Jump to content
Българският форум за музиканти

С какви кабели свирите?


Crimson

Recommended Posts

Днес си взех кабел Elixir :rockon::D

върнах се много късно вкъщи и нямах много възможност да пробвам като хората, ама от малкото свирене ми се струва сравнително перфектен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 158
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами да, свиря с Планет Уейвс. Не знам за звука. Най-якото е, че единия го смачках и само режеш, слагаш в жака и това е...Само се стяга едно винтче. :D

За мен са най-добрите ;)

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lava ELC

 

docc, За Лава се колебая в момента за един сет за педал борда (solderless plugs, подобни на GeorgeL).

За кабелите имаш ли конкретно мнение?

 

^Харесва ми това, че кабелите са неразрошими, т.е. не се разрошват лесно. :)

 

Евтим, българският не ми е родния език, както и не съм учил български правопис в училище... Така че ще извиниш евентуални грешки.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'Lava' са доста сериозен производител. Освен собствената си марка, произвеждат кабели и за висококласни брандове, kato 'Van Den Hul'; 'Evidence'; 'Zaolla'; 'Vovox' ( тези смятам обезателно, да ги пробвам)....

 

За кои кабели ме питаш, дали имам конкретно мнение?

- за тези с които разполагам - мнението ми (колкото и да е субективно) би могло да се илюстрира с груповата подредба, която съм направил в поста си.

- за кабелите по принцип - имам мнение, заключение и отношение. Бих го споделил с теб (ако те интересува, разбира се) на ЛС.

- за кабели от които имам впечатление, но не работя/разполагам в момента:

'Monster' Rock - несъмнено добър кабел, но нищо специално. Ще ми е интересно, да пробвам сериитe 500 Performer и Acoustic, а непременно ще пробвам серия 1000 Studio pro! (да отбележа, че като "пробване" разбирам, да си купя поне 2 бр. от поне 6м. и да се занимавам с експерименти, и практически сравнения известно време.

'Canare' GS6 - добър кабел на про-ниво

Имам и далечни спомени от 'Horizon', но не бих могъл да възпроизведа конкретно мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

напишете малко примерни цени, на които купувате кабелите

... също и откъде могат да се напазаруват, на изгодни цени :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Фендер кабели,щото за Планет Уайвс нема финикийци.Ама са с гаранция 5 години пише калифорния кейбълс на тях и са много здраво направени скоро ще направят 5год издръжливи са.Преди тва бях с гадни проелски които сам си правих ама са ужасни,късат се ,прекъсват и вкарват и шум щото са от некачествени проводници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пффф днес отидох до РФ и си зех някув кабел ... казах най - късия само да връзвам кубето с процесора ... даде ми пича някув 3 м . и чак накрая като погледнах касовата бележка разбрах 4е е струвал 24 лв :curse::D:) Баси набутвацията !! (кабела е фендер Tone master )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Аз лично пък бих се доверил повече на Fender Platinum, отколкото на Planet Waves (нищо против последните - и аз използвам такива понякога).

 

 

^ Защо пък "набутвация"!? Купил си сравнително читав и сравнително евтин кабел.

Има кабели и по 100лв. за 3м., и те не са някакво изключение в практиката, а се използват най-редовно, и са си стандартно оборудване при професионална работа (или казано по друг начин - когато е налице отговорно отношение към работата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми писна от боклуци ,които прекъсват и правят проблеми.Някакви ментета по 5 лв кабели с някви керливи жакове и накрая събрах всичките и ги хвърлих отидах до Динакорд дадах 50 и няколко лева за 4 кабела с хубави жакове направих си ги сам и никакви проблеми досега.Малко се навиват и трябва да ги отвивам от време на време ,защото аз доста се разхождам докато свиря.Проел са кабелите и жаковете.С по-хубави не съм имал вземане даване досега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като скромен начинаещо не напреднал китарджия си бича със стаг кабели. Имам няколо 6 или 7 метрови и в Англия си взех един 3 метров,възможно най-евтиния,без да гледам марката. За разлика в звука може да се пробвам да кажа нещо като си купя кубенце,че откакто се домъкнах тук се правя на студент :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кво ги правите тия проелски кабели, че толкова ви се късат. Карам с два такива от 3 години насам и нищо им няма. Иначе оня ден си взех някъв Ърни Бол 30 кинта 3 метра, да видим като си докопам ръчичките до където трябва дали ще усетя някаква разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ползвам проелски кабели. Два броя по 10 метра. Т.е. не знам кабелите какви са, кафеви, прозрачни, екранирани. Жаковете са Проел по 5 кинта бройката. Ползвам ги от година и половина - две и единия вече се прееба. Не знам дали не е заради спойката обаче. Не съм ги затягал с термошлаух. Трябва да отворя и да видя. Иначе имам още един 2-3 метра пак от Динакорд (вече не пазарувам от там, зарекъл съм се) с не знам какви жакове. Не са Г-образни, обаче тоя кабел ми е поне на 2 години и нито шуми, нито микрофонира, нито нищо.

 

Кабелите са интересен момент в веригите на китаристите, не скъпи кабели бих казал, че са прищявка :headbang: Не са наложителни. Аз не съм ползвал скъпи кабели, но колегите от горе казаха, че не са чули кой знае каква промяна във звука. Просто са по-удобни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да ти кажа и това е от значение. Пък и като почнеш да си гледаш звука в един момент - това ще ти почне да ти прави впечатление! Ако обикновените кабели бяха толкова "идеални" всички щяха да свирят с такива, но както забелязваш има много марки, които предлагат различни стоки. Пазар и вкус!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.