Jump to content
Българският форум за музиканти

Мод на Marshall Mg15 Cd


Recommended Posts

Здравейте. Имам въпросното кубе,но отдавна си мечтая да си взема нещо лампово.След като "пораснах" малко в музикално отношение звукът,който изкарвам от кубето започна да не ме радва,ама хич,да не говорим за вградения драйв... :greenangel:

Казано по същество въпросът ми е може ли да се използват само оригиналните говорител и кутия и да се модне(или смени) ампа в(с) нещо лампово като за начинаещ в таз сфера? Ще свиря неща от Пърпъл до Мейдън и не търся тежко звучене,по-скоро хубав чист канал,който да ми даде възможност да си наредя бъдещият скромен чейн(санс-амп,дилей и хоръс).

 

Та това е въпроса и като добавка горе-долу какви пари ще трябва да си приготвя и кой може да го направи евентуално?

 

Приемам мнения и идеи всякакви с благодарности ;)

 

:curse:

 

Поздрави Момчил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирам, че metalhammer беше правил такива интервенции на едни 15 ватови Park-ове, така че може да му пишеш евентуално.

 

Макар че моите пет стотинки са, че е по-добре да си вземеш нещо ново. С този 8 инчов говорител няма да изкараш много. Има добър избор по магазините на общо взето достъпни цени. Прочетох в някаква друга тема, че Динакорд внасят блекхарт вече, kolio_k спомена за някакво лампово фендърче.. Има какво да се пробва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да разваляш кубето пробай ламповия дист на metalhammer през него може да ти хареса повече звука -въпрос на вкус. Пипнеш ли вътре кубето ще стане после много трудно продаваемо-а това време идва рано или късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rock Forever кажи поне къде се намираш ако искаш някой да отзове Иначе сигурно може да се изкара по приличен звук от кубето ти :thumbs_up: Има нещо друго обаче малко е безмислено да го модваш с лампи. Крайния резултат едва ли ще има нещо общо с ламповия звук на който се надяваш а ще пръснеш много пари. По-добре продай това и като добавиш някой лев (от тези които евентуално си приготвил за мода) и си вземи нещо прилично с 12 инча говорител. Не робувай на марки обикновено евтините модели на големите фирми като маршал и фендер са с по-лошо качество от моделите на същата цена на по-малки фирми. При тия ампове голяма част от цената се формира точно заради марката :thumbs_up:

Редактирано от Fender_str
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тенкс за мненията ;)

 

Не бях наясно с тази материя,за това попитах там където знам,че ще ми дадат точно инфо. Минавам на фаза продай и купи ново. Поне ще имам избор понеже ме приеха в Бристол и близко време ще се подвизавам в ЮК.

 

Айде със здраве :)

и наздраве ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако слижиш на кубето един 10/12" хубав говорител (несъм запознат много с габаритите му и дали ще може да се набута вътре) звука ще е мноого по-добър отколкото да го направиш изцяло лампово.Та в случай че се откажеш съветвам те да започнеш от говорителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе има и свесни 8" селещъни - малко са по-пискливи, но си имат звука на селешън.

Имам такъв с 5вт ламба и съм доволен.

 

Правил съм такива работи - изкъртвам целия амп и слагам 5-10вт ламбов, ако говоритела е добър се получава, но е много играчка - на практика се прави цял амп наново...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Имам въпросното кубе,но отдавна си мечтая да си взема нещо лампово.След като "пораснах" малко в музикално отношение звукът,който изкарвам от кубето започна да не ме радва,ама хич,да не говорим за вградения драйв...

 

Не искам да се правя на интересен, обаче дай запис на това колко си "пораснал" в музикално отношение.

Мисля че по това можем да те посъветваме дали наистина има смисъл да търсиш чак толкова специални варианти за апаратура и дали звука на усилвателя е лош или по-скоро е добре на този етап и трябва да се научиш да изкарваш тона.

 

Недей да мислиш, че хубавия усилвател звучи добре като на студиен запис. Напротив - хубавия лампов дррайв може да звучи дори много по-пръдливо и неприятно, ако не знаеш как да свириш на него. Единствено апаратурите с много кривоч звучат приемливо, ако човек не е свикнал да свири с лампи. Клийн каналите и леките драйв канали са много чувствителни на пипане на струната и дори най-малката несигурност в свиренето веднага "блесва".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе има и свесни 8" селещъни - малко са по-пискливи, но си имат звука на селешън.

Имам такъв с 5вт ламба и съм доволен.

А звучат ли по-тихо от 12" Селешън (пак с 5вата лампа, а и не само)? И как е чувствителността им (моя е 100 дБ).

При мен е доооста силничко като за в къщи и се чудя вече какви варианти да пробвам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем моя е G8D-25 - из нета няма много инфо, даже май в сайта на целестион го няма...

Хубавото е че из нета се намира за 10-15 паунда.

100% е по-тих, но пак не можеш да надуеш 5вата ламба да почне да клипва крайното - става такъв джангър, че имаш чувство че сградата ще падне

 

edit:

Sensitivity 92dB

Magnet type Ceramic

Magnet weight 0.9kg

Frequency Range 95Hz-7000Hz

Resonance freq. 95Hz

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за мненията.Пуснах го за продажбата във форума и ако никой не го вземе ще си го пазя за по-натачни интервенции, а тия дни ще взема да открия мюзикшоповете тук и ще пробвам китарки и кубета наред докато си харесам нещо-я китарка,я кубе кой знае :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.