Jump to content
Българският форум за музиканти

Цени на 3 Ibanez китари


LucaTurilli

Recommended Posts

Здравейте!

Интересува ме тези 3 китари могат ли да се намерят втора ръка или да се поръчат за България и приблизително какви са им цените?

 

Ibanez S470

Ibanez S570

Ibanez RG 321

 

Знам, че имат допълнителни модели, но мен ме интересува ориентировъчната цена каква е сега. В интернета търсих, но цените доста варират, а и за България се чудя какво увеличение има? Може ли да ги купя от бг магазин на изплащане примерно? С капаро да ги поръчам от Варненски магазин и примерно те да ги поръчат от чужбина за България?

 

Също така, дали китарите ще имат силен изходен сигнал, за да свиря директно към компа без допълнително кубе/усилвател?

Бих предпочел втора употреба, защото мисля, че нови са прекалено скъпи за мен. До към 400-500 лева няма да е голям проблем да похарча.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цени на официалния вносител за БГ

Не мисля, че ще ти излезе по-евтино, ако ги поръчваш от чужбина. Като включиш и транспорта цената става висока.

В магазина в ги има и могат да се пробват.

За Варна май няма, но за Бургас имат дилър:

 

ПРО АУДИО ЕООД

ул:"Гладстон" 83

тел.: 056/84-52-04

моб.тел.: 0887 474197

 

Надявам се да съм ти бил полезен. :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитай тук

http://www.mci-bg.com/indexbg.php

http://www.mci-bg.com/manuals/3.pdf

До колкото знам Икономов е официален вносител на Ibanez.

Но ти препоръчвам да зачакаш да излезе някоя свестна брадва в раздела Купувам-Продавам.

Дори бих ти препоръчал да пуснеш тема в Купувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за линковете - полезни са! Като гледам S570 няма, но останалите две ги имат. И цените добре ми изглеждат. Може да си взема, но сега гледам на изплащане дали има. Ще е супер ако може и от Варна може да се поръча въпреки, че нямат офис тук! ;):surprise::music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се да питаш дали ги имат в наличност,понеже един приятел искаше да си вземе Ibanez RG321MH и трябваше да чака 3 месеца.В крайна сметка си я купи от Великобритания и със доставката излиза точно колкото да си я вземеш от тук.Сега с тоя нисък курс на лирата може и да ти излезе и по-евтино.Освен това от англия пристигна сетъпната и с нелош калъф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се да питаш дали ги имат в наличност,понеже един приятел искаше да си вземе Ibanez RG321MH и трябваше да чака 3 месеца.В крайна сметка си я купи от Великобритания и със доставката излиза точно колкото да си я вземеш от тук.Сега с тоя нисък курс на лирата може и да ти излезе и по-евтино.Освен това от англия пристигна сетъпната и с нелош калъф.

Аз си взех от Икономов РГ321, също сетъпната и имаше доста на склад. Последно бях там преди около 20 дни и имаше почти всички модели изложени (и на склад), дори и тоя новия юбилеен модел на Сатриани, дето е към 5-6 хил.евро. Не знам за Великобритания, но ако влезеш в Икономов поне моше да пробваш всичко, което е изложено. ( Е*ати рекламата му правя на тоя човек ). А тук има и гаранция, а от чужбина не знам как стоят нещата.

А бе, най-добре звънни по телефона и разпитай! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 years later...

   Като гледам цените на китарите втора ръка из българските сайтове, те са почти като цена на ново или им е взет живота от свирене, според мен е голяма рядкост да попаднеш на инструмент втора ръка, който да е добър или да се налага малко работа по него за да е годен за употреба. За жалост в България нямаме рок звезди (мое мнение) чиято пот и кир да ускъпяват инстримента ;) В повечето случаи да си купиш китара през нета втора ръка е голям риск, гледал съм клипове на упарени хора из тубетата - примерно сцепено тяло или изметнат гриф, късмет ще е, ако е неработеща електроника, както и патентни тремоло-та - те не държат строй и късат струни, колкото и да са здрави и скъпи ;)

   Има интернет "магазини" - така да го кажа без да ти изреждам имена конкретно за да не е реклама (фирми които са от EU) -предлагат плащане при доставяне на адрес - цената е по-добра от българските търговци с около 100-200 лв за някои инстрименти, стоката е оригиналнас гаранция, а риска нулев.

   По въпроса с инструмент на изплащане много внимавай пак от кой търговец ! Да не стане така, че да ти дадат кредита, а инструмента да се мота 2 седмици по складовете уж и накрая да трябва да си платиш 20-30 лева лихва за "усвоения" кредит и да останеш пак без инструмент - това е често срещана схема при някои български търговци :)

   Имаме си официален представител на въпросната марка китари, разгледай му добре сайта виж кои модели са на изплащане, вече има и магазин във Варна, цените са добри, има и доста прилични модели като за 500-600 лв - нови и на изплащане също. Пазарувал съм друго неща от там, мога да кажа че са супер акуратни и бързи в доставките на адрес. Не съм 100% сигурен, но мисля, че понякога им изкачат и B-stock неща.

   Ако решиш да купуваш комбо или усилвател - задължително нов! Такива по на 1 година "пазени в домашни условия" с изтекла гаранция и с по 10-20 лева над или под продажната им цена -трябва да си луд да купиш ! Ако все пак решиш да спестиш и да е втара ръка търси такова което можеш да прослушаш и тестваш сам и е на поне 1/3 -та от продажната цена за да си струва риска. Времето не ускъпява един усилвател, напротив, дори без да ръботи влагата и праха го съсипват - всяко нещо си има живот за съжаление :)

  За стоки втора ръка гледай в английските сайтове - според мен гледай да е някой music shop с магазини в няколко града за да си сигурен в това което пише за стоката, има бг фирми които ти доставят до вратата стоки от Англия за по 2-3 лв на кг. Така, че късмет от мен с пазаруването и дерзай :)

 

P.S.

 

Не искам да обиждам никого с мнението си, споделям личния си опит възможно най-деликатно, затова не съм посочил и конкретни фирми и имена, няма да е коректно понеже съм само краен потребител, не търгувам с нищо и не си вадя хляба с това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.