Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам проблем!


supersexy

Recommended Posts

Така имам доста сериозен проблем!!!Немога по смъртно да пея пред други хора!На това му се казва срам :crying: !Някои ако може да помогне някак!Незнам как може да се помогне ама моля Ви се!Много ме е срам пред други да пея като съм сам няма проблем ама има ли някои край!Помощ моля Ви!

 

 

 

Избягвай писането само с главни букви, приятелски съвет. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... най добре да се изкаже някой вокален педагог по темата.. иначе с певците които съм свирил този проблем се решава с по някое и друго питие преди шоуто..

Да не се прекалява обаче, че се получава верно шоу за страничния наблюдател... :crying:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питиетата наистина помагат! ;)

 

Иначе, не знам дали и педагозите имат точна рецепта за преодоляване на този проблем...предполагам, че е важно да се подхожда индивидуално, според характера на човека и т.н.

Струва ми се обаче за вярно твърдението, че когато изявата не е самостоятлна(с група, състав), притеснението по някакъв начин намалява...не знам дали се дели на членовете или пък нещо друго...но така или иначе-човек се притеснява по-малко, когато изпълнява музика с други хора на сцената или където и да е другаде.

Това важи по принцип и за повечето дейности и инициативи с които човек се залавя. Е... при груповия секс може да се спори... :bravo:;)

 

Друго, което се сещам да кажа по темата е, че човек свиква с всичко....и не виждам причина това правило да не важи и за пеенето пред публика!?!

Така, че ако наистина ти се пее - все някога трябва да започнеш да го правиш и пред други...и с времето ще свикнеш...и дори ще ти хареса. Колкото по-рано се престрашиш - толкова по-скоро ще преодолееш проблема!

 

Дерзай! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да обаче savov проблема явно ще си остане в моя случай защото имах преди време шанса да е с публика (няма да споделям къде защото направо ми се плаче като се сета че не успях :godbless: )и там се изложих абе направо непях !Но сега вече няма да имам такъв шанс поне до 3 години което е още по зле !Вярно в къщи и на места с приятели пея наистина и сте прави че е някак по спокойно с някои които познаваш все пак някакво спокойство се чувства тогава !Но с приятелите не ми е достатъчно !Искам и някъде по така да пея !Ама това ще видиме по нататък !Все пак мерси че опитахте да помогнете ! :thumbdown::godbless: :godbless:

Редактирано от supersexy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хей здр.Не знам дали мога да ти помогна(тоест не знам дали ще успея),но ако наистина искаш да го превъзмогнеш,знам какво е и ти предлагам да се свържеш с мен в скайп.Аз съм webkuku.Само се представи в инфото защото на непознати, им тегля шута.Ще ми пишеш и ще видим какво можем да направим.Ако си навит да експериментираш и да се пребориш с това-действай. :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така имам доста сериозен проблем!!!Немога по смъртно да пея пред други хора!На това му се казва срам ;) !Някои ако може да помогне някак!Незнам как може да се помогне ама моля Ви се!Много ме е срам пред други да пея като съм сам няма проблем ама има ли някои край!Помощ моля Ви!

 

Регистрирал си се с nickname "supersexy", а после казваш, че береш страшен срам пред публика... Ако наистина имаш такъв проблем и действително искаш да си помогнеш, това няма как да стане като молиш безпомощно разни непознати в интернет пространството да направят нещо, което само ти можеш да сториш.

 

Та на молбата ти (която така написана, никак не е мъжка постъпка според мен): приеми, че първите ти живи изпълнения ще са издънки - това е напълно естествено, защото нямаш никаква представа какво те очаква и какво точно трябва да направиш. Разбери, че дори и в най-лошия възможен случай няма да потънеш в земята и да изчезнеш, а просто ще си научил нещо за това как НЕ се прави. Освен това е факт, че публиката няма да те накара да се чувстваш зле, ако си ИСКРЕН (т.е. не се правиш на такъв какъвто не си и не криеш, че си новак). Даже напротив, вероятността всичко да мине приятно е много по-голяма отколкото обратното.

 

Има само един начин: колкото и да си притеснен, колкото и да си изнервен, колкото и да ти се пикае, колкото и да ти е пресъхнала устата, поемаш дъх, стъпваш мъжката на сцената и запяваш. Тези хора са там заради теб и това е повод за голяма тръпка и положителна превъзбуда. Погледнеш ли всички напред и изречеш ли нещо пред микрофона, всичко ще е наред и ще видиш колко неоснователни са били всичките ти предубеждения.

 

По-смело и по-мъжки, ей!

 

:drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го имах същия проблем когато започнах да се занимавам с музика. В моята школа ни осигуряваха много участия по концерти,фестивали и т.н. На повечето това им помогна да разчупят сценичното си поведение, но аз си останах дърво и половина и познай познат ми е провала заради притеснение. По този начин няма да си помогнеш, посто ти трябва време и пеене. Като тегля чертата... 7-8 години се занимавах в школата, като през това време участията не са спирали. Така и не успях да се отпусна и да спра да треперя. Едва, когато започнах работа с групата ми нещата лека полека започнаха да се оправят. Необходимо ми беше да съм в спокойна среда и да няма стрес около мен. Без да искам и без да усетя нещата се получиха. Наскоро пях на много голям концерт и беше адски яко преживяване, не се притеснявах и грам, чувствах се комфортно на сцената.Тези неща идват с времето и с много пеене пред публика, не се съсредоточавай толкова в проблема си.Ако имаш възможност за изява не я пропускай, дори предния път да не си се представил перфектно. Момента с НЕпритеснението при някои хора (както при мен) идва с много пеене, с много изява и хъс :metalist: Не се тревожи как те възприемат хората отсреща, мисли си за това, което би искал да бъдеш и се бори да го постигнеш, защото си заслужава. Не позволявай на психическите бариери да те откажат. Просто ти трябва още малко увереност и малко самочувствие, това е. Не се страхувай от чуждото неодобрение! Желая ти много успех, пиши нататък как се развиват нещата!

 

 

Пропуснах да отбележа, че аз започнах да се занимавам с пеене на 13 години-една специална възраст,когато започваш да осъзнаваш нещата и да изпитваш срам. Винаги съм си мислела,че ако от малка бях по сцените няма да съм такъв пън. Мисля,че и това оказва влияние. Като голям е по-трудно да преодолееш тези състояния.

Редактирано от Lee
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в началото реших, че е момиче :| сорри.. а за проблема със публиката.. не съм много навътре в нещата, но е логично че е лесен за решаване - смелост и вяра в себе си (но разбира се трябва да имаш и покритие) Мен лично ме е срам и пред приятели да пея, дори понякога се съмнявам във възможностите си :greenangel:

Редактирано от kisska
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нищо не идва от алкохола, по скоро някой неща си отиват - притеснението понякога е от тях, проблема е че от алкохола си отиват координацията и цялостната нагласа на организма - който държи на добро представяне не пие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен алкохола вреди на пеенето. Поне на мен лично ми пречи, дори и малки количества - като пия и се чувствам много по неуверен и с по-слаб контрол.

 

Ако някой има проблем със самочувствието и не може да си отпусне гласа пред публика, това е проблем, който не трябва да се решава с алкохол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той алкохола викат, че бил благодат, ама напиването си е простотия.

За жалост, мисля че е общо-валидно.

Ама зависи,де!

Ако е един, някак може да се закърпи положението, ама ако е цялата група.

То цялата сцена става комуна изведнъж...

Има младо поколение на родината, що за пример сме?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алкохолът не е трайно решение на проблема. Освен това, ако си наистина толкова нервен, алкохолът може да те закопае съвсем. Ако не усещаш подобрение и си поръчаш още едно и после още едно и в един момент няма да можеш името да си кажеш, камо ли да пееш. Това, което помага най-много е съзнателното изправяне срещу страха и... физическата загрявка. В много случаи сценичната треска се изразява в мускулно напрежение. Това се преодолява със загряване на мускулите, като спортистите. Другото, което можеш да опиташ е да се запишеш в любителска театрална школа. Там ще се сблъскаш отново със сценичната треска, но ще имаш цяла трупа около себе си, ще черпиш опит от тях, ще излизаш по-често на сцена, макар и не винаги с публика. Усещането, че те наблюдават актьорите и режисьорът също трябва да се преодолее. Допълнителен плюс на тая система е, че дори нещо да забиеш, винаги ще се намери някой да те покрие (е, случва се и да не успее никой, но това е рядко) освен това няма да се излагаш като певец :)

Редактирано от Mandalay
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че се занимавам упорито с пеене (сега се преквалифицирам в китарист), но и аз съм имал няколко изпълнения на сцена (последното беше преди около 1 година). И тук не ставаше дума за напълно непознати, а за цялото ми даскало, което е още по гадно, защото издъниш ли се => ще те бъзикат до дупка :) Та и на мен ми е познато така нареченото "спичане", когато излезеш на сцената и публиката почне да реве. И аз съм се чувствал неловко, но съм установил и няколко коза, които много лесно биха ти решили проблема:

Урок №1: Гледай нанякъде в пространството без да се взираш в нещо. Ако погледът ти попадне в публиката за известно време, рискуваш нечия реакция да те разсее.

Урок №2: Самочувствието е много важно в подобни моменти. Ако самият ти вярваш в себе си и в успеха си, ще ти е по-лесно.

Урок №3: Ако изпълнението ти е свързано с изяви в шоупрограми и подобни (например Ден на Таланта в даскало и от този род), евентуална грешка може да се приеме откъм забавната страна :) Това също би те успокоило.

Допълнителен материал: И на мен са ми предлагали от групата ми да пием по една бира преди участие (не съм пробвал какъв е ефекта, но в домашни условия като хвана китарата на 1 бира и някак си по върви), не знам дали помага. Но ако не си сам на сцената и тези дето са с теб се дънят мноооого по-яко от теб, хич да не ти пука!

Айде, успех и дано съм помогнал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.