е фактор но ми е едно наум. също така наистина при големите фирми има известна надценка заради името, докато при някои по-малките фирми високо качество се постига за определена цена след което китарата се пуска с по-малка надценка. има разграничение в качеството при този ценови клас (до към 1000 лева някъде) като могат да се срещнат от най-скапаните до доста качествени китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а някой може ли да ми каже дали има Vintage за лява ръка :cheers2:

Добре дошъл в клуба! Има в сайта им - Strat, SG, Les Paul копия, но в xxxx май няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на фона на един Vintage за 400 и нещо, който е от махагон...
не винаги..,освен това има незнамсиколко видове махогани,които не са като този на Гибсъните.

Да не говорим,че Гибсън,Греч и др. са с камери/кухини в телата и това не може да се сравнява с издялкана на машина тупалка от неизсъхнал неизвестен азиатски махагон.

Простата истина е,че копията не могат да звучат като оригинала никога.Може разликата да е малка при добро копие,но винаги я има!

Едит-не зн. как е при вас,но дори за пиянски джем- с добри китари се получава саунд и музика, а с ментетата само си късаш нервите...

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^всичко това е напълно вярно. аз просто сравнявах дърво с шперплат ;). дефакто затова и пуснах темичката - за да може някой който е отделил някакви пари за китарка да погледне и да си прецени по мненията на останалите ако не друго то поне кои марки да разгледа. например аз за Blade не бях чувал до вчера а сега когато попадна на тях в някой магазин задължително ще ги пробвам. и не че му е тук мястото де но искам да попитам като се заговорихме за Vintage някой пробвал ли е тези модели които са реплика на PRS? като визия това е точно моята китара, но нямам на идея как се справя като саунд. много се изписа за Лес Пол репликите на тази марка но не съм чул нищо точно за PRS копията.

 

Също така има ли някоя фирма която да произвежда полуакустични китари в този ценови клас? (полуакустични, а не акустични с Pickup) Един приятел се е навил да започне да се учи да дрънка но много държи да е полуакустична китарата и аз не знам какво да му предложа тъй като не съм хващал никога такова животно ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро се сдобих с една китара от нечуваната за мен марка Acеpro , копие на Лес Пол и мога да кажа, че по нищо не отстъпва на Винтидж при все че е почти двойно по-евтина.

 

Picture019.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно аверче има Tanglewood - HSS strat копие. Определено китарата е по-добре от някой скуайър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.