Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с микрофон !


unreax

Recommended Posts

Здравейте! От известно време записвам песни в къщи и досега съм записвал с помоща на микрофон който беше заедно със слушалки (на цена от 12лв :surprise: ) и записвам със SONY Sound Forge...що годе добре се получаваше но си посабрах малко парици и реших да си взема някой по сносен микрофон и се спрях на този модел Philips свързах го към sound картата на компютърът ми както правех и с предишния микрофон и почнах да записвам пак със Sound Forge но качеството на звука е по зле...десният каканал се чува по тихо от левият и се чува гадно пращене...какво ли не правих пусках Boost рових из настройки но нищо...предполагам трябва да се направи нещо понеже не вярвам микрофон който е на слушалки за 12лв да записва по добре от такъв за 70лв...Моля ако някой знае нещо по въпроса да каже... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, съвсем нормално е с толкова евтини боклуци и даже да го гледаш, че е Philips просто да е боклук.Вземи и си събери така малко повечко пари и си купи нещо свестно и качествено.И то ако си го поръчаш някъде от нета примерно от ebay.com и да ти го доставят ще ти е супер, купи си някой модел на Shure примерно този Beta 58 A или SM58 ги има жични и можеш там да го намериш до към 200 лв. някъде.Така ще знаеш, че ще работиш с нещо наистина качествено и няма да си тровиш нервите с евтините боклуци, които не стига че не струват нищо ами и просто си си дал тея 60 лв. на вятъра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ем...не аз просто до сега си записвах с микрофон от слушалки...и просто исках нещо малко по-добро...не съм тръгнал да се занимавам професионално с музика...просто съм любител...а 200лева в никакъв случей не мога да дам за микрофон :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си го изписал от същия магазин на сайта, слагаш си го в кутийката, взимаш си гаранционната карта и касовата бележка и го връщаш. И ако ти го заменят с друг - ПРОБВАШ НА МЯСТО!

И още нещо: пробвай как записваш със стария микрофон (ако много си се ядосвал тия дни, може и да си разбил микрофонната букса на картата :girl_witch: ).

Успех! :unsure::wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах не съм се ядосвал чак толкова... :blush: ...значи открих къде е проблема с десния канал..направих записа на моно и се оправиха нещата но ми се струва че високите честоти малко липсват...или поне смотания микрофон ги записва по добре...както и да е явно на този това са му възможностите...ако някой знае по какъв начин и с какъв софтуер мога качествено да запиша вокал...и още повече с какъв софтуер да mix-на вокала в-ху инструментала... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що направих подобна тема, аз съм горе-долу същия случай:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry404298

 

На слушалкие ми като че ли става по-добре, но като го пусна на уредбата е нещо върховно! Иначе моят е Philips SBC MD 150 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Здравейте! От известно време записвам песни в къщи и досега съм записвал с помоща на микрофон който беше заедно със слушалки (на цена от 12лв :) ) и записвам със SONY Sound Forge...що годе добре се получаваше но си посабрах малко парици и реших да си взема някой по сносен микрофон и се спрях на този модел Philips свързах го към sound картата на компютърът ми както правех и с предишния микрофон и почнах да записвам пак със Sound Forge но качеството на звука е по зле...десният каканал се чува по тихо от левият и се чува гадно пращене...какво ли не правих пусках Boost рових из настройки но нищо...предполагам трябва да се направи нещо понеже не вярвам микрофон който е на слушалки за 12лв да записва по добре от такъв за 70лв...Моля ако някой знае нещо по въпроса да каже... :punk_guitar:

здравей . всичко е от импеданса този дето е с слушалки е кристален микрофон а новия е динамичен така че иска предварителен адпатираш модул за компа успехи !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей . всичко е от импеданса този дето е с слушалки е кристален микрофон а новия е динамичен така че иска предварителен адпатираш модул за компа успехи !!!

Компютърните карти са предназначени за ЕЛЕКТРЕТНИ микрофони. Кристални отдавна не се използват въобще в звукотехниката.

Няколко са основните неща:

1.Динамичният микрофон е с по-лоши честотни характеристики, особено във високите честоти, още повече за посочените детски играчки.

2.Нивото на сигнала на двата типа микрофони е различно, като електретния (със слушалките) дава по-силен сигнал от динамичния.

3.Динамичния микрофон НЕ МОЖЕ да се включи директно в звуковата карта, защото тя е предназначена за електретен, за който тя подава захранващо напрежение 5V . Когато това напрежение се подаде на динамичния микрофон има два варианта - или изгаря, или трептящата му система се отмества от магнитната междина и преобразуването на звука в електрически сигнал вече е силно нелинейно (изкривено).

4. От посоченото по-горе следва, че за да се включи динамичен микрофон в звукова карта на компютър (евтините, не професионалните), е наложително да се постави не "адаптираш" модул, а микрофонен предусилвател, предназначен конкретно за динамичен микрофон.

 

Имайки предвид декларираните липсващи финансови и материални ресурси, не виждам никакъв смисъл от проведените експерименти . Микрофонният предусилвател не е без пари, а с посочените динамични играчки така или иначе качество не може да се получи. Единственият резултат ще бъде хвърлени на вятъра средства.

Като препоръка мога само да кажа "работа->пари->качествени продукти и консултации със специалисти". Ако някой знае друг вариант, нека сподели.

 

ПП. Тези писания повтарят мои обяснения от предишни времена, но по някаква причина огромна част от тях са изтрити или поне не се появяват при преглед на " Всички теми на потребителя", демек моите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.