Jump to content
Българският форум за музиканти

помогнете ми ..


kisska

Recommended Posts

Аз съм абсолютно начинаеща, не съм се занимавала сериозно, защото нямам възможност. Скоро навършвам 18 и ще работя, всички пари ще влагам в музиката.

Моля ви, дайте ми някакви насоки.

При първа възможност ще се запиша на уроци..

Сега искам да си купя оборудване (китара, микрофон..) Но не разбирам и ми трябва помощ. Някаква насока към марки и такива неща и да не са прекалено скъпи.

Имам и още един проблем.. немога да казвам буквата "Р"

Казвали са ми, че пея добре и вярно, но хората са малко, най-вече защото ме е срам да пея пред хора и когато го направя гласът ми трепери. В по-долните класове когато имах музика бях любимката на госпожата, винаги ме караше да пея и постоянно ми повтаряше "браво"

Живея в апартамент.. ходя на училище и през повечето време родителите ми са си вкъщи, ако не единия то другия и не пея пред тях.. Чакам с нетърпение да остана сама дори за 1 час за да мога да си попея малко.. И пак не пея спокойно и не отпускам гласът си, знаете ги панелките, не искам да ме чуят съседите, а знам(вярвам или поне се надявам), че гласът ми на подходящо място (студио за което нямам възможност), ако не ме изуми(за моите възможности) то поне ще ми хареса..

Това е мечтата ми от както се помня и понякога чак ми се реве от мисълтта, че няма да я достигна.

Какви са вашите съвети? Много ми е нужно и наистина ще го оценя..

Редактирано от kisska
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне за буквата "р" не се пррритеснявай. И си крещи смело - съседите да се оправят! :thumbs_up: Ще се получи характерно.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...endid=440827499

 

Чуй първото парче. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм аз :) , Светлозар беше още през 91-ва година. :hysterical: Ето, може и така стига да имаш желание. /Благодаря за "якото"./

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво от това,че не може да казваш "Р" На някои певци това им помага-особено в английските и френските текстове...пък и при пеенето не е нужно да се натъртва на "Р" а то си минава гладко и незабележимо,така,че-Дерзай-не това ти е проблема!Ако имаш проблем,търси го в това-къде и как ще се научиш да пееш,как ще се насочиш стилово и т.н.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали пък не мислиш прекалено много за останалите ?Имам предивид за това с родителите и съседите.Съседите - отпиши ги , съмнявам се да имаш проблеми с тях.Колкото до родителите...мислиш ли , че някой от тях ще ти направи забележка за това , че пееш/упражняваш се или правиш нещо свързано с музиката като цяло ? Според мен (от моя гледна точка) по-добър слушател от родителя и приятелите няма.Колкото до произношението - ще се напаснеш с времето , бъди сигурна.Все пак не си единствената , която неможе да произнася буквата "Р" .

За избор на китара можеш да получиш ОГРОМНА помощ в самия раздел "Китара" :) просто направи така , че да опишеш какво търсиш , какво ще свириш и до какъв бюджет.Същата ще е процедурата с микрофона (но в раздел Вокали) :)

Също ще те посъветвам да се поразровиш из форума (използвайки търсачката) и да прочетеш малко относно видовете микрофони (кондензаторни , динамични...) кой за какво се предпочита (за озвучаване на инструменти , за пеене...).Също предполагам , че така ще разбереш кои са по-предпочитаните марки и модели.

Надявам се да съм бил полезен с нещо , особено за пеенето вкъщи , независимо дали си сама или не :) ако свикнеш сега ще ти е по-лесно за напред.

 

Поздрави. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оптималното решение за микрофон може би е мексикански shure sm58. Вървяха доскоро по 45 лева. При добри финансови възможности, обаче е добре да се изпробват много микрофони докато се намери най-подходящ за съответния глас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да уточня, за не стават грешки

 

СМ58 (Мексико) струва около 200 лева, а тези по 45 са съответно ужасни ментета

 

Сори за Офа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди бях в същото положение...Исках да се занимавам с музика, исках го много силно, но реално погледнато бях кръгла нула в музик. отношение. Нямах и къде да пея(същото положение с родителите и съседите)... Но нещата малко по малко потръгнаха, както се казва в филма "The Secret", важна е мисълта. Купих си китара за 150 лв. някаде, с помоща на 1 съфорумник, на който мн. благодаря, понаучих се да свиря, почнах да свиря в 1 градинка с друг китарист, почнахме и да си попяваме и такам. Днес вече 2 години по късно свиря на китара перфектно за мойте нужди и пея сравнително дабре(поне така мисля) :thumbs_up:. Съветвам те да не се отказваш за нищо на света, важно е желанието и мисълта.

 

пс:а за съседите - надуй музика от компютъра и пей успоредно с нея примерно, така няма да те чуват баш теб и може да се поотпуснеш. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, а за пеенето в къщи така правя, но понякога искам да се чуя.. и опитвам без музика а точно в тези моменти немога да се отпусна :thumbs_up: С приятели скоро бяхме на вила и през нощта всички спяха мъртво пияни и аз и още една приятелка отидохме да се разходиме и си попях наволя тогава и на нея също и хареса и пя с мен, а тя попринцип не пее :thumbdown: Мечтая си за още моменти като този, тогава буквално си излях душата :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kisska,

За микрофона, виж в Gemamusic, ул. Искър 84.

А за съседите и родителите, как да ти го кажа... Като става дума за мечтите му, човек е като дете. Представи си родители, които са записали детето си на школа по пиано - то свири досадни упражнения, но родителите ходят на пръсти, щото детето сега учи и "се развива". Адски е порочно човек да порасне, щото презумпцията е, че вече е голям и "се е развил". Помогни на родителите ти да проумеят, че интересът ти към пеенето е свеж и в това отношение няма "да пораснеш", пей си до пълно заплесване, слушай си, тананикай си, бъзикай се с тях и вкусовете им. Ако ти приемеш родителите си и те - теб, при проблеми със съседите, те ще се разберат с тях (поне докато живееш с майка си и баща си, после - всичко останало... ;))

За буквата "р"... Без да се вманячаваш, опитвай при думи, съдържащи звукосъчетанието "др-" в началото, да произнесеш р-то като в български език (сега си с френско или немско "р", доколкото разбирам). Пробвай като за развлечение, ти си свикнала с говора си и не бива да се тревожиш. Опитай с "дреха", "дребен" "дрибъл", "дренки"... "Д" и "р" се учленяват приблизително на едно и също място в говорния апарат, и двете са звучни съгласни, направиш ли прехода веднъж, ще видиш колко ще ти е лесно после.

Толкоз от мен. Успехи и приятно пеене... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да уточня, за не стават грешки

 

СМ58 (Мексико) струва около 200 лева, а тези по 45 са съответно ужасни ментета

 

Сори за Офа

И аз сори за офтопика: Имам едно такова менте и съм го сравнявал с истински ес ем 58 в студио. Има разлика, но не е невяроятно голяма. Няма нищо общо с ниските класове на берингер и подобни. Просто върши работа. Разбира се трябва да се пробва, като се купува, защото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравей, Криска!

Значи ето и моя съвет (не, че разбирам много де :girl_witch: ) : Казваш, че се занимаваш с музика а не можеш да си позволиш студио... Защо не пробваш да събереш някакви парички и да си купиш едно микрофонче (по възможност кондензаторно) и едно пултче за захранването му ? (2ра ръка няма да ти излезе повече от 100-120 лева, даже тук има сумати евтини обяви :yahoo: ) Също така има и много лесни програми за записване- лесно се учат. И на последно място, но не по значение, ако саунд картата ти не е от новите вградени реалтек (пуке) ще получиш много добър и до колкото може за къщно студио, качествен звук... ако пък ли не ... пробвай си късмета в някое студио - 20ина лева на час..

Дано да сам казал нещо умно :greenangel: Успехи и късмет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мила, наистина те разбирам! В абсолютно същото положение съм! Сякаш аз съм написала думите ти! И аз умирам за музиката, тя е моят живот, всичко което искам да правя през него. У нас все има някой, не помня откога не съм си правила записи.

Купи си едно микрофонче, записвай се и се слушай, сама ще се учудиш колко е полезно да го правиш! Желая ти страшно много успех и наистина да достигнеш мечтата си, защото знам какво е да искаш нещо от цялото си сърце и не малко сълзи съм проляла заради музиката. Аз вярвам, че щом искаш нещо много силно, то ще стане! Повярвай ми! Успех и като станеш известна ще чакам покана за дует! :)

Редактирано от radoslava
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.