Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да почна работа, като Dj


Recommended Posts

Колеги не знам, дали темата ми е за тука, но не бях сигурен къде да я пусна, ако съм сгрешил преместете ... Значи казвам се Радослав и съм на 19 години студент.. Значи мечтата ми е да почна работа, като DJ в някой, ресторант, кръчма, механа или каквото и да е от това естество ! Баща ми е музикант ( по скоро бивш )и съм ходил с оркестъра по сватби, събори, банкети и други и си имам понятие, но нямам лична и самостоятелна изява ... Иска ми се да почна с оркестъра - това са много добри и талантливи момчета музикантчета, с които заедно можем да направим уникален купон, но просто ми трябва поле за изява, или иначе казано някой да ми ПОДАДЕ ръка ..... Имам някое друго записче на " МОЯ " оркестър, ако някой се интересува може да му прата. Маняк съм на тема синтезатори и оркестъра е главно от клавишни инструменти .. Имам доста музика в тази област, както и парчета, които не могат да се намерат в интернет ( лична продукция )... Много съм амбициозен и бих давал сичко от себе да се развивам в тази насока, както да развивам и шефовете, които биха ме наели !! Нямам лична апаратура, но би могло да се намери... ( познавам хора ). Аз съм от Пернишко, но уча и живея в София. Яд ме хваща, защото редовно се срещам с много по големи некъдърници без никаква музика, които са УЖ Диджеи, а аз само гледам от страни... Съмнявам се някой да се отнесе сериозно и да ме наеме, но поне споделете според вас какво да направя, за да изпълна тази си моя мечта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм смятал, че диджеите правят миксове/ремиксове на електронна музика, хаус, диско и т.н. За какви кръчми, механи, ресторанти и музиканти говориш, ум не ми го побира :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За диджей ти трябват грамофони и/или плейъри за дискове с регулиране на скоростта, усет към музиката за подбирането й и умения за миксиране. Това е. Някои ползват и диджейски софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе стига с това DJ, не съм се изразил правилно- по скоро Диско Водещ... За какви миксове ми говорите и тем подобни глупости?? Става въпрос да пускам музика по сватби, събори, празнанства, ресторанти и да права поздрави за това говорех !! Имам си оркестър и да работим заедно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами трябва да ти кажа, че за да станеш такъв който пуска музика по сватби, заведения и ресторанти, трябва да имаш меко казано "много добър стил за изразяване". :help: Зависи, в смисъл ти може да искаш да си ги избираш сам за което трябва да имаш усещане... Но ако ти дадат некви песни които трябва да ги редуваш, не е проблем. Немога да те разбера в цял смисъл с какво искаш да се занимаваш... По-добре ще бъде ако доуточниш с да не кажа "микроскопични" детайли, какво точно, и с какво изобщо искаш да правиш. На 2 места си писал почти различни работи.

 

 

П.П - Горе долу те разбрах.Казвам ти какво трябва да притежаваш като стил, за да се занимаваш с това. ИНАЧЕ ТЕ РАЗБРАХ ДО ИЗВЕСТНА СТЕПЕН :help: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе колега, знам за какво иде реч .... Трябва да се изразявам правилно, на място и да знам как да дигам настроението на народа !!! Пък и точно за това искам да почна с моието момчета музиканти - ако аз почна да издишам те да действат !! Нема нищо по яко от оркестър и DJ заедно - става голяма лудница ... А съм виждал къде къде по големи некъдърници от мене, къде нямат хич музика и ми станали DJ е и - такъв ми беше и на бала ... Беше пълен пе.ераст - беха всъщност двама пе.ерасти, къде ми искаха по 5 лева за поздрав и теме да ги биеме за малко !!! Абе аз искам на Никсън- Готина си руса пичка да поздрава една съученичка и тоя ми вика " Немам я " , хммммммммммммммм , викам добре , после исках на Румяна- Две очи разплакани да поздравя едно момиче и тоя ми съобщава, че и това парче не фигурира в неговия архив и на мене вече ми кипна, ама се сдържах !!! И тоя ще ми иска пари " Въшльо" Ааааа после го постиснахме за врато и си попромени държанието !!! И други песни нямаше ... Искам му ЛЕСКИ КАРУЧКА и тоя ми пуска некви духови пущиняци само музика без пееене и аз му казвам да пусне с пеене и тоя вика НЕМАМ !!!! Еееееее аз ако имам шанс тоя че си турим на к.ра, че го разбием в музикален план и поздрави !!! Имам много музика еййй, можем да свирим 2 месеца нема да се повторим и имам много музика дето я няма в нета !!!! И си казах/ щом такива задръстеняци са станали DJ еи защо аз да не мога

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като за начало си направи профил в майспейс, за да си поне малко по-представен в онлаин пространството. сложи си няколко микса за слушане от евентуални слушатели.

най важното е да имаш таргет. ако нямаш таргет ще е сложно.

по натам просто си правиш парита и ако имаш публика и тя те оцени и иска да ги забавляваш ще е много по-лесно да се внедриш в биза.

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Не си си оставил, нито координати, нито поща, нито скайп... нищо. Дори и в профила. Ако някой прояви инстерес (евентуално) няма как да се свърже с теб. Като начало е добре в такива постове да имаш био + информация за контакти, ако не в темата то поне в профила ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега братле ще те скъсат от ебавки на "селянин" ама аз си знам, че за всеки влак си има пътници, та ще ти дам един акъл - замисли се ония как са станали диджеи, та и ти като тях. пробвай да идете с оркестъра на рождения ден на приятел да видиш как ще се справите, какви са чалъмите на занаята и прочий, па като го направите тва няколко пъти и се ориентираш в нещата - тръгваш вече да се пласираш, отначало евтино (на евтино и качествено всички се вързват!), после, като добиеш опит (примерно половин-една година) постепенно ще изравниш цените с останалите от бранша. важното е хората да знаят, че те има - пускай обяви във вестниците ако щеш, да си направиш майспейс няма да е лошо (качи в плейъра някои парчета, дето са яки, ама ги няма в нета и малко хора са ги чували, та да им събудиш интереса), изкарай си визитки, визитка с майспейс е голяма работа.

 

и разкажи все пак в какво си представяш да се състои работата ти, щото, както виждаш, тука повечето сме рокаджии и тия неща са ни малко далечни. примерно как ще съгласуваш пускането на песни с живата музика от оркестъра - ти пускаш емпетройки, докато някой не поръча нещо, дето го знае оркестърът или?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

качи в плейъра някои парчета, дето са яки, ама ги няма в нета и малко хора са ги чували, та да им събудиш интереса

 

лека бележчица,

в България може не много хора да обръщат внимание на авторските права, но аз обръщам, та ще изкоментирам

в майспейс може да се качва само авторска музика или лично изпълнение на кавър в плейъра на музикалните профили.

в личните може да се "прибавя" песен на някой от изпълнителите в майспейс, разбира се с тяхно съгласие.

 

аз съм абсолютно съгласна с bmo

Тези, които са решили да се напиват по кръчмите, винаги преди това в myspace проверяват.

по-скоро ако си решил да правиш Спейс, качи "музикално меню" с песните, с които разполагаш в секцията "за мен"

и говори с оркестъра, когато си уговарят "участията" да предлагат и теб като екстра.

имаше по едно време длъжност "водене" на сватба-колкото съм ходила по сватби, де :)

...може и това да правиш

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@кака вяра

е, да. но едва ли някоя от заинтересованите страни (диджей, публика, ориг. изпълнител на въпросните мега-ъндърграунд кючеци) много ще го е еня за тва, а администрацията на майспейс много знае коя чалга чия е (ако им напише имената на кирилица сигурно и кодировки няма да имат да ги прочетат), не сметнах за нужно да спомена. иначе най-хубаво да се сложат кавъри на оркестъра на въпросните парчета, също на някои по-известни, пък и авторски ако има. ако няма - при добро желание мога да помогна с текстовете (:

 

също тъй, selskooro, направи си facebook специално за диджейската си дейност. това ще произведе още по-голямо впечатление, пък и ще могат да те канят по него. но първо премисли всичко в най-малки подробности (има какво да му се мисли!), пробвай как ще потръгнат нещата по купони на приятели, и чак тогава, ако установиш, че си за тая работа, давай смело. щото тва си е баш работа, и не от най-леките. и, най-важното, не бързай.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въпросът е принципен мойто момче, като/ако почнеш да се изхранваш със собствена музика пак ще си говорим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...
... Искам му ЛЕСКИ КАРУЧКА и тоя ми пуска некви духови пущиняци само музика без пееене и аз му казвам да пусне с пеене и тоя вика НЕМАМ !!!! Еееееее аз ако имам шанс тоя че си турим на к.ра, че го разбием в музикален план и поздрави !!!
Темата е култова,турете я у важни!!

Чак се нахиуих :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.