Jump to content
Българският форум за музиканти

въпрос за чинели Istanbul


анкета  

65 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

добър ден , от скоро започнах да се занимавам с ударни и искам да си закупя прилични чинели , разбрах че в софия продават чинели Istanbul на много добри цени , но понеже нямам възможност скоро да отида на място искам да поръчам онлайн. Знам че чинелите трябва да се избират най-вече по слух , но за момента нямам тази възможност, освен това не разбирам кой знае колко много . свиря основно рок , но ми трябват общо взето универсални чинели , с ясна атака и плавно отшумяване , да не са много твърди и метални . скоро ходих във динакорд и чух едни по евтинки пайст но не ми харесаха , много метално звучаха .

Приятел ми каза да се ориентирам към Zildjian или Sabian , тези марки по-добри и доказани ли са , както и кой ги внася - магазин или частен дилър. ако някой знае моля да сподели .

 

въпросите ми са :

1. ползвали ли сте чинели на Istanbul и доволни ли сте останали

2. как са със здравината (аз не свиря много силно,но все пак)

3. кои серии си заслужават(основно ще си взема фус,райд, 2 краш, ефект китаец голям , малък сплеш и малък ефект китаец) задължително ли е да са от една и съща серия

 

моля ,абстрахирайте се от фенството към дадена марка .

 

благодаря предварително .

Редактирано от kenny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, според мен по-добър избор от Истанбул за цена си няма!

Тук официален вносител на тази марка са музикална къща Камертон в София. И следователно там цените са най-ниски въпреки, че може да ги намериш и на други места.

Аз моите ги взех от там и когато ходих имаше сравнително голям избор.

Иначе аз се спрях на серията Efes. Но всеки си решава сам избора и се съобразява със стила който свири.

Разгледай им сайта, там се дава достатъчно информация, с която може да си направиш сметка за разликата при отделните модели.

 

Колкото до Zildjian i Sabian, много трудно се намират в БГ. Вторите дори нямат официален вносител.

За тях решение е ако намериш втора употреба.

Тук във форума често се срещат изгодни оферти.

Успех и да се похвалиш после ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност Зилджан си имат официален дистрибутор-xxxx,като надценката им е съвсем малка,т.е. цените им са по-добри от тези,които европейските онлайн магазини предлагат.За съжаление избора не е много голям,от професионалните серии имат само А/Аведис/ и А къстъм.Но погледнато колко музиканти в БГ могат да си позволят да свирят на такива чинели,то в магазина им има достатъчно неща-просто не се продават много.Затова колегата "simon" е напълно прав да заложиш на Истанбул,но си отдели поне няколко дни в които да пробваш чинелите преди да се насочиш към нещо.Започни да пробваш само хай-хети,после райдове,крашове и т.н.Като накрая не забравяй да пробваш всички заедно-все пак свирим музика и е добре когато и барабаните и чинелите сами по себе си, звучат заедно-като семейство.Идеята е ,че след първите няколко чинела направо започва да ти се подува главата:P и загубваш представа кое как е и ще трябва малко време за да си направиш точния избор;)

Успех

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чинелките на марката Istanbul Mehmet си заслужават не само заради цената, като звук не са на по ниско ниво от никоя друга марка, даже напротив , на запад Istanbul е много тачена марка и там чинелите струват колкото аналогичните на Zildjan,Paiste, Sabian,Meinl .От България - в камертон , предлагат ги на изключителни цени . серии и модели много , изключително разнообразие . аз лично харесах Radiant rock , Radiant Murathan , Traditional , Efes , X-Cast . всички тези серии са профисионални и подходящи за рок звирене . чинелите са звучни , с не много висок пийк , реагират бързо и отзвучават ниско и богато ... прекрасни чинели на още по-добра цена ...

 

мисля ,че няма нужда даже от анкета , само който не е слушал тия чинели може да си мисли че са лоши или че не си заслужават (гледам че има и такъв глас)..

Редактирано от kukls
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Влез им в сайта и разгледай.Камертон-а са си навдигали цените на чинелите и то доста,имат и нова ценова листа.Или е заради т.нар.криза или е просто защото вече и мама не дава на тати без пари :recourse: В кофти време се случи да живеем,и най вече в кофти държава :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би ли ми казал какви са цените им ?

 

http://www.camerton999.com/index.php?c=CHI...ist&Link=69 не виждам да са ги вдигнали , такива си бяха и март месец , просто са добавили в ценовата листа и някои от най-скъпите модели на марката , които пак са доста по евтини от другите такива , а качеството като изработка/звук е същото . според мен точно Radiant и Funky-Rock са най изгодните , който иска по евтини имат Samatya серия , която пак се прави от В20 alloy и е ръчно кована , а е евтина и е с пъти по добра като звук от евтинийките на пайст и зилджан примерно . за джазмните пък има много "dry" модели . абе кой каквото да ми говори за нови чинели по нашите ширини истанбулите са си бест бай ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по двете анкети съм твърдо "ДА" !

 

Имам един краш на Истанбул - много съм го хвалил, ама все не е достатъчно :) - е те такъв саунд за 158 лева НЯ-МА ! Особенно за тупанджиите с афинитет към по-силовото свирене (моя е Hard Rock серийката на Radiant). Със здравината...ако си вземеш Traditional и свириш Траш метъл с него ще има много да псуваш, докато ако си вземеш Radiant и си хамалиш яко няма да съжаляваш. От сериите, пробвал съм Empire hi-hat (твърде тъмен за моят вкус, перфектен за джаз), Radiant (хеви метъл, копеле  ;) ), Traditional (много мек и галещ ухото тъмен саунд), XPERIENCE Metal - X (хеви метъл, копеле на n-та степен  :thumbs_up: ).

 

Много съм наточен и на Istanbul Agop Alchemy, ама в БГ няма къде да пробвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Билетче до Истанбул е 100лв./в двете посоки/ Има от пиле мляко,а и цените им са едни хубави-хубави :thumbs_up:Питай батко ти Ненчо,той беше ходил там :thumbs_up:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Така като гледам доста сте по писали за Istanbul , преди един месец си взех Istanbul Radiant Murathan Rock Crash 16 , и мога да кажа ,че съм изключително доволен и съм на мнение ,че е много по-добре Istanbulci които са на същата цена като Стагове или PST3 PST5 101 201 и подобни или някакви ниски серий на Zildjian. Най-интерсно беше че когато се обаждах в Камертон по телефона искаха да ми го продадат за 195лв , а по една случайност малко преди това им бях писъл майл дали го имат в наличност и тогава казаха че ще го дадат за 158 и така стана ,след два дена беше при мен.Мисля че коментари от рода на "че това са турски боклуци или коментари с голяма доза расизъм са абсолютни глупости" чинелите са супер добри за цената си.

5778_1183033367_289167.jpg

Редактирано от visorski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно китайче 16ка Традишънъл серия. Мисля че китаеца е повече от чудесен и най-важното - идеално се връзва на останалте ми зилджани. Всъщност да са живи и здрави турчулята, задето правят такива хубави тенекета:) Определено съм им фен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Някой знае ли, какви са цените на Истанбулите в ... Истанбул? :girl_cray2: По-точно ме интересува дали пътя си заслужава разликата в цената с тази на Камертон?

 

Освен това ми е интересно за сериите им - предполагам "Традишанъл" са ниската им серия - според вас на кои серии Зилджан и Пейст съответстват (като качество) тези Традишанъли?

 

Istanbul Cymbals

За съжаление на сайта им няма записи на звука...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените не са много различни и само заради това - не, не си заслужава пътуването до Истанбул. Разликата е,че там има повече избор :girl_cray2: "Традишанъл" никак не им е ниската серия :hysterical: На мен лично - тя, заедно с Ефес са ми любимите.

Сравнение не мога да направя,понеже чинелите Истанбул си имат собствен "звук", който не мога,а и не искам да оприличавам на някоя от другите марки :hysterical:

Моят съвет е - отиди до магазина и чуй сам :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.