Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам един въпрос Yamaha Rbx 374


didotk

Recommended Posts

Имам същия, червен.Доста добра машина за цената си.Според мен става за всичко.Аз поне свиря доста неща с него(или се опитвам).Фънк, блус, метъл.Това че има бас и требъл буст ти помага доста.Бленд контрола също е много полезна екстра.Лично на мен баса ми е много удобен.Засега нямам никакви забележки към баса, можеше да има превключвател за активната, но все пак не е голям роблем.Някой разбиращ да се изкаже че и на мен ми е интересно :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Значи на този въпрос конкретно не мога да ти отговоря. И аз като колегата само ще потвърдя че тези басове никак не са лоши. Аз съм притежател на RBX 375 и честно казано съм доволен.

И понеже баса е в мен едва от около 2 седмици искам да питам някой може ли да ми обясни кой потенциометър за какво е? Забравих да питам човека от който го взех ;) . Бързичко разбрах кое е "Volume"-то. Другите си ги връткам докат ми хареса звука и така. Забелязах обаче че когато въртя потенциометрте все едно имат двоен ход. Пояснявам - завъртам потенциометъра, идва момент в който усещам някакво съпротивлемие (не електрическо :-) ) след което има още един ход, мился че това е заради активната електроника ама като за пръв път се сблъсквам с активна електоника ... :Piano: . Та ако някой вземе та пообясни малко никак няма да се разсърдя.

А засега басчето е супер!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потенциометрите са ти следните - Master Volume, Pan-Pot, 2 Band EQ (Bass&Treble). Усетил си "нулевата" позиция на потовете, която имат всичките, без Volume-то. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за бързия отговор. Обаче имам нужда от малко по-подробно обяснение май ;) като например какво е Pan-Pot и .." има ли то почва у нас..." , що за чудо е нулевата точка и за какво служи и ка да разбера от трите потенциометъра кое е за среди и кое за бас. Много благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, значи по-подробно. ;)

 

Pan-pot ти е потенциометър за панорама между двата адаптера - в едно му крайно положение имаш само bridge, в другото - neck. Както писах по-горе - EQ няма среди, само Bass и Treble. Този точно под Volume-то ти е за Bass, този към грифа е Pan-Pot. Не останаха много опции за последният. :Piano:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря на такъв зли метализми и нямам оплаквация засега. Басчето държи стабилно. Можев би само ниските малко плахи ми идват. Само искам да вметна, че за свирене с пръсти издълбаните адаптери на този модел са златни та чудни! Много удобен бас, че и убав и красив...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптерите и дървенията са ок електрониката им е слабото място на тоя модел басове но лесно се сменя и вади приличен тон препоръчителна ел MEC с нея се пасват добре тоя вид адаптери става звук подобен на warwick

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AH_1000-12-front-big.jpg

 

Виж графичния еквилайзер на този усилвател. "Нулевата" точка на потовете отговаря на нулата на снимката - като променяш положението, променяш dB на съответната честотна корекция. За пота с панорамата на адаптерите - там е позицията, при която двата са на едно ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.