Jump to content
Българският форум за музиканти

Продават ли се грифове ?


jeordie14

Recommended Posts

Абе хора дали случайно знаете някой магазин в варна кадето да продават части за бас / китара като грифове , бриджове , ключове адаптери и така нататък ...

мерси предвартелно :cheers2::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бриджове, ключове, сякакъв хардуер има при капъша, раизинг форс и др. :) За грифове предполагам може някой да ти изработи, не знам туук да се продават така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно лютиер си се нарича. :)

 

Има, разбира се.

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=45998&st=0 <-- Виж тази тема, мисля, че може да ти е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по то1но мога да ви кажа 4е или търся някакво копие / имитация там кото щете го пишете на Gibson Thunderbird IV щот за тях си умриам отсякъде ...

едната опция е сам да си зглобя нещо другата да дрънна кинти ако някой продава или е виждал да продават някъде в района , или да ходя при лутиер да ми изработи ( сигурно на парите на истински гибсън ;( ) :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

ако вложиш парички в изработката на копие на тъндърбърд (и аз копнея за такъв бас) може да се получи много хубав инструмент, който не само няма да отстъпва, но може и да надминава някои от очакванията ти за конкретния гибсън, защото можеш да си 'добавяш' екстри и да си го customize-ваш в процеса на правене - ако лютиерът ти е разбран и точен човек ще се сработите и ще ти направи максимално удобен за твоите нужди и стил на свирене инструмент.

този вариант има големи предимства според мен. стига да имаш бюджет за трошене за бас китара.

виждал съм яки Епифон модели тъндърбърд. ама само от далече=> не мога да кажа как са откъм звук/фийлинг/качества.

но това си е интересна и уникална по дизайн и конфигурация бас китара, която си е и доста специфична. внимавай кво си взимаш за да не се окаже, че е 'пръчка' за стила, за който искаш да го ползваш.

макар, че внаги има оправия.

абе, успех.

и кажи, ако намериш нещо читаво и интересно, ще ми е полезно и на мен. не си трай за развитието на темата, като повечето тука- питат тва онова и после си затраят като си вземат баса/китарата/инструмента, ръчкат си вкъщи доволни и не споделят кое как и какво... и после идват новите орди начинающи да питат същите работи, модовете се изнервят на хилядата еднотипни теми и бирата се стопля...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за епифоните знам 4е най добрите им модели на Thunderbird са или този на Nikki Sixx от Motley Crue или Thunderbird Goth защото и на двата телата са от различен тип дърво ( например тялото е от махагон а грифа е от maple (сори ама нз на БГ как е :whistle: ) ) а пък обикновенните им Thunderbird са от някфо тъпо дърво дет за нищо не става (така каза един от Youtube :D ) :) .

 

 

P.S.

 

Темата няма скоро да я затворя а ако успея да намеря нещо от сорта на Thunderbird определено ще споделя ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси човек до сега се съм му са чудил на тва нещо Maple ... гледам се ефтините китари- Сички от Maple направени , ама кат няма хубав речник да разбера че е Клен ... Мерси отново :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

сещам се за един човек, който може да направи чудеса за съвсем прилични цени. Купувала съм части от него, както ми е правил и ремонт на инструменти. Мноого е як!!!!!

той обитава тук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.