Jump to content
Българският форум за музиканти

За Възрaстта


Recommended Posts

Аз съм на 25 и никога нищо не съм свирил, никога не съм се занимавал с музика изобщо. Внезапно в последната година в мен се роди силно желание да се занимавам с музика. Няма да казвам глупости от сорта, че ще го правя сериозно за пари или ще ми е само хоби. Сигурен съм, че никой който е започвал, не е знаел колко далече ще стигне, но това изобщо не го е спирало. Казвам това, в случай, че помогна на тези които са на 18 и се чудят дали да почват. ;) 7 години сте по-млади от мен и се оплаквате. За всички които са изпуснали по един или друг начин, да свирят още от малки, искам да кажа нещо. Забавлявайте се и дайте всичко от себе си. Няма значение дали си на 18,25,35. На тази възраст, като чели е по важно, живота да ти достави възможност да тренираш повече време и да имаш неугасващо желание. Ми така де, човек лесно може да почне, но не знае колко ще продължи... Защо трябва да си правите някакви сметки, без кръчмар. "Сега съм на 20, до 30 трийсет години трябва да стана добър китарист" Никой не знае колко ще живее. Може някой който е почнал на 35 да продължи да свири още двайсет години, а някой на 20 да се откаже на 3-тата година, защото трябва да обърне внимание на други неща. Както каза някой по-горе, след определена възраст, няма кой да ти поставя цели и трябва да го правиш сам. Важното е да се забавляваме и това да ни доставя удоволствие. Успех на всички!

 

Това мнение ми хареса най-много. Звучи като от истински музикант. Много от мненията не ми харесват поради простата причина, че за свиренето не се има предвид основната идея - музиката. Лично на мен не ми пука дали имам таланта на гений или музикалността ми е колкото на грачещо шимпанзе (това ми хрумна), а ще свиря и пея защото чувствам, че музиката е най-висшето откровение (Бетовен) и че когато се прибера у нас и прегърна китарата си и тя запее, знам че това са най-хубавите мигове в живота. Музиката никога няма да те обиди, нито ще ти направи нещо лошо. Лошото идва само от хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 77
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Абе тая тема няма ли кой да я затвори, ясно е едно няма причина колкото и да си стар или млад да започнеш да свириш или пееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и млад и стар зависи от желанието което е поставена цел, но желанието понякога идва и си отива зависи какво правиш нататък и сам да имаш афинитет към работа и развитие макар и да става бавно капка по капка. :)

Редактирано от vesosupere
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.