Jump to content
Българският форум за музиканти

Укулеле


Trivium

Recommended Posts

значи понеже не видях друга тема да попитам къде мога да си купя укулеле в софия на прилична цена и да не е насрано вече бях в цум и още 1 музикален магазин и бяха някакви розови с светло сини слънчица :S та въпроса ми е от къде и на каква цена горе доле мога да си купя укулеле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди известно време и аз се бях зарибил да си взимам и ходих да потърся в Yamaha Superstore - този на Искърско шосе, на разклона към летището. Имаха един модел, мисля, че на Стаг, за около 80 лв, или нещо подобно. Като го пробвах обаче стигнах до извода, че не е за мен тоя инструмент, и се отказах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доста скъпичко е 80 лева това в цум беше 46 а в USA са по 20 долара :S говоря за някаква цена до 50 лева и някакъв магазин където има укулелета(нормални не насрани)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пак същия магазин. Сайтът им е http://pro-technica.com/, там кеф ти телефони, кеф ти адреси, кефи ти ценови листи. Пак Стаг имат евтини укелелета, дори и да ги нямат в наличност в момента. Пиши им един мейл да питаш какво имат, пичовете са точни и веднага отговарят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ги гледах в новия каталог на Фендер и в РФ ми казаха, че ги очакват със следващата доставка. Ама цена под 50 лв. ми се вижда несериозна, а иначе американците били много зарибени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Укулеле на Стаг 40-50лв. За жалост се отлепи бриджа...това е положението с евтините неща.

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото за това, че са по 20 долара... Да, Стаг, Харли Бентън, са по 20 долара. Имаше още една марка, която произвеждаше комплекти "направи си сам" ( с малко лепило, всички части са готови за слагане).

 

Обаче добрите укалелета почват от около 100 долара / евро и стигат до към 300 (сигурно има и нагоре).

 

 

Иначе, Стаг, Харли Бентън и ей тия марки, за зарибени като нас :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Малко късно видях темата :thumbs_up: Ако все още не си намерил , виж тук : цък

Вярно ,че е над 50 лв. , но не мисля , че можеш да намериш хубаво и евтино укулеле. Това тук поне си има калъфче и е с метални ключета. Исках да си купя и аз , един приятел ме изпревари и имах възможността да го пробвам. Не са му много верни позициите , а и e съвсем мъничко. Реших да си търся тенор с малко по-голямо тяло. Това в магазина е сопрано. Надявам се да съм бил полезен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях си купил укулеле на стаг за 60 лв. от музикалния в Търново обаче имаха само урисувани (нищо аз си го оправих махнах картинките) но лошото беше, не беше интонирано а как да го оправя кат вече му е залепен моста. Тъй, че за 50-60 лв. няма свестно укулеле. Все ще има некви проблеми. Иначе гледах по 100-тина лв. (които не можеха да ми достават но пробвах в един приятел) които не са лоши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам много яко концертно укулеле. малко по-голямо от обикновеното, иначе същия строй... 150$ от Хавай го взех преди 2 години.. обиколих всички музикални магазини в Хонолулу докато го избера...

сувенирните укулелета бяха по 10тина кинта там... ако човек се заиграе сигурно може да се намери нещо, което не е пълна трагедия... общо взето стаговете и подобните са малко по-добри, но не много...

 

 

CIMG0201.jpg

 

CIMG0026.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

 

Аз се запалих много по укулелето. От няколко години страшно се кефя на хавайската музика и като капак се хвърлих на Кала Солид Акация. Смятам да си взема размер: концертна. Препоръчителната цена е 419$, но се ппродава за около 280$ - 300$, а аз намерих къде е по 250 smile.gif Сайтът, който цитирам по-горе, дава много изчерпателна информация за укулеле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.