Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Сервиз


pentecost

Recommended Posts

На скоро си взех Ibanez RG но настройките на floydrolls

не са от нещата които ги знам и ги мога.

Имате ли представа за някой който се занимава

с такива неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хора тук, а също и в музикалните магазини могат да ти свършат работа.

 

Специален сервиз за Ibanez няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vurto, никой не се е родил научен - аз го знаех като "ръчка" много време и не съм се и сещал да пусна модема и да видя в интернет дали има нещо по тоя въпрос :cheers2:

 

пич, виж за някой приятел дето свири на китара да ти покаже. Не е нищо специално и ще ти се наложи да се научиш да го правиш сам в един момемнт, не винаги можеш да отидеш на лютиер. И аз така се научих и много като мене. Само да ти се покаже веднъж и става лесно :rockon:

виж и в тубата може да има филмчета :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина това са неща, които не се нуждаят от лютиер, да не говорим, че като смениш размера струни пак ще ти се наложи да го правиш, така че все някога трябва да се научиш. Готов съм дори да помагам in real time :)

 

Иначе се пише Floyd Rose, чисто информативно.

 

В YouTube пиши "floating tremolo setup" или "floyd rose setup" или нещо от сорта, излизат задоволително количество резултати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някакъв по-ериозен проблем защото опитах да сменям

струните не в реда който трябва(една по една) и сега

не мога да я настроя защото задната част се вдига повече

от колкото трябва,настройваш една струна,другите падат.

И няма настройване,а не искам да я напъвам,да не я счупя

и да ми откажат гаранция,з това питам дали знаете за

някой който се занимава точно с тоя тип настройки

и разбира всичко за тях :)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почвай да настройваш струните от 1 най тънката и така нагоре като ги настройвай

малко повисоко та при заключването дори и да паднат малко пада по малко въртене

при финната настройка от тремолото и както казаха колегите най добре прегледай

материалите в You Tube

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настройваш грубо китарата и поле почваш от първа, после втора после пак първа -втора, трета пак се връщаш на първа втора трета - после четвърта и пак предните поред от първа и така с всяка струна по нагоре се връщаш на предните преди да минеш на по-горна. След като се е получил задоволителен резултат - заключваш с шестограма горе трите винта и настройваш фино от долните врътки при флойда. Процедурата е сложна, но веднъж като го схванеш и ти стане навик-после ти трябва само да го отработиш и почваш да го правиш бързо. Само да ти кажа, че много зависи дали сменяш съотвеният размер струни със точно същият размер нов комплект - ако има разлика тя се отразява на настройката на самия флойд - трябва да се пипне от винтовете встрани които го държат, пружините също а понякога и грифа. Тъй, че докато свикнеш просто сменяй струните с еднакви такива и няма да имаш проблем. Разбира се ако досега не е правен сетъп на китарата за стила, който искаш да свириш и за съответният размер струни - трябва да отидеш при лютиер за да я настрои. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти се дават грешни пари, ходи при лютиер. Настройката на флойда е нещо доста елементарно само по себе си и съм абсолютно сигурен, че ако ти се покаже веднъж като хората, няма да имаш проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом казваш "не искам да я мъча и счупя" ,значи едва ли си посмял да сложиш по-дебела струна от заводската,която е 0.09 - 1ва до 0.42 за 6та.Виж,не я жали чак толкова.На моите само корабни въжета не съм им слагал.Ще се учудиш на колко може да издържи една такава треска :girl_cray2::hysterical:

Най-напред си избери хубава марка и подходящ размер.После,ако все пак минеш към по-дебели струни или искаш да настроиш китарата по-ниско от Е,я дай на някой,който си има понятие,защото колкото и да е елементарен един такъв сетъп,понякога се получават кофти изпълнения,за които ще си блъскаш главата и ще се чудиш от къде ти е дошло.Може и да се изметне грифа,не непременно забележимо.Личен опит... :curse::)

По принцип съм съгласен,че това са елементарни центровки и един път ако го видиш как става,после е лесно.Все пак е добре,като за начало да я занесеш при някой светнат.Ако си в Пловдив или наблизо - Диката е човека.Наскоро ми прави сетъп на 7струнката и ми взе 15 лв.Проблема беше отвъд знанията и възможностите ми...

Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук искам да се поправя малко :yes::):)

Това,което писах по-горе,че можеш да сложиш какви ли не струни...не е точно така.Вчера си взех 6 срунката от Диката-смяна на прагове,на потенциометри и подостряне на флойда.Уж!!!

Оказа се,че 12-56/12-60 ,размерите с които свирих на тази китара са и нанесли ужасни поражения на грифа,получило се е някакво нечовешко измятане,което аз честно да кажа,не бях забелязал,защото струните са ми високи.

Така де,отплеснах се :):):):):)

С две думи,не слагай ужасно дебели струни,дори да искаш да къртиш глави :):)

Айде,това е от мен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.