Jump to content
Българският форум за музиканти

Angelina


Recommended Posts

Nick: Angelina

Глас на аматьорски начала…

Родена съм на 6 май, 1970 г. в град Монтана. Омъжена съм в София. Имам една дъщеря – и тя – родена на 6 май преди 10 години.

Семейството: Живеем в къща, с един огромен двор, който е хала за работа. Гледам цветя (и взех да се вманиачавам). Имаме едно куче… и други животни. Детето живее като Маугли, плува и язди кон, учи руски език и си прави блогове в интернет. Мъж ми е експанзивен тип, който се занимава с изобретения, компютри и какво ли не (без музика). Едва се научихме „да не си дишаме въздуха” под един покрив, но ни се получава и даже е интересно. Обичаме гости и разходки из планината.

Образование: Завършила съм монтанската немска гимназия с английски език. А после – СУ, английски филология. И до днес не знам дали не беше по-добре нещо с математика или физика, но… няма как да разбера (а и вече доста неща съм позабравила).

Обикнах музиката поради родителите си. Те не са музиканти, но и до днес са едни от безценните ми събеседници. У нас непрекъснато се слушаше музика – джаз, рок, блус, соул, фюжън… Помня, че по едно време като дете подскачах на една диско-група „Чингиз Хан” и обяснявах на майка ми, че Луис Армстронг се дере като вълка от „Ну погоди”. Нашите се хилеха и ми казваха: „Спокойно, ще разбереш по-късно.” На 12 години се запалих по Бийтълс и… най-вече затова реших, че ще уча английски.

Вкъщи се вихреха разкошни купони и доста музиканти наминаваха (пиано, китара, саксофон/флейта бяха почти редовен състав), нон-стоп се правеха записи, свиреше се и се пееше. Учеха ме как да слушам. Слагаха ми две възглавнички на пода – във фокуса на колоните, и се почваше: какво става в единия канал, какво в другия, я сега чуй втория глас, я чуй баса, я пляскай с ръце и пей (…на Here Comes the Sun). Наши приятели носеха плочи и дискове от чужбина и у дома имаше (и още има) една значителна фонотека, която на определени периоди прочиствахме и описвахме (и това ставаше повод за поредния купон).

Като дете съм пяла по всякакви хорове и в една група „за политически песни”. Съжалявам, че не се научих да свиря на пиано. Просто нямах пиано. Купиха ми го чак в началото на 10-ти клас, та по една ксерокопирана колекция с парчета на Бийтълс, с акорди и пръстовка за китара, се научих криво-ляво да строя акорди, да си свиря хармонийки и да си транспонирам парчетата, така че да мога да си ги пея. Ако трябва да разчета нотен текст, „бройкам” петолинието като дебил. При все това, ако впрегна тези си умения в целенасочен работен процес, ще понапредна и теоретично, а и… ми е тръпка да просвиря поне малко.

В София си пропях „насериозно”, но… има неща, които просто искам да пропусна – горчат ми и до днес. Поела съм и една-две яки тесли на принципа: „Всичко в тоя свят се прави с пари и за пари…” и от тая гледна точка не ми се занимава с „търгаши”.

Много съм научила от пеене с групи по кръчми и по фестивали, макар никога да не ми е било основна дейност. Хич не обичам да пея в задимена обстановка и да се надвиквам с китарни усилватели, но… много добре го правя. С блуса и рока нямам ник’кви проблеми (даже сега малко си почивам от блус). Изкарах известно време и с една формация в по-ретро стил. Пеех предимно в тоналности, удобни за духови инструменти. Научих се да пея и тихо, с изчистена мелодия и удържан основен тон, въпреки че в началото ми се струваше адски скучно.

Музикални въздействия: ще ги описвам в съответните подфоруми. Списъкът е дълъг.

Първичен поминък: вадя си хляба като преводач, а през последните 3-4 години заработих и с колеги, които подкрепят моите певчески аспирации, за което съм признателна. Нямам намерение да си зарязвам професията и да ставам „звезда”.

Участия: покрай преводите си създадох и добри контакти за свирене в чужбина, най-вече за джаз, но участията наистина трябва да се готвят от месеци преди това. Тъй като не гледам на музиката като на „средство за оцеляване”, гурбетчийско-ресторантските оферти не ме касаят.

Предпочитам единични, но добре подготвени участия и… мога и да намеря.

Какво искам и какво – не: През последните дни ЛС-боксът ми внезапно се задъха от всякакви оферти (10Х!!!). Дори един нов потребител на своя глава е решил да ми прави PR и е пуснал таговете ми на непредсказуеми групи, търсещи вокалистка, та се налага да си кажа:

 

Не искам да работя с група. Нямам „групарска” психика, отношенията в една група ме ограничават. Понякога доста пътувам и мога да проваля всяка група. Освен това, крайният продукт на групата обикновено е стилово дефиниран и това ме изчерпва бързо.

 

Искам да си направя музиката, която не ми налага компромиси с качеството. Спохождат ме и авторски, и интерпретаторски идейки в различни стилове, и в момента изпитвам глад за работа в детайл. Буквално мога да се „заплесна”, като дете, което реди мозайка. Много ме блазни да опитам да разработя цели композиции на вокализи, тук-там с по някой жив инструмент – включително аспирации към някои класически пиеси и български фолклор (макар че хич не съм „познавач” в тия области). По своя преценка ще си говоря с хора, които също се осъзнават повече като автори. Не разчитам изцяло на ресурса на форума. Като направя нещо с музиканти, които не са форумисти, ще го пусна.

 

Кретенски идеи (за някои от тях ще си отварям теми): еволюция чрез грешки (илюстрирана с пеене), Мадона (за триумфиращото бездарие), има ли „мелодии” по…шахматната дъска (аматьорска идея за експеримент), удържане на интервали, по-малки от полутон – това го правя с пианото и ми е гадно за слушане (но понякога ме „прихващат братята”), звуци и идиотски бленди, имитиране на познати певци (LOL, guess who?)

 

На въпроса какво си въобразявам, че ще постигна „на тази възраст” бих отговорила – вероятността да не преживея утрешния ден е 50/50. Същата е била и преди 30 години. Сега съм тук. Останалото са митове…

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей :godbless:

 

 

Хареса ми представянето ти, наистина, знаеш какво точно искаш и правиш/пееш това, което поискаш. Радвам се, че още един ценител на музиката се присъединява към форума, така, че приятно прекарване от мен и много усмивки :rolleyes:

 

Марина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти ,

Досега съм прочел няколко коментара във форума, от теб(включително и представянето) и всичките ми бяха интересни, като стил на изказване, като идеи и вокални изпъленения(не на последно място). Така че за мен е удоволствие ... :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и от мен :rolleyes: ! Без значение какви са основните стилови предпочитания, винаги е приятно да чуеш точно изпълнение и прекрасен глас, а ти имаш едното и умееш другото... Успех в начинанията :godbless: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре дошла,

надявам се ще ти допадне форума,тук хората са готини и може да се говори сериозно с тях.ако имаш въпрос - всеки гледа да помогне.

лично аз напоследък не влизам често но преди време бях тук всяка вечер,дори и да е за 10 минути.

и аз като колегата съм чел само няколко представяния но това беше по дълго всички взети заедно. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно представяне наистина! Добре дошла 'официално'! Успех с 'кретенските' идеи и кураж! <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, добре дошла! ;)

 

Съвсем изчерпателно и приятно представяне.

Явно освен музикална, имаш и писателска дарба!

 

Единствено не мога да разбера защо групарството те задушава, не мислиш ли, че по-скоро не си намерила до момента подходящата за теб група, със ангелиноподобни и ангелиногласни музиканти. :thumbs_up:

 

 

Стария Полифон

 

 

пп

 

А сме и колеги с теб в преводачески бранш, макар че ползвам главно французки. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :P Махленски интригант... :):lol:

 

Благодаря на всички ви. Ще се възползвам от пожеланията с кеф!

 

О, Polyphone, колега, драго ми е да разбера, че делим и друго поприще. Не, с "ангелиноподобни" ще ми е скучно. Търся си "марсианци" ;) .

Редактирано от Angelina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за представянето и welcome :P

 

Между другото майка ми работи преводач от английски, а винаги за хоби е имала пеене и пиано. Браво на вас ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Добре дошла и добре представила се! До днес и аз за себе си не знам дали не е било по-добре друго, но е станало това, което е трябвало да стане. Всеки има първа сила нейде. Твоята вероятно е във вербалния домейн, както си личи.

Велцоме. Приветства те обаче не "марсианец" - от по-далеч съм. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Бях се отказал от форума за дъъълго време - все същите хора, кой от кого все по-малко интересни... Сега, като се върнах, очаквах да заваря същата скука, същите стари теми, същите караници и така нататък.. И хоп - гледам Ангелина се разписала, па и разпяла! Хем има какво да прочетеш, хем има какво да чуеш, хем си заслужава да отделиш време за целта! Та, здрасти от Гарваня, драго ми е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, гледам какви хора са ме навестили и си викам: "Боже, аз съм се била "самопредставила"...

Благодаря ви най-сърдечно!

(Ако продължавате така, сигурно с нещо трябва да почерпя... :) :))

Stone, мерси, че си абил нафта, да биеш път от толкова далече! За мен е висока чест!

Black Bird, благодаря за приветствието! Виждам те с аватар от познат за мен клип :), и може би тук е мястото да кажа, че макар безрезервно да споделям каузата на албума ти... :pray:, с напълно ясна самооценка оставям коментарите за музиката ти на хората, които разбират и съпреживяват твоя стил и с е радвам на техните възторзи!

Ой, Гарване, за мен е като "мистичен знак", че сянката на твоя полет най-сетне се пресече с моите завои из форумния лабиринт! :recourse:

Дълбоко съм ви признателна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.