Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с БГ песни


kolo1baby

Recommended Posts

Здравейте,

Имам малка трудност при свиренето на някои песни. Значи, например "Клетва" - знам акордите D, Am,G, Em и т.н но ритъм часттa като нея знам е доста трудно. Какво имам предвид -Learning to fly на Tom Petty - акордите са F, C, Am, G , а ритъма е за F - d (надолу с перцето) u (нагоре), C - u u d , Am - d u

и т.н лесно и много просто. Но що се отнася за българси песни немога да намеря никъде в нета ритъма за акордите, е и с някои чужди песни е тъка. Новак съм и се извинявам за глупъвият въпрос но как да разбера кога е надолу, кога нагоре когато се използва перцето разбирасе?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето лично мнение е,че просто трябва да слушаш парчето и сам да хванеш ритъма. С много слушане и свирене ще стане. Когато ми се наложи да свиря Поредната тухла в стената на Флойд прекарах няколко часа само в слушане и гледане на Гилмор в ръцете,за да го изкарам максимално вярно(фен съм не искам да убивам парчето...много :greenangel: ).

Упражнение му е майката :)

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, аз правех така - заглушавам струните с лявата ръка и с дясната стръмвам(удрям по струните)докъто не стане желания резултат(това става естествено докъто слушаш песента) и после просто с лявата ръка почваш да сменяш акордите и готово. Би трябвало да стане след някое друго изслушване. Мисля си, че тоя начин със заучаването на D U D U(или както и да е) не е от най - полезните, защото чувството за ритъм не се развива чак толкова.

 

Успехи за нататък :greenangel:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също съм се сблъсквал с подобен проблем и и при мен мина с времето, но и с упражнения

предполагам такива общи приказки няма да са ти полезни, затова мога да съм малко по конкретен

на мен лично ми помогна нещо, което изглежда близко до ума, но явно не и до моя, и ми трябваше време докато го открия :icon_shithappens:

започвах като свиря всеки акорд от прогресията по веднъж, и така няколко пъти с песента, след това всеки акорд на равни интервали по един и същ начин(примерно три пъти само надолу, после следващия три пъти само надолу) и така няколко пъти с песента...в крайна сметка ще видиш, че ще усетиш къде да направиш пауза, къде да стръмнеш нагоре, а не надолу, къде да стръмнеш два пъти вместо веднъж, и така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта не е да правиш песните 1 към 1 с оригинала. Някой да е слушал кавър ,който е 1 към 1 няма .секи музикант си слага нещо от себе си .Слушай песента и сам си хвани ритъма дори да не е същия щом е правилен пердашиш напред :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.