Jump to content
Българският форум за музиканти

Персоналност - Инструмент!Кой инструмент ни подхожда?


Kaen

Recommended Posts

Първо,здравейте музиканти..

Второ,имам един въпрос който на скоро се породи,заради един мой приятел.Тои би искал да започне да свири на някакъв инструмент,но не знаем какъв е,желание има.Да,всички ще кажат - нека опита,но нямаме възможност освен китара(на която аз свиря)..Как да изберем правилният инстумент за него,и дали има критерии за избиране на инструмент сходен с персоналността на определен човек?

 

Все пак благодаря за отделеното време,няма значение дали сте коментирали или не ;)

 

Лек ден на всички,и продължавайте да сте креативни - светът се нуждае от музика..! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне аз не съм чул да има нещо като тест, с който да се определя кой на какво да свири. Обикновено без чужда намеса човек сам проявява интерес към даден инструмент, който после прераства в любов и накрая в мания...

Би трябвало да го оставите сам да си избере. Ако има афинитет към нещо, след известна проба ще му стане интересно от само себе си да свири на него.

В историята има много примери, за велики музиканти, които са си сменяли инструмента, или за започвали нов на късна възраст. Веднага се сещам за Джо Сатриани, който в началото много искал да свири на барабани (даже съм го виждал да свири на барабани :) ), но после хванал китарата. Същото е и положението с Daron Malakian - китариста на System Of A Down. Искал барабани, но техните му купили китара, защото е по - тиха. Даже самият Джими Хендрикс е започнал на УКУЛЕЛЕ, а всички го знаят за уменията му на електрическа китара (е, не само, и като композитор, шоумен, музикант, иноватор и т.н.)

Дайте му да пробва колкото се може повече инструменти (или поне се опитайте да намерите и други освен китара), и сам да си види кое му най - харесва. Ако му изберете вие, дали ще изпитва достатъчно удоволствие, за да се упражнява сериозно и да стане добър? Съмнително е...

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обнадеждаващо :punk_guitar: Благодаря ти..Проблема е че,момчето е доста песимистично настроено към всичко с което започне.Виждам че всеки път когадо свирим покрай него си барабани,като типичен барабанист,но надали ще направи силна инвестиция в барабани,а и като каже нещо от сорта на:"оо не,не ставам,не мога" и ми става кофти..но наистина благодаря за съвета,ще направя всичко по силите си да му помогна :rockon:

Приятен ден на всички..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отидете на концерт. Дали ще е метъл концерт или на симфоничен оркестър, това зависи той какво харесва. Така ще може да види инструментите, да види как се свири на тях и да ги чуе как звучат.

Друг вариант е както всички останали. Слушаш музика, кефиш се и решаваш, че и ти искаш да правиш такива неща. Доста вероятно е да се породи желание на много инструменти да свириш, но все отнякъде трябва да започнеш. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отидете на концерт. Дали ще е метъл концерт или на симфоничен оркестър, това зависи той какво харесва. Така ще може да види инструментите, да види как се свири на тях и да ги чуе как звучат.

Друг вариант е както всички останали. Слушаш музика, кефиш се и решаваш, че и ти искаш да правиш такива неща. Доста вероятно е да се породи желание на много инструменти да свириш, но все отнякъде трябва да започнеш. :thumbs_up:

 

Добър съвет!

 

Наистина благодаря :) Мисля да реализирам това с концерта :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Басът не е лош инструмент, и си подхожда добре с барабаните. :)

Освен това, вие може да му помагате в началото доста.

 

Заведете го на концерт с добър басист, за да се зариби. La Muchedumbre, Уикеда и Mark Foggo's Skasters има скоро. 100% ще се изкефи. :thumbs_up:

Редактирано от BlindVictim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с умишленото зарибяване често има краткотраен ефект и впоследствие води само до разочарование.

 

Единствения верен вариант според мен е да се подходи като при прощъпулник - заведи човека в добре снабден музикален магазин и виж кое ще го заинтригува най-много.

 

Щото иначе и аз си барабаня постоянно и навсякъде, първия инструмент, до който се докоснах беше пиано, ама въпреки това се захванах с китара... (на по-късен етап и с още един куп инструменти де, но говорим за основния все пак).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено без чужда намеса човек сам проявява интерес към даден инструмент, който после прераства в любов и накрая в мания...
Браво,мн. добре казано :) ,поне при мен е така..
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

 

Интересна тема! Според мен всеки човек си е нещо уникално; всеки си има собствен и специфичен глас. И както може да познаете някой от приятелите си по телефона само като ви кажат "К'во ста'а брато?", така и може да познаете любимия си музикант по "гласа" му. Затова е редно (според мен) всеки сам да открие своя собствен музикален глас.

 

Когато аз правех първите си стъпки в музиката (малко свирене на пиано и солфеж като дете не се брои), около мен (в компютърната зала на 119то училище, където учех и където висяхме ежедневно) имаше сет барабани, две-три китари, пиано, всички "пеехме" ("защо тъй жално грачиш" е по-точно описание). В крайна сметка всичко си дойде на мястото и китарата ми се стори най-интересна, въпреки че думках на барабаните и тормозех пианото.

При обучението ми по музика в НБУ и Бруклинската Консерватория се наложи да взема по 2 семестъра "задължително пиано". Определено това не е моят инструмент, въпреки че обожавам да слушам музика с/за пиано. Преди няколко години пък в мен се появи порива да свиря на тенор саксофон и както е казал народа - "кое си требе, оно си и сака". Взех, че купих един саксофон (чрез форума) и почнах да си надувам в свободното време. Голям кеф.

 

Както казаха всички дотук - нека изборът си дойде сам. Подхранете младежа с различни видове музика, концерти (на живо и на видео), насочете го към някое читалище наблизо (примерно) и нека той сам да избере на какво да се запише за няколко урока. Човек не може да избяга от гласа си :)

 

 

Поздрави,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако приятелят Ви е зодия везни, от първата декада, според асцендента може да се определи кой инструмент му подхожда. Но също така зависи и от планетарното влияние върху зодиакалния знак, както и от номера на обувките му.

Например при асцедент октопод в последна четвърт на луната, когато знакът навлиза в периодът на планетата Татуин подходящият инструмент е Дидгеридут

 

dreaming%20landscapesDidgeridooPlayer.jpg

Или светлинен меч

 

 

шегувам се, разбира се...

доста е индивидуално това решение и доколкото ми е известно рецепта за музикант няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно!

С толкова съвети няма как да не се справим..Мисля само да му покажа възможностите(чрез музика,концерти,видеота)

и ще го оставя сам да избере ако изобщо се реши :)

 

Благодаря за съветите и за адмирациите по темата!

 

Поздрави от Търново..!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди много време Еди Ван Хален започнал на барабани

а Алекс Ван Хален - на китара

явно не са им потръгнали много нещата и се разменили

... не ти ли дойде отвътре - нищо не става :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

покажи му Майкъл Анджело Батио , Били Шиън , Джон Лорд и Майк Портной и на който се накефи най-много да взема инструмент като него :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И може би Джо Пас, Робърт Плант, Пако де Лусия (Лутиа), произведения на Бах, Мусоргски, Джими Хендрикс, Боб Марли, Антонио Карлош Жобим и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

покажи му Майкъл Анджело Батио , Били Шиън , Джон Лорд и Майк Портной и на който се накефи най-много да взема инструмент като него :rockon:

ако това е изборът нямаше да се захвана с китара в никой случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.