Jump to content
Българският форум за музиканти

как се "съживявате" преди концерт


preIbanez

Recommended Posts

...на доста от вас вероятно се е случвало да се изсипете пред поредния концерт и след кратък чек да трябва спешно да се сглобите и да свирите въпреки умората...интересно ми е кой какво използва за да се вдигне на крака и да изкара поредния концерт все едно току що е станал от здравословна дрямка...аз лично пробвам с кафе с променлив успех...а барабаниста ни е на енергййни напитки...а вие как се ремотивирате и справяте с този нелек проблем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

...^ метода определено заслужава внимание...пробвал съм го много пъти...ама кой знае защо има обратния ефект...явно повечко бира е трябвало да налея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж са :offtopic-001: ако не си пил бира нон-стоп 12 часа преди това няма смисъл да вкарваш 2-3 набързо,ще се подуеш и ще ти е тежко :) При мен най-помага джак с редбул х2...но най-полезни са превантивните мерки,примерно фитнес - много помага за тонуса! (Говоря за редовен фитнес,не за тренировка преди концерта :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че при всеки е различно...Различно е даже и всеки път...

Определено умората си казва думата...каквото и да правя,...но случвало ми се е като похапна нещо вкусно и сладко...да се посъживя! После и вода...

 

Алкохолът също ми е помагал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз просто се стремя да избегна проблема генерално - гледам предишното денонощие да си взема необходимия сън, както и не ям тежка храна 1-2ч. преди гиг. Гледам и да не прекалявам с водата, защото ми се допикава, но за сметка на това пък гледам да имам вода покрай мен по време на свиренето, че се и обезводнявам :godbless: Не предпочитам бира, поради две причини: напивам се и свиря по-зле и ми се пикае повече :godbless: Ама това е само ако гига ще е повече от две серии от по 45-60мин, а пък и то май не винаги успявам да помисля за това... Даже май сравнително рядко, но пък е хубава идея, нали :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излизам на въздух около 30 мин преди свирнята и хапвам нещо ултра леко набързо. Взимам си минерална вода и се връщам. Една разходка на свеж въздух - дори и зимата, много освежава, след като следобеда си мъкнал техника, стоял 1-2-3 часа на затъмнено пространство в клуба и си се разправял с организационни помии. влизаш, взимаш си едно уиски за докато свириш и си готов. Поне при мене винаги помага.

Редактирано от Вестимир
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намирам първата шкембеджийница.Обикновенно помагат с каквото могат(едно шкембе с мноооооого йекстри),+редовните бири(по няколко пъти).След това умората и чека ти се струват като детска игра.

Абе става ти кеф като след кралимарковска чикия насред Подуяне!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Е, защо?!

 

Загрявката е хубаво нещо. В паузата между сетовете - още едно голямо. След финала - последно, с фенки (ако не са избягали) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, вокали, вокали :D Тая рецепта не е за китаристи и басисти, че след напрегнат ден едно тройно кафе без захар и после ще се чудим защо пръстите ни целят навсякъде около прагчето :thumbs_up: Тремор едно друго :)

 

Виж за барабанюгите може да действа като дизел !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.