Jump to content
Българският форум за музиканти

Най-предпочитаните практис (малки) ампове


kolio_k

Recommended Posts

  • Отговори 75
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А тоя Супер Чамп в кой магазин в София го има? :girl_witch:

В РФ,както каза колегата в горния пост,но аз май взех последната бройка в наличност преди няколко дни -свържи се с тях и питай -ампчето си струва ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aam, искам да кажа, че далеч не всички лампови АМР-ове искат да се изпържат на МАХ, за да звучат добре. Някои Меса комбо версии са чудесен пример за това - свирят супер дори на стайни нива.

А атенюейтъра е яка джаджа, но за домашни условия е почти юзлесс, както установих аз след закупуването на моята. :)

 

Здравей,

 

абсолютно си прав. Но аз и не говорих за макс. Сега и дефиницията "практис амп" е доста относителна, моята гледна точка беше "за вкъщи" и "бебето спи".

Между другото M/B Studio 22+ с вграден аттенюетър ми беше дълги години вариянта за у дома. Не за друго а защото нямах по малък усилвател.

На тихо звучи като запушен нос, а да не говорим за аттенюейтъра (безстепенен, после превърнах копчето в презенс контрол). То и не е толкова до усилвателя, колкото до спийкера. 150ватов Електровойс без храна просто не звучи.

Вярно, може да се изкара хубав лийд тон и на домашни условия, но като цяло, ако гледам примерно Trademark10 на Tech21, не е най великия избор.

И в крайна сметка става и въпрос за парите който влагаш.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже Меса Буги Студио 22 ми е един от любимите ампове се намесвам. Не знам защо, но на мен никак не ми звучи като запушен нос, нито на силно, нито на тихо. Саунда му е доста мек наистина за разлика от доста други лампови ампове, но това е характерно за Бугитата от тези години (или поне тези,които аз съм пробвал-доста). Много с съмнявам се че говорителя му е 150 вата (поне на моя ) повече ми прилича на 50-60. Може би става въпрос за различни ампове, защото не съм забелязал моя да има и атенюатор, но за сметка на това си има презънс контрол.

 

Иначе що се отнася до саунда, като цяло всичко е въпрос на вкус. Най доброто винаги си остава да се пробва колкото е втзможно повече и да се вярва на собствените уши

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тихо звучи като запушен нос
:) Хубаво сравнение.

Лампата си трябва да е на 2-3 ,за да "отпуши" след това поне при Маршъл започва да криви,лошото при 50-100 ватови такива (имам опит с Маршъл и Фендер Туинревърб) е че ще срутят къщата ..,не са за домашно свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Кольо,

 

Не знам защо, но на мен никак не ми звучи като запушен нос, нито на силно, нито на тихо. Саунда му е доста мек наистина за разлика от доста други лампови ампове, но това е характерно за Бугитата от тези години (или поне тези,които аз съм пробвал-доста). Много с съмнявам се че говорителя му е 150 вата (поне на моя ) повече ми прилича на 50-60. Може би става въпрос за различни ампове, защото не съм забелязал моя да има и атенюатор, но за сметка на това си има презънс контрол.

 

окей. Бугита винагие е имало с най различни опции. Това и се отнася към говорителите както и към някой екстри.

Докато говорителите са винаги Black Shadow, под лепенката има най често или EV (Електровойс) или Еминенс.

В моя Студио 22+ с сигурност имаше Black Shadow EVM-12L който е 150 вата. С Еминенс - your mileage may vary.

Същата работа с аттенюейтера контра презенс. Зависи от поръчката. Другото ми Буги (МК1/SOB) също беше с аттенюейтър.

Между другото и то с EVM12L. МК1 сега е глава и се колебая да го продавам, ако се интересуваш за Студио22 в по добър вариант (минус еквалайзера обаче), ми пиши, може и да се разберем.

 

@Hillbilly: Twin в къщи... яко. Имам приятел с JTM45 с 4x12 в хола, бахти лудницата.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,+1 за Fender Superchamp XD страхотен амп,между другото имам и Roland 30X но мисля,че Фендера го трепе отвсякъде!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е ампа, сменил съм говорителя с иенсен 35вата, изведох вход към крайния усилвател който в комбинация с лаин ин входа върши работа на примка за ефекти. ползвам го с тонелаб ле , звукът е перфектен .м/у другото криното стъпало на ампа е идентично с оргиналния супер чамп 18 вата . когато го ползвам без предусилвателя звукът става убииствен(ползвам тонелаба за преамп) резултата е най-изразен при озвучаване с микрофон....ампа е най-доброто според мен за цената си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли тука,който да може да искаже впечатления от Line 6 Spider III 30w,че съм му дигнал мерника и като събера мисля такова да вземам :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.