Jump to content
Българският форум за музиканти

Great Gig In The Sky


Aquarelle

Recommended Posts

@Aquarelle, приятелю, другото копче натисни! Няма трак!!! :)

Ох, дано не си отишла на работа - да го качиш сега, че мене сън не ме лови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 73
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Има си трак. Просто както казах, той е с дължината на парчето, което означава, че започва с тишина, докато влезе Hammond-a :)

Направих го така, защото в противен случай някой ще трябва да си играе да го намества, което едва ли е от най-приятните задачки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние в ТКЗС-то имаме един Кольо Феродото, дето цепи, лепи и вулканизира и съм му изучил занаята :)

вследствие от което произведох инструментал със всичките му там пиана, хамънди, синтове и китари, като си позволих да удължа средната част, за да има повече поле за изява (надявам се Aquarelle да не се сърди за тази ми намеса).

 

Голям Еднократен Ангажимент В Небето

 

 

П.П. Акварелке, следи си нивата и фейдовете като експортваш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Ангелина май искаше инструменталния микс от първоначалния ти пиано-трак плюс тези клавири - но без нейните вокали (ти май беше качила новите клавири вече смесени с последния лъм това време микс, включващ слайд китарата и вокала).

 

Или аз (пак) не съм рзбрал нещо?

 

Едно е ясно: добре е да се оставят он-лайн достъпни всички предходни версии. Или всеки да си ги пази като смесва. (Това като напомняне, независимо от развоя на последния разговор за конкретния трак).

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@BlueZone, моят отговор беше към Aquarelle, но ти си ме изпреварил - и вече си направил каквото щях да предложа, точно това се искаше. Базова подложка за всякакви 'изцепки' с достатъчно място да не се блъскат мераклиите вътре. Отлично!

 

Може би е редно да се напомни в Правилата на тая секция (Джем->Важни?) че е желателно предлаганите тракове, за да позволят и насръчат максимално участие, да следват общоприетата формула за джем с поне 3 части: Тема -> Сола/импровизации -> Повторение ан темата за финал. И по-сложни форми с различни части (А, В, С), бриджове и пр - пак следват тая логика и оставят достатъчно място за... джем :)

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Голям Еднократен Ангажимент В Небето - дълга версия, измайсторена от BlueZone

А сега вече и с пеене...

 

(Приемете извинения за качеството. В стаята, където записвам, има реверберации...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления,станало е благозвучно.Аз отдавна желая да направя мега добър Флойд трибют във Варна,ама няма да се получи скоро....освен да си поканя Гилмор и Уотърс и музикантите,които ползват те.....Ама тогава и много пара ще замине.Абе мечтите са си мечти,макар и безплатни :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наканих се най-накрая и аз ( с две ноти и половина). Едно чело (изсвирено на китара, разбира се) което малко се пречка на вълшебния слайд, колкото и да го тиках настрани (извинявай, Боби). И в самия край, още капка слайд (е, не е 'на масичка', но мисля запазва духа на парчето на излизане от залата... )

 

GGITS_-_Full_Instrumntal_more.mp3

 

Имам една друга китара в главата, едни подмятания около вокалите - но кога ли ще открадна пак половин-един час работно веме от шефа* та да перна и тая идея... :)

 

В.

 

* Шефа това съм аз, тъжен парадокс. А впочивните дни, когато порядънчите хора свирят на китари и пият бира, аз пък си имам... шеф в къщи, та се занимавам с глупости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бицев, много ме кефи. Челото ми напомня на един (малко изчанчен) албум на Найджъл Кенеди, озаглавен "Кафка", но е супер идейно.

Надявам се "симфоничният оркестър" (има един, дето обажда в Авторска музика ;) ) да се разсвири скоро и да успее да се включи с някоя темичка... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде най-после и другите 3-и-половина ноти от мене, на китарка. Да оплескам и вокалите, не само инструментала.. (Но както казва Кольо в друга тема: това си е джем :) )

 

http://www.4shared.com/file/102189184/1c53..._-_crowded.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това звучи още по-странно... "Echoing guitar" бих нарекла тази линия. Не знам доколко ефектът е преднамерен, но носи посланието за абсурд и безпомощност, нещо като опит за диалог между човека и огледалното отражение. Не натоварва парчето, но "измества фокуса". Може би, ако и аз бях мислила вокалната партия на принципа "въпрос-отговор", би се получило нещо по-завършено...

 

Честно казано, очаквах ритъм китара на вметката от Welcome to the Machine...

Но така звучи ЖИВО, а идеите стават все повече :thumbs_up: , дано това привлече и други умуващи глави и свирещи ръце! А защо не и гласове? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Мерси - чувството за безпомощност иде сигурно от музикантските ми способности :) Но сигурно и от звука - нарочно търсех 'вокален' тон за диалог, а такива звуци се възприемат именно като нещо с болка. Не случайно едно от най-известните устройства е наречено "Cry Baby" - 'що не го кръстиха 'Laugh Baby', например? (Аз не го използвам, но тая бленда инстинктивно така съм си я кръстил)..

 

На WTTM свиря именно ритъм :thumbs_up: - само че не дрън-дрън акорди, а леко към духа на фънк-а (който ми е много драг иначе). Минимални нотички и ликчета в 'унисон' с барабаните (дето ги няма). Чак на края на отсечката минавам пак в повтаряне на вокала..

 

'Ма т'ва не заслужава чак такива анализи - наистина: ще е добре да чуем още идеи и експерименти. Линка към версията без вокали още работи, ако някой иска да се пробва. Изобщо всички версии предлагат поле за интересни включвания - чакаме още!

 

Слънчеви празници!

:punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Нищо ново в темата, само корекция на последния линк който бях постнал - смених файла (един майстор ми пипна малко скапания звук) и сега новия URL e:

 

http://www.4shared.com/file/104988001/921d..._-_crowded.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.