Jump to content
Българският форум за музиканти

Little Wing


kolio_k

Recommended Posts

Zwero Супер :thumbs_up:

 

 

На мен не ми стигна да се излагам с китарата та се пробвах и на Клавир

Кликни върху пианиста --->:Piano:

 

ПП. сега видях че междуврменно се е включил истински клавирист. Извинявам се за моите издевателства :oops:

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ultramega поздравления!!!

Освен на китарата, много добре се справяш и на клавира

 

Незнам защо, но не мога да слагм иконки,иначе щях да сложа няколко поздравчета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

emo_tion1 , благодаря ти, но съм мнооого далеч от добро свирене на клавишни инструменти :hysterical: Слушах твоята импровизация- класа :greenangel:

 

 

Това моето го понаместих малко в нуендото след като го записах с Миди клавиатура че беше неритмично и то бая :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей , голям джем , голям купон , голямо нещо се заформило тука.

Мога само виртуално да ви стисна ръцете. :bravo: и да ви поздравя.

А от мен , лауреат на кръжока "Ръцете ми пречат" ,

ей това , дано Джими гледа отгоре и ми прости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готина тема, Кольо! И разкошно поднесена!

Поздравления на всички участници - има супер включвания! И клавиристите, тоже. Браво ultramega, много находчива бленда (а и тематични идеи).

Чакам @Baby Thomas да се пребори с времето. А ми се иска и @Telerig, и @Black Bird да не ни забравят...

 

Много правдив коментар е направил Бицев, обаче, за подвеждащия ефект на такива супер познати парчета, дето вкарват целия джем в едно русло. (Ще пробвам да не "цопна" в тоя капан... :rocker: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко "поизправих" опита си - Не Кликай.

 

Извинявам се, ако ставам нахален с двойния си пост. :pray:

 

И пропуснах да спомена, че предните импровизацийки направо ме отказваха да взема участие... Евала! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.4shared.com/file/101792434/f4bc...ittle_wing.html

 

Ето и от мен. Не се сдържах и го измучах, даже. Смейте се колкото искате. :pray: Опитах се да е в духа на 60-те. :rolleyes:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.cmusicforum.com/pi/wing-01.mp3 айде на метеното, изпробвах току що китарата към миди, стана циганийка, затова само малка част пускам
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на всички включили се ( китаристи, певци клавирджии и тн :thumbs_up: ), този джем сериозно се очертава като шаарен и хубав. Очаквам още разнообразни включвания.

 

Ето едно неделно и от мен. Възползвах се , че ми бяха навързани хавите, вчера учех едни парчета и ме беше домързяло да раздигам.

 

http://www.4shared.com/file/101817563/e095...tlewingjam.html

 

 

Ще се радвам на коментари за звука, защото общо взето е близо до този, с който най често свиря, когато не се правя на някого, както най често правя във форума :D

 

@Йотцо

 

Много автентично си го докарал, густо майна

 

п.п. Импровизацията ми няма нищо общо с контекста на парчето, ама не ми се правеше на СРВ пак и без това не го докарвам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@peshoy2k : Това е много интересно! Иска работа, естествено - но е в духа на разчупването, за което писах горе. Клавирите направиха по крачка, тази е още по-смела. Дай още!

 

:thumbs_up:

 

( П.п. Няма ли във форума някой духач, който да не е слушал версията на David Sanborn (със Eric Clapton и Sheryl Crow), че да даде нещо оригинално? )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@peshoy2k : Това е много интересно! Иска работа, естествено - но е в духа на разчупването, за което писах горе. Клавирите направиха по крачка, тази е още по-смела. Дай още!

хехе, тегаво е. Не стана добре, сега се опитвам да опозная новата техника, то не е и миди адаптер а някаква програмка и ръгам с кабела в компа. Сложих един компресор пред компа, но разцъквам какви настройки горе-долу ще свършат работа, определено е зарибявка тва нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kolio_k : Звукът наистина май ти е 'запазена марка' и е страхотен! (И аз най-често търся подобни звуци: със сочни ниски среди и изгладени от достатъчен драйв до почти цигулков тон, но със запазена китарна динамика, че да можеш да се изразяваш с извличането...) Няма 'педал' (или компютърен модел) за такъв звук, той става само в сложна комбинация от всички елементи във веригата - и си го заковал, майна, безпогрешно!

 

Импровизацията ти също носи почерк, макал да е малко залутана на моменти (като професионалист от висок клас, никъде не си 'изпуснал нишката', но на моменти, за да я следваш, си поизпуснал емоцията - онези атаки, вибрати и неуловими нюанси дето правят от отличното изпълнение - велико). Важното е, че смело си се отклонил от класическите интерпретации, вложил си личен стил - и пак си останал верен на темата.

 

Отначало като чух, че си използвал китарната версия на трака, реших че може да се подведеш в тоя дух (или пък да влезеш в конфликт с него). Но ти отлично си намерил баланса - не само като микс, а и стилово: и жив Стиви Рей да ти свиреше акомпанимент, солото ти нямаше да се пречка с него, а да се пасва, макар да е в друг стил. Това е майсторлък, браво!

 

Въздържах се от изкушението да си пусна за сравнение версията на Ерик Джонсън - като цяло твоят тейк ми напомни за него (макар да е доста различен) - не знам дали е китарния звук, фразировката, мелодичните линии или друг неуловим 'дух'... - да ти е бил 'идол' случайно? :D

 

И си позволих дребни 'критични' нотки само защото усещам, че можеш много повече - но и тук показаното вече те слага в най-високата международна класа. Завършен музикант с безупречна техника и импорвизаторска дарба, който би бил на място на сцената на всеки най-прочут джаз фестивал и би зарадвал всяка публика... Още веднъж - браво!

 

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Бицев

 

Благодаря ти много за отделеното за слушане време и градивния коментар.

 

Много се радвам, че звука ти допада, той е много близо, макар и не изцяло (има малко повече драйв, от този който нормално използвам ) до саунда , с който най често свиря, разбира се в някакъв контекст, свързан по някакъв начин с джаз или по скоро фри музика, и най вече , това е саунда, с който не се опитвам да приличам на някого :D , както най често правя ( може би е лош вкус, но наистина ме забавлява :D ).

 

Всъщност се постига доста просто. Представлява мек драйв ( в случая Fullsound Mosfet 2 ) стар хорус на Бос, аналогов дилей на 300 милисек, и дигитален ривърб на Бос, от там отива в два ампа (ляв и десен) за стерео, като разделител използвам Дигитален Дилей Boss DD3. Мисля че по голямата част от саунда идва по скоро от начина на свирене, най често леко с перото и назад до бриджа (предимно, не винаги де)

 

Иначе, що се отнася до свиренето, много ти благодаря за добрите думи, а колкото до конструктивнита критика, аз лично мисля , че в случая е доста мекичка :thumbs_up:

Направих два тейка и двата не ми харесаха, сториха ми се наистина напълно безидейни (надявам се да бъркам поне от части :D ) и ги оставих просто защото става въпрос за джем , а не за сериозен материал. Иначе ми отнема поне 10 опита да запиша нещо прилично и не винаги успявам. Точно и върху това работя, опитвам се да се науча да правя по идейни импровизации по бързичко, но това се постига само с много повече техника отколкото имам ( разбира се трябва и акъл, не го и намесвам в моя случай :D ), за да може импровизиращия наистина да се отдаде изцяло на музиката, без да допуска наивни технически грешки. Подтискащо е че доста често свиря с хора, които наистина се справят чудесно с това, но пък е и мотивиращо. Предполагам, че от части, това е и цената, която плащам, затова че обичам да се разпилявам в най различни стилове и насоки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.