Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся си бас до 2000 лв


Death Nova

Recommended Posts

Искам да си купя бас до 2000 лв. Свиря само с перо. До сега сам се спрял на Фендер Пресижън (стандартен) и на един Лорлик Кавърит. Трябва ми за рок музика предимно с профионална цел, и търся, някакъв с по- плътен и обемен звук. Ще може ли да ми дадете някакви други предложения, ако има и други варианти.

Благодаря ви !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, давам съвет с идеята, че пишейки въпроса си не си добавил две нули към сумата без да искаш :)

В този ценови клас би могъл да си вземеш приличен инструмент. Недостатъкът е, че в България изборът е доста ограничен, а няма нищо по-добро от това да пробваш (поне 7-8 пъти :girl_witch: ) и сравниш тоягата с други преди да дадеш парите си за нея.

 

Фендер Пресижън е добър, да кажем направо класически избор. Аз бих избрал версия с два адаптера - P + J. Ако си фен на Фендер виж и модела на Geddy Lee.

"Лорлик" предполагам е Уоруик (Warwick) - по-модерен тон и доста модели между които да избираш. Ако в бюджета ти влиза някоя от Double Buck/$$ версиите (с два хъмбъкера тип Musicman) ти я препоръчвам горещо.

 

Разгледай също Spector и G&L Tribute Premium 2000. Musicman Stingray и Musicman Sterling ще надхвърлят 2000 лв. (освен ако не намериш инструмент втора ръка), но виж Ibanez ATK серия, която е копие на Мюзикмен. Epiphone Thunderbird също е вариант, ако си фен на по-мрачно звучащи басове. Това са все инструменти, които се ползват много често с перо за рок музика, но както се сещаш звучат доста различно. Кой ще ти хареса ще трябва да решиш сам.

 

Друг момент - твоят завършен инструмент е бас китара + апаратура за нея. Някои комбинации звучат добре, други - не чак толкова (това също трябва да решиш сам), но при всяко положение ще ти трябва качествено комбо или отделен усилвател + озвучителни тела за бас.

 

Успех и следващият път се представи с по-добър правопис. А ако попълниш и профила си наистина ще улесниш хората желаещи да ти дадат съвет :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих си взел Warwick. За тези пари можеш да вземеш Corvette или малко по-скъпия Double Buck/$$ както е писано в горния коментар. Пробвах ги и смея да твърдя, че това са доста сериозни инструменти. Аз лично мисля да си взема една от двете (още се чудя коя). Пробвах ги в един магазин е Гърция - за тук немога да ти кажа къде ги има. В Пловдив мисля че имаше представител на Warwick, ама доколкото знам става само с поръчка. Иначе и Фендера е супер!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз от доста време точа лиги по разни Warwick пръчки. Ще помоля колегата swf да уточни къде в Гърция е гледал такива басове и какви пари горе-долу са били, защото вече сериозно обмислям да ходя до тая Гърция да видя какво интересно има. Бих бил изключително благодарен, ако ми даде и някакви координати на магазина, може и на ЛС, за да не се тълкува като реклама. За съжаление в БГ няма почти нищо в този клас, което може да се пипне, а и аз съм харесал конкретно Warwick :recourse:. Относно $$ моделите - много ме радва, че имат превключватели и реално всеки от адаптерите може да се ползва като сингъл, което на мен ми дава Jazz Bass конфигурация, на която съм фен :) А защо не бих си взел примерно Фендер Jazz Bazz или Precision - ами искам 24 прагчета. Може да е смешно за някои, ама е отвратително да ти трябва 1 тон по-нагоре и да го нямаш :lol: Иначе някъде в светлото бъдеще се надявам да си купя и Jazz Bass :) И накрая един въпрос с който може би ще доразвием темата - ако става дума конкретно за Warwick Corvette те имат модели с тела от 2 вида дървесина - Bubinga и Swamp Ash. Може ли някой да обясни на български каква е разликата в тона, за да разбера кое би било по-добре за мен. Аз обичам да свиря slap и като цяло ползвам доста среди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако колегата swf е който си мисля, е ходил в тоя магазин: www.tseliosmusic.gr

 

Ако пък не е, тук има Уоруици на не лоши пари. Аз май се насочих към други марки и доставчици, ама ако се организира една екскурзийка съм навит :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имат модели с тела от 2 вида дървесина - Bubinga и Swamp Ash. Може ли някой да обясни на български каква е разликата в тона, за да разбера кое би било по-добре за мен. Аз обичам да свиря slap и като цяло ползвам доста среди

 

MaPuHcKu, отговорът на твоя въпрос би трябвало да бъде ясен (Swamp Ash)- това е материалът най-често предпочитан за слап свирене, но според мен трябва да избереш сам с проба. Бубинга е материал с малко по-изявени ниски и не толкова ярка атака в сравнение с ясена. Често сравняват бубингата като звук с клен т.е. близки са по звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много, разбойник, аз нещо се бях объркал и в един момент си мислех, че е точно обратното, но късно снощи ме осени идеята да видя от какво дърво е направен сигничър Jazz бас-а на Marcus Miller, който ми допада много като звук (не че звука идва само от баса де) и си отговорих на въпроса - ash. Отново благодаря, че потвърди това ;) Надявам се след време да се изфукам в съответната тема със съответната тояга :) Благодаря и на колегата kmfb за линка, целта вече е набелязана! И не на последно място да благодаря на Death Nova, който отвори тази тема, а аз извлякох много полезна информация от нея! Да не пропуснеш да се похвали какво си взел в крайна сметка! А ако решиш да взема Warwick от посоченото място може да се обадиш да ходим заедно, защото аз съм твърдо решен да отида да пробвам и да си харесам нещо.

 

:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

www.tseliosmusic.gr - точно това е магаина!!! По-скъпо е от http://www.thomann.de/ например, но пък може да се пробва, което за мен поне е много важно! На сайта има телефон и адрес (всичко е Гръцки за съжаление). Купувате си по една карта или пускате навигацията и готово. В магазина всички говорят English, така че няма да има проблеми да се разберете. Става дума за 300км!!! Струва си човек да се разходи и да разгледа. А WARWICK са МЕГА корави! Успех и да се похвалите като пазарувате :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми айде да заформим една екскурзийка за средата/края на месеца или който когато каже. Аз бас няма да купувам, ама що да не ида да поплакна малко очи и да поснимам :icon_shithappens: Разделяме си пътя, пийваме по некое узо вечерта и така... Навити?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Принципно да. Обаче към края на октомври ще пътувам командировка в чужбина и няма да мога. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам е по-добре да каже някой от купуващите кога ще ходи и да се набутаме другите с него като гардове. Иначе трудно ще си измислим конкретен повод...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ето ме - аз се надявам да бъда от купуващите хора. Вече разменихме по един имейл с магазина и се оказа че имат модела, който ме интересува в 5 струнен вариант, сега ги чакам да ми кажат дали имат и 4 струнен, защото още не съм сигурен кой от двата искам да взема. Затова и искам да пробвам. В момента съм в Малта и очаквам малко преди края на месеца да се прибера в БГ. Ако ще е по-удобно можем да го оставим за началото на Ноември. Остава да се измисли транспорта. Ако някой иска да отидем с неговата кола според мен ще е най-добре, защото автобусите ми се струват скъпи. Има и варианта с влак, който може да излезе наистина евтинко - 15 евро в 2-те посоки, обаче трябва резервация 20 дена преди това. Иначе не знам колко ще струва. А е и повече време пътуването - малко над 6 часа в едната посока. Според мене при тези цени 4-5 човека спокойно могат да покрият разходите за гориво от София до Солун и обратно и да черпят собственика на колата :icon_shithappens: Отсега декларирам, че от моя страна има двама сигурни участници в такова начинание. А ако няма възможност за кола и аз мога да предоставя, но преди това трябва да я докарам до София от Великотърновските околности, което ще ми вдигне разходите.

 

Ако Mephistofel и kmfb са съгласни ставаме 4-ма. Отиваме, пълним багажника с дърва и така... :offtopic-001:

 

P.S.: Собственика на колата да не се притеснява, че ще е възпрепятстван да пие Узо. Аз не пия, за сметка на това шофирам добре и спокойно мога да прибера компанията :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.