Jump to content
Българският форум за музиканти

Здравейте ! Аз съм китарист и имам въпрос за пианисти!


~Ruin~

Recommended Posts

Я кажете за кое от девете според вас отнема повече време да станесш добър смисъл наистина добър. Като изклиючим субективния фактор и факта че на всеки му се оттдава различно, говорим като цяло според вас, при кое по бързо можеш да станеш добър иначе казано и кой е по трудния инструмент за учене .

 

ПП: Става въпрос за спор темата не е насочена срещу квото и да било, предварително мерси за разбирането, биха ми били най-вече от полза хора занимавали се и с двете .

Редактирано от ~Ruin~
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:godbless: според мен китарата е по-лесният инструмент и за да не голословя ще кажа че движението на пръстите на лява и дясна ръка по клавиатурата не е синхронно и в едно и също положение докато при китарата позицията на дясната ръка е почти статична а пръстите отговарят за 6 жици ако не си скъсал някоя междувременно. Не съм добър на нито един от двата инсруминта но на китара се научих доста по-лесно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пияно срещу Китара (искрено и лично)
Ако не е много пиЯно състоянието ти -свириш по-добре,но след даден момент(чашка) -не моеш да свириш. :godbless:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП: Става въпрос за спор темата не е насочена срещу квото и да било, предварително мерси за разбирането, биха ми били най-вече от полза хора занимавали се и с двете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за един облог, в който аз казах ,че за по принцип китарата е по лесна за учене искам да чуя как мислят пиянистите просто ей така съм го взел на инат :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че нещо, ама дори и след като ти направихме забележка, продължаваш да пишеш пиЯно и пиЯнисти... Някак си не е проява на уважение :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрият начин е да започнеш да учиш и пиано, и да прецениш сам. Иначе колкото хора, толкова мнения ще има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи ти какви критерии имаш.Ако искаш да свириш като Кърт Кобейн(лека му пръст)може да ти се стори лесен инструмента,но ако искаш да свириш като Франк Гамбале,май няма да ти е лесен инструмента.За пианото няма смисъл да ти давам пример.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започнах да свиря на пиано на 6 годишна възраст, а сега съм на 18, т.е вече 12 години, и още не съм го научила съвсем хубаво (макар че съм в Музикално у-ще и съм печелила 3-та награда :-( ). Наистина това е много труден инструмент, трябва много свирене, но след това се развива добра координация на ръцете.

С китара започнах да се занимавам отпреди 2 години и 3-4 месеца, ходя на уроци. Китарата също е много труден инструмент, но за момента не мога да преценя кой от двата е по-труден, защото имам сравнително по-малък опит с единия.

Но мога да кажа, че класическата китара е по-трудна за малките деца, които започват да се занимават с музика, заради постановката на ръцете, пък и струните изискват по-голям натиск отколкото клавишите, а това уморява детските ръчички повече. Затова децата започват да учат китара на 8-9 годишна възраст, докато при пианото може да се започне на 5-6г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама какъв е този въпрос като ученик в НМУ " Л. Пипков " и като човек работещ и с двата типа професионалисти мога да заявя , че не инструмента определя трудността , ами човека ,който свири на него !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Пише ви човек, който свири китара и пиано.Знам че ще ви прозвучи нескромно но аз съм един от хората които са изсвирили най-много

нотна литература за китара и немалко за пиано.Така че мисля че моето мнение може да мине за компетентно ПИАНОТО Е ПО-ТРУДНИЯ

ИНСТРУМЕНТ И ТО МНОГО ПО-ТРУДЕН ОТ КИТАРАТА

Който иска да се обади <todor.em@abv.bg>GSM 0885 686 550 ТОДОР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой (най-вече авторът на темата) ще даде ли най-после дефиниция на израза "труден инструмент", щото аз и до ден днешен не го схващам това понятие :( Ако си глух (не буквално, де) всеки инструмент ще бъде еднакво невъзможен за "научаване" (инструмент не се научава). Другото е въпрос на техника = практика. Практиката отнема време. При всеки различно, но е в сила законът на лицето М. Пух "колкото повече - толкова повече".

 

Надявам се да сте ме разбрали ;)

 

@~Ruin~ - Не се обиждай, приятелю, опитвам се с никого да не се заяждам, но самото ти участие в такъв спор поне мен ме навежда на мисълта, че не си способен да вземеш "страна" и да я подкрепиш. Нали разбираш, все няколко човека ще ти кажат, че пиАното е по-трудния инструмент, други ще ти кажат, че китарата е по-труден и така ще имаш мненията на няколко непознати от форум за музиканти, с които евентуално ще спечелиш бас с някакъв човек, който сигурно има също толкова понятие... Пак казвам - изобщо не се заяждам, просто си говоря, съвсем спокойно можеш да не ми обръщаш внимание ако не можеш да ме разбереш правилно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.