Jump to content
Българският форум за музиканти

Конфигурация с Quad Core


dimitarshenkov

Recommended Posts

здравеите, искам малко професионално мнение за ПЦ за дома6но студио по-то4но ,дали приложения ,като ACID Pro ,Cubase, Fruity loops и тн. 6те работят добре

възможни ли са проблеми?

 

 

PHENOM QUAD CORE 9750 AM2+

ASUS M3N-H/HDMI /AM2+

ram 2x2GB DDR2 800

320gb seagate sata2

500 вата фокс коh захранване

M-AUDIO DELTA AUDIOPHILE 192

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 102
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Един съвет от мен:

1) по-добре да е 4х 1 ГБ, засхтото на 4 писти рамта работи по-добре

2) Интел процесорите малко по-ги бива в тази област

3) по-добре по-малък хард диск, но с по-голяма скорост

Моят комп е д

оста подобен и изглежда така:

Intel QuadCore Q6600 4x 2.4 GHz

4x 1GB 800 MHz RAM

150 Hard 10 000U

2x 250 GB Hard 7200U

2 VideoCard Radeon HD 3600

3x ACER 22' Monitors

550 W

Като цяло съм доволен, горе долу пика му е 22 Инструмента на Кубеис 4 всицхки с по 2, 3 ефекта (умишлено пробвах на всеки отделен ефект) като Мишпулта е с фаиъруеър и се позва като саундкарта

Като цяло добре си се запътил, добра конфигурация с много малки изключения

УСПЕХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с паметта си го чел някъде, но явно не си го доразбрал. Ако беше погледнал модела на дъното, което ще се купува, може би щеше да забележиш, че поддържа Dual Channel Memory. Дали ще сложи 2х2 или 4х1 ГБ е се тъя.

и другото - по-малък като капацитет хард диск не значи задължително по-бърз. И освен скоростта на въртене има едни други параметри като плътност на записа да речем...

 

Радвам се, че си доволен от компа си и му се кефиш, но като даваш такива категорични мнения прочети малко преди това. Благодаря за вниманието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както спомена Baby Thomas, дали ще е 2 х 2 GB или 4 х 1 GB е все тая от гледна точка на дуал чанъл режима - т.е. би трябвало да работи еднакво бързо. Въпреки това е далеч по-добре 2х2 GB, защото лесно ще могат да се добавят още 2х2 GB при желание/нужда.

 

Има една ситуация, в която би било по-добре да са запълнени повече слотове и това е при архитектури с повече от един физически процесор - т.е. примерно при два куад кор процесора (примерно 2 броя quad core xeon), но сървърна машина за домашна употреба е малко вероятна ситуация, така че е безмислено да коментираме.

 

За процесора - погледни и Q9300. Аз съм се насочил към него в комбинация с едно гигабайтско дъно, което доста хвалят за нашите (музикални) цели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за това: Gigabyte GA-P35-DS3

 

При това май е на доста прилична цена към момента.

 

Q9300 e 45нм и ще грее по-малко, а Q6600 е доста по-старичък, но също ще ти свърши добра работа.

 

В интерес на истината, Q6600 + въпросният Gigabyte GA-P35-DS3 са препоръчваната конфигурация от 2007-ма година за Samplitude и до колкото виждам няма сериозни оплаквания във форума на самплитюд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледай тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=38736 от началото до края, вероятно ще ти бъде полезна.

 

чел съм я....само4е ако си взема интел процесора 6те си взема дъно с интелски 4ипсет ASUS P5QL-E /P43/LGA775

Редактирано от dimitarshenkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъното което споменах също е с Intel-ски чипсет - P35. Това което си писал е просто с по-нов интелски чипсет - P42.

 

Ако беше прочел внимателно въпросната тема, предполагам щеше да обърнеш внимание на следното мнение на Black Bird в нея:

 

Тъкмо взех GA-EP35-DS3R а имам и Асус П5К все дъна от един клас и еднакъв чипсет.

Взех Гигабайта заради тестове и стабилност.

Гибайта, 1ви ПСИ слот е с отделно ИРК а на Асус всички са шаред.

След като поставих всички части на гибайта постигнах завидна стабилност с ЕМУ1212М и по ниска и стабилна латенсия.

Асус е много добро дъно, но GA-EP35-DS3R излезе по обмислено и стабилно.

Тези дни от мания да оптимизирам компа ми за музика, накупих части за два от различни марки и засега Гигабайт дъното с П35 е идеално. ГБ дъната имаха проблем с DPC латенсията, която влияе на стабилността / не азио латенсия/ но след няколко бета биоса

изпратени ми лично от Янус от Гб Тайван при мен проблема изчезна а и при много други хора. Евала на фирмата, че обръща внимание на клиентите...нещо МНОГО рядко в днешната глобализация...

 

В крайна сметка ти си решаваш, а и дори да избереш препоръчвана конфигурация (независимо дали от препоръки тук или някъде другаде), винаги можеш да имаш проблеми, така че работата е малко и на късмет.

 

Аз лично се отказах от идеята за Асус дъно за музика, заради това че IRQ-тата на PCI слотовете са брутално шернати и биосите им нямат възможност за промяна на тези шервания. Това е реално основният проблем на който можеш да се натъкнеш при компютър използван за музициране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за инфото наистина не си спомних за този пост ,какъв е проблема ,като са 6ернати само стабилност ли в каъв смисъл?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно ако драйверите на аудио интерфейса са добре написани, не би трябвало да има някакви проблеми, но въпреки това е по-добре аудио интерфейса да си ползва самостоятелно IRQ. Проблемите са най-вече свързани със загуба на буфери - т.е. припуквания в звука и съответно невъзможност да се работи с ниска латентност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената няма особено голямо значение в случая. Важното е цялостната конфигурация да работи. За съжаление такава е реалността при PC-тата - има твърде много възможни конфигурации - две дъна с един и същи чипсет могат имат различни проблеми заради хиляди фактори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.