Jump to content
Българският форум за музиканти

Миксер За Озвучаване На БАРАБАНИ+ПЕЕНЕ


vihro

Recommended Posts

Ха, сега да видим такова животно съществува ли :hysterical:

На въпроса.

Предстои ми закупуване на собствен пулт,който ще се ползва за живо озвучаване на барабаните и гласа ми,като второто е опция,но не е задължително.Става въпрос за работа по кораби и разни подобни чужбински халтурки,но пък нивото-качеството на звука, което се цели е по-високо от клубното в БГ.

Според мен, миксера е необходимост,за да не се налага човек да работи с пултовете в дадено заведение, които не познава или не добре работещи такива.Затова една група е добре да е обезпечена в тази насока.Но, получава се така,че за да се озвучи цялата формация-от петица нагоре,се налага ползването на доста сериозен миксер,поне като брой канали,чието закупуване не винаги е възможно.Затова имам идеята да си имам собствен миксер /8 микрофонни канала/,който да свързвам с централния такъв.В момента,за озвучаването на целия ми комплект барабани ползвам 7 микрофона,но ми се иска да имам поне 1 резервен микрофонен канал на който евентуално да си включа вокалния микрофон.Последното е само идея,която не знам колко е добра предвид моделите миксери,които поствам по-долу и бюджета,който мога да заделя,т.е. не съм наясно дали тези пултове еднакво добре биха се справили с изискванията за озвучаване на барабани и глас.Целта ми е да включвам микрофоните директно в пулта без всякакви допълнителни устройства.Това възможно ли би било за моделите посочени по-долу?

А моите изисквания към миксера са следните:

1.Фантомно захранване за кондензаторните овърхеди.

2."Low cut" /-10dB/ винаги може да се наложи,особено за по-евтините кондензаторни микрофони без такъв.

3.Вградени ефекти.Аз ползвам само "Reverb" и за барабани и за глас.Ако няма чист такъв, "Reverb+Delay" върши работа,макар че не ми харесва особено.

4.Високи и ниски среди,ако така може да се каже.

За това се сещам сега,но моля,дайте съвети какво още би било необходимо да има в един миксер,дори от тези по-евтини модели,за да е подходящ за моя случай.Примерно,добре ли е да има компресори на всеки канал и т.н.????

И след като си направихте труда да изчетете цялата тази плеяда,въпросът ми е следния-кой от тези или други модели миксери бихте ми препоръчали за моята цел?

 

1.SOUNDCRAFT EFX 8

http://www.thomann.de/ie/soundcraft_efx_8.htm

 

2.SOUNDCRAFT EFX 12

http://www.thomann.de/ie/soundcraft_efx_12.htm

 

Разликата между тези 2 модела е само в броя на каналите,нали...или греша???

 

3. SOUNDCRAFT MFX 8

http://www.thomann.de/ie/soundcraft_mfx_8.htm

 

4.YAMAHA MG 166CX

http://www.thomann.de/ie/yamaha_mg_166cx.htm

 

5.YAMAHA MG 166C

http://www.thomann.de/ie/yamaha_mg_166c.htm

 

За всеки случай да вмъкна това :)

6.LEM RDX122 MIXER

http://www.thomann.de/ie/lem_rdx122_mixer.htm

 

7.BEHRINGER UB2442FX-PRO EURORACK

http://www.thomann.de/ie/behringer_ub2442fxpro_eurorack.htm

 

8.BEHRINGER XENYX 2442 FX

http://www.thomann.de/ie/behringer_xenyx_2442_fx.htm

 

9.BEHRINGER XENYX 2222 FX

http://www.thomann.de/ie/behringer_xenyx_2222_fx.htm

 

На тези модели съм се спрял за сега.Бих желал да мина възможно най-тънко,но пък и да не се налага да правя компромис със звука.

Дадох линкове от Томан,защото ми е най-удобно.

Моля за всякакви съвети и идеи относно тези и други миксери,които според вас ще свършат добра работа,но в този ценови клас-до 450Евро и без допълнителна техника-микрофоните/барабани+вокал/ дирекно в пулта,от там към централен пулт /без значение какъв/ или пулта директно свързан с усилватели и колони.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мерси за включването по темата.За съжаление не намерих в немските онлайн магазини Alesis с 8 микрофонни канала на цена,която мога да си позволя-максимум 450 евро,колкото е цената на най-скъпия пулт,който съм посочил по-горе SOUNDCRAFT MFX 8.

Но по-скоро мен ме интересува какви трябва да са необходимите функции,които би следвало да има миксер в този ценови клас,за да ми свърши добра работа???

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От моделите, които си посочил най-добри са 2та на Саундкрафт. Към миксерите на Ямаха имам трайни предубеждения, а Беринджър и да звучи прилично доколкото може за парите си, не е издържлива фирма. Много им горят преамповете.. Лошото е че не видях да има параметрик на Саундкрафта. За тези пари това е май е решението, въпреки че аз бих си взел Allen & Heath.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опс,тук ме хвана по бели гащи,както се казва :thumbs_up:За какъв параметрик става въпрос?

п.п.Alen&Heat и те като Алесис започват от 500-550 евро,при това модели с по-малко канали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всички миксери само Soundcraft-a няма параметрик, а той всъщност е следното - имаш потенциометри за ниски и високи и 2 потенциометъра за средите - от единият избираш честота в определения диапазон - на моя пулт е от 600 до 5000Хц, а втория e volume на първия, т.е. избраната честота се усилва и намаля с него. Повечето пултове среден клас имат един параметрик на средите, има пултове с 2, 3.. Полезно е да имаш такава функция, но и без нея може да се направи добър звук, просто трябва да познаваш пулта добре за да получиш оптимално добър резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

като трайна решение на проблема, ти предлагам да поогледаш цените на дигиталните пултове. Ямаха 01 в може да се намери от около 500 и малко евро. Имаш всичко, за което се сетиш, плюс памет на 50 сцени (общи настройки на повикване). Повечето барабанисти по корабите (поне тези, които познавам ) работят по този начин. качеството е безкомпромисно!!!!!!

Ако се заинтересуваш, имам идея (на ЛС)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех,за тази Ямаха отдавна си мечтая,но поне за момента не мога да си я позволя дори на доста по-ниска цена от пазарната.Разбира се,ако нещата се променят и се окаже,че трябва да отделя повечко пари за миксер,ще ти пиша ЛС.

Мерси за предложението.

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси.За съжаление не знам нищо за тази марка,както и не съм чувал отзиви относно звук и здравина.Предполагам имаш такъв и затова ми го препоръчваш или имаш някаква информация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ние мъчим един Behringer XENYX 2222 FX за репетиции ... и чесно казано за повече не бих го ползвал (макар че се налага от време на време)

погледни нещата и на Makie - само това исках да допълня ... понеже от колегите до сега никой не ги спомена a правят сериозни машини и имат продукти в този ценови клас. Иначе от изброението бих задраскал Behringer и бих се спрял на Soundcraft

 

Поздрави и успехи!

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съветите.

Ямахите по-горе ги посочих защото имат вграден компресор на всеки канал,което ще ми е необходимо,докато при 2та модела на Саундкрафт мисля,че няма.

Относно Макитата,поне в Томан не видях да имат 8 канален на цена под 500 евро,като същото важи и за Алесис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.