Jump to content
Българският форум за музиканти

Смяна на адаптери


Arteglam

Recommended Posts

Хайде и аз да сам поредният,който ще направи такава тема ,но какво да се прави реших да попитам и тук ;) Китарката ми е за 400 кинта да речем вече варви.Тялото е от елша,грифа от явор и фингърборда от палисандър.Поне така пише на характеристиките сега не разбирам мн от дърва и нз дали не са други но по принцип китарата си звучи добре така че не мисля че е от шперплат или нещо такова.Та нз какви са фабричните адаптери модела е Stagg LS320 BS имитация на Лес Пол ,но мисля сега по празниците да ги сменя с някои хубавички :metalist: Свиря предимно Металика,но си падам и по Блус и свиря доста и чисто.Като прочетох малко мнения долу горе придобих представа че EMG не биха звучали много добре на чисто но нз.Та въпроса ми след целия този роман е мога ли да си намеря 2ка humbuckeri ,които да са хубави за около 300 лева и каква марка да са точно.Кои биха подхождали най-добре и какви са разликите помежду им например между EMG,Seymour Duncan,Di Marzio и т.н.Предпочитам да са пасивни адаптерите.Бихте ли ме насочили към нещо конкретно и дали си струва да ъпдейтвам китарката . Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смятам, че слагане на пикапи за 300 лева на умрял Стагг от 400 лева е меко казано неразумна постъпка и излишно натикване с кинти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе то и Принс и Джак Уайт свирят с китари за по 120 $ ама вадят звук, който никой отворко в БГ още не е успял да конкурира...

Ако човек е намерил китарата която му е удобна и изглежда добре - най-нормалното нещо е да й смени адаптерите за да постигне своя звук.

 

Относно адаптерите - незнам дали ще успееш да сложиш активни (като ЕМГ) на пасивна електроника. Аз лично в момента ползвам Saymour Duncan сингли и съм много доволен от тона и нивото което изкарват (лошото е че имат малко повече бас от нужното).

на сайта имат аудио примери за всички модели - можеш да ги прослушаш и да си харесаш нещо...

http://www.seymourduncan.com/support/audio...humbuckers_and/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не искам активни ;) Пасивни по-добре според мен поне за моята китара.Китарката наистина ми е удобна и ме кефи като визия и въпреки,че и аз сам скептично настроен към Стаг не е толкова лоша китарата.Тези дни ще ходя на лютиер да я погледне да я сетъпне малко ако има нещо и ще питаи за неговото мнение.Исках да видя вие как мислите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...незнам дали ще успееш да сложиш активни (като ЕМГ) на пасивна електроника...

Май не си виждал активни пикапи... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да сложиш на тая китара дънкани е неразумна постъпка,както и на Лада 1500 Дамаскиня да сложиш джанти от 3000 лв.Пак ще изглежда готино но караш Лада.Ако искаш съвет по добре вложи тези 300 лв. в друг гиър например готино кубе,Защото стаг за 300 лева се продава лесно но за 600 е доста трудно.Попитай колегата chris barnes той е минал по този път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е евтина наистина но няма дефекти .просто тряа малко да се сетъпне и мисля че е дървесината е хубава нз защо да не инвестирам в нея.Не смятам да я продавам изобщо защото ми е скъп подарък и така или иначе каквато и друга китара да си зема тази ще остане в мене.Нз ако има някой от Варна да му се занимава да я погледне да я чуе да каже какво мисли.Аз ще отида на лютиер така или иначе де.Та с тези пари смятах да си зема акустична китарка за около 400 кинта с нагласата да е доста хубава но в последствие се замислих за тея адаптери и сега се колебая.

Редактирано от Arteglam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито старите Airline китари или актуалните Gretsch на Jack White, а още по малко моделите които свири Принца са дори и близо до 120$... Това че не свирят обичайните и скучни дървета като 99% от китаристите не означава че китарите са им боклуци. За усилвателите отзад да не почна...

 

Спрямо адапторите: Принципно подкрепям Бебе Томас, но и с по малки пари можеш да имаш смислено подобрение.

Микрофонии да махнеш примерно. Или звукова насока по към твоя диапазон. Не е необходимо да са Jason Lollar или Voodoo, и по бюджетни фирми като GFS правят съвсем прилични адаптери за по 40 долара. Power Rails примерно мисля че отговарят на това което би могло да ти хареса. Ако искаш по класически звук гледай за Алнико2. www.guitarfetish.com

 

Поздрав

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето искам ако си сменя адаптерите да не е с нещо малко по-добро от сток адаптерите че едвам да се забелязва.Трябва да усетя разликата за да има смисъл.Като звучене искам да си има метал звученето но просто да става и за соло и за блус и така нататъка и да не се прецака чистият звук.Знам че няма универсална китара но все някакси може да се докара хората какво ли не са измислили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам че няма универсална китара

 

Всъщност има една, която е много близо до универсалната - Gibson ES335 :dance:

 

Иначе и аз не мисля, че има смисъл в поставянето на нови пикъпи на въпросната китара. Разлика ще има, но не и чак толкова драстична, а (потенциалните) проблеми на китарката ще са си същите... Все пак това е електрическа китара от възможно най-нисък клас.

 

 

Поздрави,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък тази китара не ме кефи, значи не е универсална.

 

А иначе за адаптерите - измисли си кои адаптери са най-хубавите за теб в този свят, сложи ги на китарата, а някой ден като си купиш нова, ще си си сложиш на нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък тази китара не ме кефи, значи не е универсална.

 

 

Странна логика :)

 

Под универсална визирах повече качествата като звук, възможност за свирене на различни стилове (от кънтри, джаз, блус, рок до метъл) и такива неща, а не толкова личните визуални предпочитания на някой от форума.

 

Извинявам се, че се намесих в темите в раздел Китара - ще се старая повече да не се повтаря.

 

 

Поздрави,

 

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pesho не се убиждай за глупости :) Значи щом ми давате съвети,че няма смис да си взимам нови адаптери то значи ще прави :) То тогава с тея парички ще си взема една хубава акустична .Май така ще направя.Благодаря за съветите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.