Jump to content
Българският форум за музиканти

Фен клуб Мапекс


Recommended Posts

На мен лично ми е интересно защо модел Орион е почти два пъти по-скъп от Сатурн, след като и двата комплекта ги правят от Северно Американски клен.

Ясно ми е, че Сатурн освен клен вътрешният слой е от орех, това каква роля оказва на звука?

 

Друго, което ми харесва, че предлагат конфигурации, при които липсва металната част от касата на която се закрепва холдера за томовете. Лично аз предпочитам томовете да за окачени отделно и касата да е напълно самостоятелна, по този начин не се предават никакви вибрации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звука на сатурна е по-топъл в сравнение с другите заради ореха.

Ориона е по-скъп,защото корпусите са по-дебели,върви с най скъпия хардуеър на Мапекс и финишите са доста по-добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че кой вади генерални изводи,приятелю?!Даже в думите ти усещам малко обида,а не мисля,че това е необходимо.Както и колегата "kukls" по-горе каза "времето ще докаже качеството на инструмента"/цитирам по спомен/Нали знаеш,че има 2 начина по които един акустичен инструмент остарява-като галош или е вечен като катедрала :huh:

А истината е друга-това е само мода,за съжаление българските барабанисти сме много подвластни на това.Само до преди няколко години на мода беше Стейдж Къстъма на Ямаха,че и аз свиря на такива.Идеята е,че когато минат 30-40год. и тези Мапекси са в перфектна форма-изложени на всякакви атмосферни влияния ,като Роджърса на един приятел,тогава вече можем да вадим генерални изводи.И виждам,че само времето може да те убеди по отношение загубата на перфектна окръжност при тънките корпуси без подсилващи обръчи,затова не възнамерявам да споря повече-достатъчно много информация има изнесена от производителите на барабани :)

Апропо във форума има доста притежатели на китайски Кобри,но не съм чул за сега, някой да е счупил такъв педал;)

 

А каква е разликата в звученето на двете най-скъпи серии на Мапекс,мисля,че само в добро студио може да се намери такава.По принцип ореха е с малко по-малка твърдост от клена и е почти толкова твърд колкото дъба.Много малко производители го ползват в пластовите си модели,повече се използва за направа на корпуси от масивни парчета,така че комбинацията на орех с клен определено е нетрадиционна. И именно това ми беше чуденето-защо я има тази огромна пропаст между цените на тези два модела?!Пак казвам екзотичния фурнир не е толкова скъп,така че да е основна причина,а да се търси класа с изкуствено надуване на цената...мисля не е логично за недоказана фирма като Мапекс.

Но пък наистина Орион са супер красиви ;)

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че по-високия клас стойки Мапекс не е с ябълка а с нормална метална резба, аз лично също не им харесвам ябълките - не мисля че са изработени перфектно, но не бих казал и че качеството е ниско.

 

Лично аз от Про- М сета съм най-доволен от барабанчето - не намерих разлика на китайския с американския клен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че по-високия клас стойки Мапекс не е с ябълка а с нормална метална резба, аз лично също не им харесвам ябълките - не мисля че са изработени перфектно, но не бих казал и че качеството е ниско.

 

Лично аз от Про- М сета съм най-доволен от барабанчето - не намерих разлика на китайския с американския клен :)

 

Ами аз съм имал моделите B550A и B750A. Последния е по-скъп и с ябълки. Имат и още по висока серия за нея вече не съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vihro, пожелавам ти да си купиш едни барабани и да свириш на тях 40 години, дочаквайки ги да се докажат:)

Режа си и двете китки, че няма да го направиш. Живота на един иструмент като барабаните е доста разтегливо понятие. Ето например съм сигурен, че моя мапекс ще изтрае 40 лазарника, защото най-вероятно няма да бъде транспортиран нито веднъж? Или пък ако Кацко си вземе един Старкласик Бубинга ще му изпее песента за няколко години, разнасяйки го по безбройни участия (героите и събитията са измислени;).

 

Мисля, че в случая няма подвластни на модата - просто има добро предложение и ние го приемаме. Ако Про-м струва не 1600, а примерно 2600, кое ще му е модерното? Но пък виж кленови барабани с второ барабанче за тези пари си е много добро предложение, нали? Аз примерно много се радвам на много по-ниските цени на марката в Бъглария, сравнено с Германия - там един про-м си е 1200 евро, сами направете сравнението. И не на последно място, ако все пак приемем, че цялата "мапекс олелия" е основана на някаква мода, сравнението на стейдж къстъма от предната мода с едни про-м не е в полза на ямахата (според мен, Кацко, Виктор и още доста други) - то в крайна сметка модата започва да става и обективно основана:huh:

 

Дерзайте пичове. Вива Сатурн!

 

П.С. И айде моля без офтопик, че темата като много други ще затъпее. Все пак си правим фен клуб;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vihro, пожелавам ти да си купиш едни барабани и да свириш на тях 40 години, дочаквайки ги да се докажат;)

Режа си и двете китки, че няма да го направиш. Живота на един иструмент като барабаните е доста разтегливо понятие. Ето например съм сигурен, че моя мапекс ще изтрае 40 лазарника, защото най-вероятно няма да бъде транспортиран нито веднъж? Или пък ако Кацко си вземе един Старкласик Бубинга ще му изпее песента за няколко години, разнасяйки го по безбройни участия (героите и събитията са измислени:huh:.

 

Мисля, че в случая няма подвластни на модата - просто има добро предложение и ние го приемаме. Ако Про-м струва не 1600, а примерно 2600, кое ще му е модерното? Но пък виж кленови барабани с второ барабанче за тези пари си е много добро предложение, нали? Аз примерно много се радвам на много по-ниските цени на марката в Бъглария, сравнено с Германия - там един про-м си е 1200 евро, сами направете сравнението. И не на последно място, ако все пак приемем, че цялата "мапекс олелия" е основана на някаква мода, сравнението на стейдж къстъма от предната мода с едни про-м не е в полза на ямахата (според мен, Кацко, Виктор и още доста други) - то в крайна сметка модата започва да става и обективно основана;)

 

Дерзайте пичове. Вива Сатурн!

 

П.С. И айде моля без офтопик, че темата като много други ще затъпее. Все пак си правим фен клуб;)

 

Добре,сори,че се намесвам както сам го каза -Фен клуба;)

Според мен логично е човек да търси най-доброто за себе си,НО и да гледа обективно на нещата."Живота" на един инструмент въобще не е разтегливо понятие до момента в който се ползва за музикален инструмент, а не нещо друго.Говорейки за плюсовете и минусите доста умни приказки е изписал kukls, като един от първите сдобили се с Мапекс и паралелно с това собственик на Ямаха,за да може да се направи сравнение.Прочети по-внимателно включванията му по сходни на тази теми!!!

И да,аз това целя/а и всеки практичен човек/...като професионален музикант и постоянно на път /не в БГ/ бих искал барабаните ми да ме надживеят и с годините да звучат по-добре,а не обратното.

И ако не се лъжа Калин си продаде Мапекса,а този Виктор за който си мисля свири на Тама Старкласик......

Именно за да не загине темата не би следвало да се превръща във фенско сборище,просто ще се загуби обективността,което едва ли ще е от полза за съфорумците.

Няма да се меся повече-честна форумска :)

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mapex-а го бартеросах за електронна Ямаха и защото си взех RMV(което е друга тема).

 

Нямам сериозни забележки към Мапекса докато беше мой - малко по-малко от година - като звук определено биеше Стейдж Къстъм, тъй като правим сравнения и то по всички параметри(особено като звук на барабанчето).

 

Все още имам хард на Мапекс който стабилно разнасям и сглобявам/разглобявам и засега нямам забележки - ако се появят такива, ще се оплача :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..мисля не е логично за недоказана фирма като Мапекс.

Съжалявам, че се намесвам в спора ви, но бих искал да изкажа и своето менние, въпреки, че не съм горд собственик на Мапекс. Бих искал по-специално да се обърна към Вихро и имам предвид изказването му, което цитирам по-горе. Ако си беше направил труда само да разгледа малко страницата на Мапекс и да види колко барабанисти от супер известни групи свирят с Мапекс сигурно нямаше да се изкаже така. Освен това имам едно DVD с концерт на Ингви Малмстийн в Япония където барабаниста е Майк Террана. Концерта е от '90 и някоя си година в Будокан. Познайте на какви барабани свири Майк Террана? :) - Мапекс и то още деветдесетте години! Не искам да се изкавзам за или против определена кауза тук, защото както споменах лично аз нямам наблюдения върху марката, но не съм съгласен и с меннието, че е недоказана марка! Може би е недоказана тук в БГ защото я продават отскоро, но това не значи че по света не я познават и ползват професионално! Това е, което исках да ви кажа. Лек ден на всички фенове! :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мога да се причисля към феновете на Мапекс, до ЧНГ смятам да боцна едно сетче от евтините серии. :wallbash:

Засега следя с интерес темата. Благодаря за полезното инфо! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз на черешата, отскоро имам М бърч и определено много се гордея с комплекта и откъм звук и откъм картина. Определена хадруера е масивен и доста по-надежден от разни стаговски изпълнения. Мисля че на всеки барабанист би му се "усладил" някой от моделите на мапекс стига да седне и да го пробва. :)

 

П.С. и аз смених горните гумички с кечета, особено ако ползвам рамената за сплешове :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е значи все пак се заформя клуб:thumbs_up:

 

Вихро, никой не иска да не се включваш в темата стига да е по темата:( нали?

А специално за бачо Виктор - свири на Старкласик от има-няма месец, но именно той ме насочи сериозно към Мапекс. Даже ще го цитирам "Ако не бях такъв луд фен на Тама, отдавна да съм си взел Мапекс Сатурн - комбинацията от клен и орех е страхотна. Гледам ги още откак бяха 2500 лева..."

Доколкото ми е известно някой беше пуснал лафа "ако нещо го няма в Гугъл питайте Виктор..." . Не че свети в тъмното, просто човека поназнайва в тази област.

 

И благодаря безкрайно на колегата с линка към мапекския форум, като имам време ще го поразгледам.

 

Фенове на Мапекс от всички страни - съединявайте се:(!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да се включа по темата.

Като собственик на М-Бърч и аз съм в клуба,в комбинация с моите любими G2 Couted,барабаните са си чудесни за тия пари.С хардуера също не съм имал никакви проблеми(мемори локчетата малко ме дразнят,но тях въобще не ги стягам и вече не ме дразнят).

Относно пластмасовите ябълки,супер удобни са за позициониране,просто трябва да се разхлабват повече преди да се наместват и така им се удължава живота значително.

И все пак се надявам в не-много далечно бъдеще и аз да хвръкна на Сатурн :(

 

Поздрави на всички :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.