Jump to content
Българският форум за музиканти

Дали се получава?


XeRo

Recommended Posts

XeRo - My Prayer

Качеството на звука пука на място незнайно защо.

Въпроса ми е дали се получава? За 1-ви път реших да я изпея и да запиша, че да видя грешките. От началото не съм сигурен, както и в края на някой фрази, друго нещо, което е не ми стига на места въздуха, можеби не трябва да окрашавам толкова с останалите излишни цитати. Друго нещо което правя е лек преход от висок глас на фалцет, който е на много малко места и се чудя дали се получава, можеби трябва да я работя повече време или да намаля инструментала с полувин тон. Моля и за вашето мнение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, поздравления, че си се престрашил да пуснеш твой личен клип - това е мъжка постъпка!

 

Далеч си от начинаещ и типичните грешки при теб ги няма. Пееш приятно, леко е за ухото, така да се каже, и вярвам, че парчето е било подходящо за теб, макар да не съм чувал оригинала.

 

Съветвам те да опитваш да отпуснеш гласа си още повече и да удряш всеки тон със самочувствие и мощ, а след това да стилизираш. Предстои ти да откриеш ТВОЯ глас, така че търси го; той е там където пееш с най-много "power".

 

Смело напред!

 

P.S. Пей вокалната мелодия по начин, по който усещаш, че имаш гориво за още много. Усетиш ли, че диафрагмата ти потъва докрай само за да поддържа тона; усетиш ли, че пееш въздушно или пък си на ръба на фалша, не пееш с твоя истински глас. Спри и опитай пак. Опитай се да забравиш за тембъра на оригиналния певец и ако трябва опрости извивките и динамиката, но пей със самочувствието, че звуците, които излизат от теб, са ТВОИ, а не нещо, което наподобява някой друг.

Редактирано от KhanAttila
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за съвета, прав си найстина страшно много за отпускането на гласа, това е най-голямото нещо, което немога да преодолея, като цяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много :) Ще се постарая да завърша песничката, макар и да е в начален стадий на обработка, като за начало мисля, че 0,5 тон-а ще дойде супер, даже можеби 0,25 да се надявам, че ще пасне, по-добре се справям на малко по-ниските тонове, високите немога да ги задържам от там ми идва проблема. Благодаря на всички отново

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

XeRo - Болката отляво (репете)

А сега кажете дали това става, че го готвя за фестивал, мисля някои промени по песента тоест да вкарам нещо и от себе си, на 2-3 места го пея по различен начин от оригинала. Кажете някакво мнение плийз :)

ПС: Малко изглеждам измъчен на видеото, защото вече бях изморен, но няма значение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баце, изтърва мюзик айдъла!Брау! Има некои забележки във високите ма ти си ги чуваш и си ги знаеш! Не съм специалист,но на мен много ми допада как пееш! Запиши и някое рокче, тъйй да са изкефим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми! :bravo: Гласа си е стегнат, но това е едно от лесните неща за оправяне... Струва ми се, че песента не е най-добрия случаи за теб, но евала ти правя... :) Продължавай!

Редактирано от SvM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2ри вариант

Това е 2ри вариант набързо записан :greenball: Разликата е че няма извивки и чудесии, а малко повече викане. За грешките, които допускам вярно е че ги чувам и ги знам, но не ми идва на момента да ги извикам затова, за стегнат глас напълно си прав ^_^ Готвя това парче за фестивал, затова моля да коментирате какво не ви харесва и какво не, за да знам какво да оправя и какво да не. Благодаря отново ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе... аз минавам през твоите теми и слушам. И сега, като видях "2-ри вариант", викам си: "Оправил е звука." Ама нъц. И си така от много време... :no:

Всичко ОК. Чисто, вярно. На мен ми е малко свръх-лирично с това широоко вибрато в края на фразите, но то е въпрос на интерпретация. Вижда се, че ще го изпееш парчето от А до Я на фестивала, но за да се изкефиш и ти, и да поискаш да го дооправиш, вземи, отбий се в раздели "Софтуер" и "Хардуер" и питай какво е необходимо, за да чуем сносен аудио-запис.

 

Не мога да разбера това, дето го чувам, ефект ли е, микрофония ли е. На тоновете, изпяти с маса, гласът гъгне жестоко и искам да се скрия, да не ме убие некоя от премодулираните честоти... :wallbash:

 

Айде..., организирай се малко технически - и за теб ще е по-добре, и за нас, и за публиката на фестивала! Успех! :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аудио запис

Не стана така както трябва, но мисля, че е по-добре от колкото на видеотата :D

ПС: Това е суров вариант без никакви ефекти и нищо, просто 2 писти събрани в 1, кажи му просто Демо.

Редактирано от XeRo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.