Jump to content
Българският форум за музиканти

Разликата в звученето


Stinger

Recommended Posts

Направило ли ви е впечатление, колко добре се

чуват барабанистите на западните банди, в

общото звучене?Това става, като се изкара

по-напред ритъм секцията /бас и барабани/.Това

са инструментите, които карат хората да си потропват

с крак или ръка.Изглежда нашите тон инженери са

глухи...За пример ще взема група КАФЕ, които имат

идеи, музикално образование, и то не българско, и

се чудят защо не става...Ами с този мъртвец - барабанист

няма и да стане, да не говорим за озвучаване.

Кажете си мненията, ако ви е интересна темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо за група Каффе(хич не са ми най-любимата група по разни мои си причини)-резултата си е тяхна заслуга.те сами си определят звука,не им е виновен никой озвучител :bravo: второ-верно е че повечето български озвучители изглежда нищо не разбират от звук на барабани,а и не ги интересува.освен това много български барабанисти просто имат сериозен проблем с постановката-техника на удар(звукоизвличане)и затова барабаните им не звучат.най зле е положението с метълите,които като засвирят бързо си мислят че свирят добре :wall:

 

PS.ще помоля модераторите да преместят тая тема в раздел LIVE щото мисля че там и е мястото :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами с този мъртвец - барабанист

няма и да стане, да не говорим за озвучаване.

Кажете си мненията, ако ви е интересна темата.

:bravo: искам само да взема отношение за Валери(мързеливеца) - Моите уважения Stinger,,но той е един от НАЙ-яките грууваджии в БГ. Свирил е с (почти) всички известни и добри групи и изпълнители тук ( например той е записвал в "Приказка" на ПИФ-парче в което има убийствен бийт и звук) освен това не виждам какво не им става на Каффе(за да съм сигурен си пуснах албума им преди да постна),защото освен "ТЕ",едвали някоя БГ група може да се сравнява с тях по звук.

За озвучителите...........аз лично много съм страдал от не точно некадърници,а от такива,които никога не са практикували,като музиканти :bravo: как да му обясня на някой,че искам касата ми да звучи по моя си начин,като според него не трябва !

Има и една друа порода,за която важи правилото-"те мо плащат малко,аз пък няма да си давам зор"............. :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да и аз много не се кефя на Кафе...ма даже хич...и Валери и той не ме кефи откакто е в там...нещо ми гъзарее такова...не го познавам лично ама и нещо просто не ми е симпатичен.Иначе верно в приказка е доста як..мисля че Невидимо дете той я е записвал..не съм сигурен. Както и да е.

 

Аз лично също отдавна се чудя защо бе мамка му все така не звучат яко нещата тука в БГ-то. Лично моето мнение е, че проблема в момента е в липсата на опит у студиините работници/ тон режисьори или както искате/ от една страна и от друга липсата на опит у музикантите. Тези два проблема според са породени най-вече от липсата на истински музикален бизнес в България...смисъл че то като не се изкарват кинти с това нормално е повечето продукти да са на аматьорско ниво, а това от своя страна не изгражда и критерии за качество у публиката а дори напротив направо им ебава мамицата не тия критерии.

 

Но мисля че все пак има светлина в края на тунела...тъпо клише...като за пример мога да дам последният Паникан/звучащ учудващо сурово, живо,балансирано и лично според мен на световно ниво...а също и доста концептуално и актуално/ Друг пример са последните продукти на Crowfish, за които не съм сигурен че са записвани в БГ...ми тва си е истински звучащ пънк бе да го... абе с две накратко нещата почват да се получават ама си трябва време, свирене, записване, див инат и....ШЪ СЪ УПРАЙМ...ВЕРВАЙТЕ МИ..АЗ СИ ВЕРВАМ B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип да кажа за кафе две думи нямам нищо против тях ,но се чудя как може да обсъждате тяхния звук на лайф като аз съм ги виждал да се представят само на плейбек :)

Иначе ако става дума за студиен звук:Трябва да имаш опит и тн. за да докараш хубав звук(може да го докараш и ако тон режисьора ти е барабанист :lol: )

При мен на лайф най-добър звук е изкарвал Ники Брадата и на THC беше добър,но не беше с мойте барабани и за това не мога да го определя.

Иначе общо за звука на лайф:

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КОЛОНИ ИМА ТОЛКО ПО-ДОБРЕ :metalist::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз съм съгласен с вас... наистина нещо не е както трябва. искам да попитам някой имали някакви впечатления от озвучитела едно време на "Хоризонт" . ся не се сещам как се казваше точно.... бил съм на няколко концерта на тази група и на други... звучаха добре. незнам аи пишете и така.... :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами разликата идва от това, че групите на запад и по специално тези с по-дълга дискография композират и репетират в студиото където записват! И така при тях концепцията и обработването на саунда върви паралелно с мисленето на парчетата! А при нас, както повечето се досещата става точно обратното! Като отидеш в студиото и те е срам да си кажеш претенциите, за да не мине много време, че времето е париии... :wall:

но и това е само една от причините! Хората "навън" са мноооогоо напред откъм саунд!!!

 

А относно Кафе, Валери е супер як барабанист! В музиката която кафе свирят не е нужно да показваш колко си техничен, колко си бърз, или колко щуротии от сорта на:хвърляне на палки,въртене на палки,куфеене за сметка на темпото и т.н. можеш да покажеш на сцената!!! Така че валери в кафе мен ми харесва! И албума им е на много високо ниво, само да не се бяха издунили с Евровизия де :rolleyes::P :read:

Редактирано от Henderson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то само това с Евровизията е достатьчно, за да са ми смешни всеки път кат се напънат нещо на сцената. Аз от де да знам дали не са си купили публиката?

Изобщо веднъж кат ти излезе име... иди та се оправяй!

А Кафе за мен са си най-обикновени глупчовци!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нещо много важно-повечето български групи ПРОСТО НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ОПИТ НА ЖИВО,тва е тъжната истина-не може да свириш веднъж на 1-2 месеца и да звучиш стегнато.не че за това са виновни групите,де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да коментирам група КАФФЕ първо, защото са ми колеги, второ, защото не ги познавам, трето май не съм ги слушал (освен по радиото, ама не съм знаел, че са те) и четвърто : всяко сравнение м/у музиканти или жени е некоректно.

По темата: барабаниста у нас е зверски онеправдан. Казвам го след повече от 25-годишен сценичен и около 16-годишен студиен опит. И докато басистите мислят, че касата и флора им заглушават партиите, а китаристите, певците и кейбордистите са на мнение, че барабанчето, фуса, чинелите и томовете пречат на чуваемостта на изпълнението им - у нас няма да чуеме банда със свесен дръм звук! Кой барабанист не е имал проблем в това отношение?!?! Аз отдавна съм се отказал да споря и да доказвам. Както ме пуснат - така. Просто влизам в танка, хващам лостовете за управление, затварям очи и мачкам наред, защото ми е кеф и това съм си най-аз. А това, че не ме чували?... Ами, ако някой се поинтересува (а има такива), ще му кажа/покажа какво съм изсвирил на интересуващото го място...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако твърдиш, че в България няма добри барабанисти... Добри барабанисти има колкото има добри вокалисти, клавиристи, китаристи, басисти и всякакви музиканти изобщо. Т.е ИМА! Проблем първи: липса на качествени инструменти! проблем втори: липса на качествена техника за озвучаване на въпросните инструменти, в редките случаи когато ги има. Проблем трети: липса на човек, който да може да борави с техниката, ако са разрешени проблеми 1 и 2. Проблем 4: адски много хора, които си мислят, че знаят най-добре и пречат на тези които наистина знаят. Разбира се, има и некадърни барабанисти, както и всякакви други музиканти. Има и такива, дето са прекалено неопитни (т.е. има надежда да станат кадърни, ама още не са) Изобщо... причини доста. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако твърдиш, че в България няма добри барабанисти... Добри барабанисти има колкото има добри вокалисти, клавиристи, китаристи, басисти и всякакви музиканти изобщо. Т.е ИМА! Проблем първи: липса на качествени инструменти! проблем втори: липса на качествена техника за озвучаване на въпросните инструменти, в редките случаи когато ги има. Проблем трети: липса на човек, който да може да борави с техниката, ако са разрешени проблеми 1 и 2. Проблем 4: адски много хора, които си мислят, че знаят най-добре и пречат на тези които наистина знаят. Разбира се, има и некадърни барабанисти, както и всякакви други музиканти. Има и такива, дето са прекалено неопитни (т.е. има надежда да станат кадърни, ама още не са) Изобщо... причини доста. :(

Май не си ме разбрал. Това, което твърдя съм го казал ясно. :read: Написах понятно и грамотно, че дръмера в БГ е онеправдан и обясних защо. Винаги съм правил компромиси, но странно... Моята каса винаги е заглушавала баса, барабанчето ми вокала, а фуса и чинелите пречат на чуваемостта на китарата. И затова казвам - махнете ги... И толкоз! А че у нас има дръмери: имало е, има и ще има! И то ВЕЛИКИ!!!!!!! ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.