Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукът на живо


bigjav

Recommended Posts

не, не съм голям 175 см. около 60 кг. около 23 годишен.

крайно време е музикантите да изискват, а не да свирят и на вефове и без монитори и после да се ьудят що ги освиркват! а в къщи се получавало добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

worm.jpg

 

тва си е истинска снимка на пясъчна буря в Ирак. червея е леко добавен с фотошопката може би!? :bravo:

уважение към гениите :greenball:

Редактирано от Cnopko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе пич,СНОПКО,що осираш хубавата тема?аре моля ти се-има си "говорилня"за плоски майтапи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки е казал по нещо добро. Не се карайте. Човек трябва винаги да иска 100%, а ако му се усмихнат и 20 - кяр ще е... Вярно е, че на участие понякога е като на война. Но съм чувал, че и оттатък Калотина е имало големи мазни, а пък тук сме чували И хубаво озвучени лайфове (главното И не е техническа грешка). От скромния си опит знам, че никога не е било така, както ми се е искало, но... нали надеждата умира последна. В тази държава всичко е наопаки, та саунда ли да ни е в ред?! Било ли е някога да няма микрофония, някой микрофон да не работи, имало ли е да няма поне един разпоен жак - наш или чужд, заплетени и незнайно къде отиващи кабели, въпросчето: "Абе, откъде да ти намеря микрофони за те'а тупани?! Ти на всичките ли свириш?" или другото въпросче: "Нема ли кой да ти вземе и на тебе един билет до Канада, като на Кирчо (разбирай Кирчо от "Ревю"), че от теа левичари догуша ми е дошло!". Та такива такова... колеги...

П.П. Скромния ми опит е базиран на около 320 живи участия тук, а малко и там... Там май че беше малко по-добре, поне откъм отношение. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а, сетих се...

    в) избягвайте да свирите с говорител симулации от китарни процесори. Те имитират звука на китара минал през говорители, но всъщност това, което движи въздуха са истинските колони.

Затова вкъщи и на запис процесора звучи от прилично до отлично, ама на сцена ссе оказва, че симулацията убива атаката на звука и сякаш го затваря в кутия.

Ей с това съм абсолютно съгласен,не само,че затваря звука ами и го прави много мътен и няма никаква артикулация а пък и те по принцип тези джаджи си убиват и динамиката.Абе с две думи,става ГОЛЯМА МАЗНЯ.За тва според мене,взимаш си един голям cabinet с хубава глава,както казват братята американци и забравяш за проблеми със звука на китара.

Ъхъ ... умни са тез американци :P верно казват ... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

интересничко.....как за един исъщ звук всеки си има различно мнение-ей ви например концертите на Корн и ПЛост-според едни боклук,според други манна небесна(макар че аз съм убеден че е клоняло към първото :virtuoz: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.