Jump to content
Българският форум за музиканти

Дране


Ex74

Recommended Posts

Ха така. Някой може ли да даде някакъв гайд за дране... като хората. В смисъл най-правилното дране. :)

Като се опитам да се разкряскам с някои по-висок тон. Не тип Dream Evil естествено, нещо по In Flames-ско... и след това ме болят.. гласните струни? :(

 

Още нещо интересно. След скорошния концерт на In Flames в БГ всички бяхме продрани и без глас, но тогава ми беше невероятно лесно да се дера на високо. А и можех да стигна тон, тон и половина по-високо от нормалното което мога?! оО

Нищо, че докато вряках имах чувството, че ще ми изхвърчи нещо от гърлото... :)

Редактирано от Ex74
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти.Zen of screaming на Melissa Cross е отговора...и чичо google,или торент тракери.Две серии са,или две dvd-та.Задължително гледай първата част,иначе ако скочиш директно на 2-та рискуваш.btw има и аудио диск със упражненията.Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мдам и аз имам проблем ... няколко минути дране и след това яка болка в гърлото ... ако има как да се избегнат тези последствия би било прекрасно :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчам бонбоки "Олипс", "Голия актив" или някакви подобни за справяне с болките в гърлото. Инак определено загрявайте преди да измълтретирате гласните си струни и гърлото. Всъщност и дрането си изисква внимание и някаква вокална подготовка, не става просто с "Аз реших, че мога и я подкарвам". Имам приятел със страхотни гласови способности и страшно широк диапазон, който преди да останови това и да започне да работи по подготвителни техники и грижа за гласа си, звучеше меко казано ужасно и обикновено имаше същите проблеми като вас!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой от вас направили си труда да потърси и да гледа въпросното видео-Zen of screaming? При тази уникална за мен жена са ходили на уроци и продължават да ходят голямо число суперизвестни музиканти а уроците й нямат аналог.Съвсем съзнателно се сдържах от коментари за да го гледате и да се изненадате приятно.Остава сега направо и линк да ви дам да теглите :greenangel: btw ако някой може да покаже поне малка част от способностите на вокали като Ранди от Lamb of God,Анжела от Archenemy или екс вокал Томи Векст от Divine Heresy, моля да не срами а да сподели....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз изтеглих въпросното ДВД от 2 части и го прегледах само,защото искам като имам повече време да седна съсредоточено и да попия знания :) ... но наистина уникално ... едни от наи-добрите тжки вокали ходят на уроци при тая жена. На моменти ми ставаше смешно като гледах как ги юрка :godbless: ... някви груби мъжаги - една крехка женица .. е те тва е :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се сдобих даже и с аудио диска с warm-ups :) .Според мен тези уроци са свръх ценни за тези , които правят екстремна музика.Бил съм свидетел как след 1 час дране на сцена след това хората не могат да си кажат името.А тази женица е и технически открехната-паказва начина на държане на микрофона в ръката как променя драстично звука,обяснява на дълго и широко за мониторите пред вокала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти.Zen of screaming на Melissa Cross е отговора...и чичо google,или торент тракери.Две серии са,или две dvd-та.Задължително гледай първата част,иначе ако скочиш директно на 2-та рискуваш.btw има и аудио диск със упражненията.Успех :thumbup:

 

Ей да си жив и здрав. Най-накрая да намеря нещо за дранието.Ще си правим група и искам да пея по тежък вокал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой от вас направили си труда да потърси и да гледа въпросното видео-Zen of screaming...

Със сигурност в Бг има много такива хора !!! Със сигурност !!! :punk_guitar::drummer:

 

А аз сега тегля Dvd-to !!! Благодаря за инфото BTw .

Със сигърност ще има какво да се научи . И ако имате още такива благинки казвайте :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само искам да подкрепя колегите тук, които искат да се занимават с дране и да ви кажа - НЕ БЪРЗАЙТЕ и НЕ СЕ ПРЕТОВАРВАЙТЕ! Другарчетата от бандата могат да си сменят струните на китарата ако им се наложи, но вие вашите гласни струни - не!

Разгледайте обстойно ДВД-то и ще откриете полезни неща. Най-важните неща, които трябва да разберете, според мен, са:

1) Какъв е гласът ви?(за да знаете кои подготвителни упражнения да ползвате)

2) Как се правят тези упражнения?

3) Как да си почивате след натоварване?

Всички тези неща са в Zen 1.

В Zen 2 вече почвате да разглеждате различните видове дране и съответно начините за изпълнение.

Ако искате всичко да е наред просто трябва да разгрявате с гореспоменатите упражнения по 10 мин. и резултатите ще са налице!

Надявам се да съм бил полезен.

 

П.П. Вярвам, че сте разбрали, че дрането не е просто викане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Благодарна съм за съветите! Скоро започвам! Найстина е важно всичко, това тъй като имам познат, който си изкара част от дроба на сцената и му забраниха дори да припява до края на живота му...

Тежко е! Не си разтягайте излишно гласните връзки!

 

Наздраве и успех на ентусиястите! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Eми виж сега...Пея от 10 годишна, и мисля че това беше най-тъжното нещо, което бях чувала да се случва на някой след дране. Смисъл по-поносими неща са възли и кисти по гласните струни, който се отсраняват операционно, но това вече тряя да си някъв абсолютен идиот за да не се усетиш, а той явно беше... Така че не се шашкай. Все пак дори Ейми Уаинхаус след 4 кутий цигари на ден и бутилка уиски почти не умря,а макар и гласа й. Всякви ги има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.