Jump to content
Българският форум за музиканти

Просто съвет!


ukeil

Recommended Posts

Здравейте!Искам съвет дали ще е изгодно да направя следното:разполагам сега с едно кубенце Fender 15g frontman и процесор behringer v amp 2.Мился си дали ще е удачно да продам тези неща и да си взема ей това: http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=MG50DFX

Имам в предвид ,че ще остана само с това-китара и това кубе...дали ще ми е достатачно...стилова ориентация-рок-лед зепелин,пърпъл,рейнбоу

и метал- най-вече траш.

Нека дадат мнения само хора ,който имат някакъв опит и познания по този въпрос!Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми явно търсиш повече сила в звученето си, обаче си мисля, че се ограничаваш малко само с китара и кубе, при положение, че свириш хард рок и траш. Не че и тоя берингер е голямата работа. :greenball: Защо не вземеш някой Line 6 с вграден процесор, ами си избрал точно Marshall?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си заслужава.Маршала е доста як и има ефекти ,става за тресня.Вече ти си решаваш какво ще ти трябва щото V-Ampа има доста симулации и ефекти,а тук са само няколко.Трябва да пробваш кубето ако имаш възможност за да разбереш дали ти харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си пробвал кубето, задължително го направи, преди да вземеш това решение! Лично аз хич не бях очарован и не мисля, че си заслужаваше парите, които му искаха по онова време. Хай-гейн звукът определено не му е силната страна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, най-красив дисторшън и особено най-красив драйв се постига точно когато китарата ти е включена директно в кубето. Въпроса оттам нататък е да си подбереш подходящото кубе.

 

Та не съм пробвал въпросния Маршал, но с две ръце подкрепям решението за "прочистване" на процесорния звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Престаравате се малко с процесорния звук. В смисъл, горното е абсолютно вярно, обаче за добри усилватели, а е малко спорно дали този се отнася към тях. От личен опит съм се убедил, че с процесор за 800 лв. звуча много по-добре, отколкото с кубе за 800 лв., в което в крайна сметка пак трябваше да ръгна процесор, за да си направя звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, човек. Лично аз бих предпочел дори моделиращо кубе, вместо чейн процесор-кубе. Не съм звуков сноб, постоянно експериментирам и просто се дразня от резултатите, когато между китарата и кубето ми има нещо, различно от уа педал.

А се сещам за доста 800-левови кубета, които си звучат чудесно.

Явно въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не лошо и Peavey vypyr да видиш.Аз си взех такъв 30 вата и съм много доволен за парите,които дадох.Казвам ти го защото и аз в начaлото се бях огледал точно в тоя Marshall.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение е, че минаването от процесор към кубе си е крачка напред... може би защото съм пристрастен към аналоговия звук, но откакто "изхвърлих" последния процесор свиря само китара - кубе и съм повече от доволен... друг е въпроса, че като ходя да свиря някъде ми се ебава гърба от мъкнене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога напред, кога назад ... Освен това, дали ще е процесор или аналогов(и) ефект(и), в повечето случаи при свирене с група в реално време трудно може да се мине без да има нещо между китарата и кубето, а, дигитални или аналогови, тези неща все изяждат по нещо от звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батенце, ако не свириш в група и не ти трябва мощно кубе за сцена, няма смисъл да си купуваш 50 вата. Най-малкото защото няма да можеш да го усилиш като хората вкъщи, а едно кубе трябва да е усилено поне наполовина, за да покаже потенциала си. Порови се малко във форума, има доста изписано по въпроса. Давам ти този съвет и от друга гледна точка - даже и да не ползваш многото ефекти на Вамп-а, пак можеш да изкараш хем по-лек драйв за рок, хем по-напомпан за траш. Имай предвид, че това кубе Маршал дето си показал тук е от най-ниският клас. Точно с такова не съм свирил, пробвал съм разни валвстейт-и и да ти кажа, за траш откъм драйв даже и те леко се губят. Аз на репетиция с такъв Валвстейт и дет дисторжън изкарвам, ама съм с активни ЕМГта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.