Jump to content
Българският форум за музиканти

Пързалка


Recommended Posts

Прослушах няолко ваши записа.Ще започна първо с нещата ,които ми харесват.Мисля че музиката която правите е готина, може би ще се повторя , но звучите в стила,адекватно.Това,което не ми харесва от техическа гледна точка са няколко неща.Вокалът трябва малко да се темперира.Всички имаме нужда от това,които пеем.Никога няма да дойде в повече.И към барабаните,на места чувам неравни ноти .Съотношенията между различните удари не са изравнени.Това не значи неритмичност, но може би повече свирене с метроном.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И към барабаните,на места чувам неравни ноти .Съотношенията между различните удари не са изравнени.Това не значи неритмичност, но може би повече свирене с метроном.

^Благодаря за градивната критика, братле! Аз знам, че бях оцапал нещата на някои места ама кво да се прави... Ще се постараем занапред да е по-добре и без такива биещи на очи грешки! :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичови, искам да се консултирам с вас за нещо. Трудно ми е да започна, а и се притеснявам, че няма да бъда разбран правилно и някой съвестен мод или потребител може да съсипе цялата тема, но става въпрос за следното - свирим рокенрол, авторски рокенрол и какво се случва - ми, пие се на репетиция. Много. Имам предвид, че ако сега свирим така нещата, при едно редовно репетиране, след 3 месеца, те няма да са мното по-различни.

Днес барабанистът предложи да не пием. Всички приехме. Всички без китаристът, вашият любим китарист. Той поиска по 30 лв на репетиция за да не пие и по 100 на участие (за да не пие и там).

 

Утре, ако дойде трезвен, ще му ги дам тези 30 лв, но вие бихте ли вложили тези пари - около 200 лв на месец и бихте ли жертвали част от хонорара си за да свири той с вас, имайки предвид, че не е наемен музикант и почти цялбата музика е по негови идеи?

 

Не ми пишете ЛС - отговорете тук, че да прочетем всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъ... какъв казуистичен китарист в правата вяра?!? :) :) Онзи ден, на едно участие с Alley Sin, които свирят олд скул глем/рок н' ролл, установих за пореден път, че този тип музика подтиква към бирички и други благинки! Правият ритъм те кара не само да тактуваш с фуса ;) , ами и да заръчваш от бара и да си другаде :) Не може да правиш рок н' ролл и да не робуваш на стереотипа за "пънкът не умира има ли бира" ;)

Hillibilly е изтънчен чувствителен персонаж - самообладание, вдъхновениe - не знам точно какво, ама щом черпи нещо, докато се черпи - плащай му! Струва си! :) Заради резултата :);):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той поиска по 30 лв на репетиция за да не пие и по 100 на участие (за да не пие и там).
Това е Груба Лъжа!

Казах,че има една група горе-долу като нас (запазвам я в тайна),които свирят с Про клавирист и той им иска по толкова - факт.

Аз възприемам музиката като удоволствие и разпускане (горезаписаните песни аз съм ги мислил без текста спонтанно на по бира преди 3-4 год),и никой не може да ми обясни ,че не не мога да си цицам биричка или квото и да е на рептиция -това вече става като да съм на работа (там не се пие),а ако бачкам освен да съм на заплата, нъл тъй?

А ...taka li e? - a taka, ти имаше ли свирене на тези репетиции без патронче ром??

 

че ако сега свирим така нещата, при едно редовно репетиране, след 3 месеца, те няма да са мното по-различни.
Ми измислете нещо ново,аз и солата си ги свиря всеки път различно- всичко е импровизация ,не калкулатор според мен ,а за да свирим като Крийм примерно майката му е свирене ,не смятане. Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако аз командвам парада, пиенето и на репетиция, и по време на участие ще е абсолютно забранено.

Ако кадърен музикант дойде пил на репетиция, ще плати глоба (щото ще счета репетицията за провалена).

А ако пие по време на участие, от следващия ден е напуснал (или аз съм си взела шапката и съм се махнала от тая група).

Жестоки глупости са ставали на свирни заради алкохол и съм си дала сметка, че и челни стойки да правя на сцената, НЕ СПАСЯВАМ УЧАСТИЕТО! Един такъв да има - целият труд на групата отива зян.

Аз рядко пия по принцип (и по много малко), но когато става дума за пеене - не близвам алкохол! (Въобще не "смазва" гласа и пр. глупости.)

 

Проблемът е сериозен, ще бъде жалко за всички ни, ако не намерите работещ вариант, щото парчетата са готини!

Направете го заради нас! Дет се вика - вдигнахме ви темата "на ура"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, мислех, че Свилен се майтапи. При това положение обаче извинявам се за циничното си изказване - ако е сериозен проблем, надявам се да се намери разрешение. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ...taka li e? - a taka, ти имаше ли свирене на тези репетиции без патронче ром??

^Мислех да не пиша по тази тема повече, но не се сдържах щото нещо ми кипнаха *****. Както и да е, искам само да се обърна към HillBilly и да му кажа следното: и да е пил ...taka li e? - a taka не му се е отразило ни най малко и е бил адекватен на 100%! Ти би ли казал друго или да ми възразиш? При теб и Багето(вокала) е проблема, че като пийнете ви личи. Както ти каза Сввилен вчера: ако можеш изпий и половинка водка стига да не ти личи, че си пил и си адекватен. За мое голямо съжаление обаче при вас двамата нещата не са така. Затова и повдигнах въпроса за алкохола. Може да съм най-новия в бандата ви, НО това не значи, че ще седя и ще се занимавам с алкохолните проблеми на хората, които не знаят кога да спрат да пият!

Ми измислете нещо ново,аз и солата си ги свиря всеки път различно- всичко е импровизация ,не калкулатор според мен ,а за да свирим като Крийм примерно майката му е свирене ,не смятане.

^Може да си най-великия китарист, бате, и да правиш невъзможни неща на китарата, НО ако поркаш за мен си НИКОЙ! Може аз да не съм перфектния барабанист, но се старая да правя каквото мога по всяко време докато сме на репетиция за да вървят нещата напред.

И един съвет за последно: всичко е добро когато е умерено!

Знайте си мярката хора! И знайте кога и колко и какво може да се прави или да не се прави!

Поздрави на всички фенове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, хубави неща сте писали и има развитие по темата (в групата) - накратко, въведохме ужасни (или поне - адекватни) глоби за идване в нетрезво състояние на репетиция по идея на хиллбили, уточнихме въпроса с "адекватността", направихме бъдещи творчески планове и си търсим барабанист.

 

Извинявам се на хората, които съм ангажирал с четене, а им е било напрежително и/или неуютно да се занимават със ситуацията.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Кое е "путкарското", че ми хрумват няколко варианта, а ми се ще да обсъдим твоя?

 

П.П.:

Мое да напишеш и нещо за музиката, да те еа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

целата тема

без китарите

 

Става дума вие не говорите за музика а си простирате прането на главната, сиреч аз какво да обсъждам.

Големи печалби образувате щом се говори за глоби.

по-кротко със сериозната музика бих казал

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аре и за музиката

1. За разлика от митака Багето требе да скива микрофона все пак. В случай че го заобикаля, проблемацията не може да е в умора и т.н.

2. Верно без легендата се клати по-малко цялата хава

3. няма трето засега

 

П.С. 4. Странна идея за панорамиране - намирам я за неуместна

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Асаако свирех саса такива келеши като вас дето се прлюят един друг иси пари си искат да сам ви изкъртил зъпкитееее! :hysterical::wallbash: Че иса излагате прет хората!!! Ама нъли ва чувам какво са мъчите с рокенролааа ич ва няма. То има на село при меня работа завас! Лопате мотики, търнокопе.

Редактирано от birk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9999954.jpg

 

Много добре. :)

 

^Мислех да не пиша по тази тема повече, но не се сдържах щото нещо ми кипнаха *****. Както и да е, искам само да се обърна към HillBilly и да му кажа следното: и да е пил ...taka li e? - a taka не му се е отразило ни най малко и е бил адекватен на 100%! Ти би ли казал друго или да ми възразиш? При теб и Багето(вокала) е проблема, че като пийнете ви личи. Както ти каза Сввилен вчера: ако можеш изпий и половинка водка стига да не ти личи, че си пил и си адекватен.

 

Много ясно, че на басиста няма да му личи. Него така или иначе никой не го слуша. :greenangel:

Редактирано от BlindVictim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.