Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара с бленда на цигулка?


dianstefanov89

Recommended Posts

Искам да попитам някой има ли такъв процесор който вади бленди на други инструменти, и ако има скъп ли е и откъде може да се закупи? Ето и едно клипче с бленда на цигулка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно има, и има доста Миди неща, от които нищо не цепя... но според мен това е с backing track което си линкнал... или в краен случай с някакъв странен процесор, но се чува китарата, така че според мен е бакинг трак...

 

Все пак... например тоя пич свири на саксофон със тази специална китара ...

 

Ако има някой по-разбиращ из форума да разясни тези номера как стават :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: Що ти е сторил сега бедният Алекси, че го окчестви като смешко? Е какво, мама му стара, трябва да умее един китаряга, за да не се намери някой, който да го критикува? Но това от една страна е добре, защото, ако някой каже, че аз съм смешен с китарата, няма да го приема навътре - та те за звездите говорят така!

 

 

А по темата - съществуват китарни синтезатори и то не са малко като модели, но според повечето музиканти симулациите им не са особено читави. Аз бях пробвал един, но за кратко и преди доста време и нямам конкретно мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: Абе то всички китарджии тук сме смешни в сравнение с някои колеги от форума, но те със сигурност не се изказват по този смешен начин...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,че ми казахте че е китарен синтезатор, а сега продължавайте на темата кой е смешен и кой не е :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет, без да ангажирам никого с него, е: по-добре наподоби звука, който търсиш с ползването на някой от стандартните ефекти и повечко настройки - намаляване на атаката, корекции в средите и пр. Причината да те съветвам това е, че колкото повече се отдалечаваш от стандартния звук на ел. китарата, толкова повече публиката го приема като ташак работа(става дума просто за публика, не за други музиканти). Далеч по-впечатляващо за непосветен наблюдател е да изсвириш класическа партия с типичен китарджийски звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: Ами и според мен цигулките, които се чуват е бекинг трака. Особено в част 1,2 и 4. Другото е яко шред и по-дълъг дилей. Редактирано от Xoce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На това видео цигулките звучат от бекинг трака. Иначе, ако търсиш цигулков звук, друг вариант освен синтезатора е E-bow.

 

Heet%20Sound%20Plus%20Ebow%20Electric%20Bow%20for%20Guitar1.jpg

 

Пусни едно търсене в Ютюб, за да видиш какво прави, че е малко трудно за обяснение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Китарата по принцип може лесно да наподоби тембър на цигулка: с нужното ниво драйв и подходящи EQ стойности. Това, което 'я издава' е атаката - резултат от тоноизвличането. Цигулката (освен когато свири пицикато) има значително по-мека атака, понякога забавена (и при лъка има доста различни техники - но винаги е далече по-мека атака от перо, дори от пръсти).

 

Затова най-често се имитира или с ръчно отнемане на атаката (напр. Джеф Бек маниер), което е малко трудно особено за сложни пасажи, или с автоматично забавяне от ефект (има аналогови, а и повечето дигитални процесори го имат). Най-доброто, обаче, е показаното горе e-Bow - защото с дясна ръка се действа почти както с лък, може в големи граници да се варира динамиката и да се постигне истинска 'щрайх' изразителност.

 

Разгеле тия дни сложих в един джем ('Тhe Great Gig In The Sky') едно 'чело' от китарата си - може да споделите колко (не)правдоподобно го намирате:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...st&p=428957

 

.

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата стават с китарен синтезатор. Една от възможностите е Roland GR-20. Струва около 1000 лева. Има банки с доста инструменти, както и невероятен дистър. А това в демонстрацията си е именно китарен синтезатор. Не е от бекинг трака, не се заблуждавайте.

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.