Jump to content
Българският форум за музиканти

Струни за китара


Evtim Djerekarov

Recommended Posts

Здравейте!

В момента съм със струни Д'Дарио 12-54 поръчах ги от musicworld.Свиря интензивно 1 седмица на тях (около 5 часа на ден) и лъскавото покритие още не е паднало.Аз също се потя супер много,но след всяка песен или поне 5 мин забърсвам със сух парцал подходящ за това.След като приключа отново избърсвам струните и цялата китара като струните избърсвам и отдолната страна.После ги намазвам с масло,което е на спрей и се използва за напръскване на спортни въздушни филтри(за коли).Маслото е много финно и го нанасям на отделен парцал,когато свиря следващия път изчиствам маслото.Тази процедура всеки път,докато струните не се скапят-запазвам ги около 2-3 месеца

Редактирано от Necrophagist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 115
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Преди година си купих елекро-акустична китара Стаг. Първите две струни не са мръднали изобщо и стоят като нови. Някой може ли да ми даде информация какви струни слагат на тези китарки (всички акустични китари на Стаг са с такива струни). Не са Еликсир със сигурност и мисля, че покритието (на първите две стуни) е много по добро от това на Еликсира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Ебаси... :thumbs_up: Дадариото ги унищожавам за няколко дни. Как ги задържаш няколко месец ми е направо непонятно. И аз ги бърша със сух парцал и ги мажа с Дънлоп 65.

 

Сега ползвам най-евтините Харли Бентън от 7 лв комплекта. Не ръждясват, но сравнително бързо се скапват в това топлотo. За около седмица и половина са аут, въпреки, че и за тях се грижа. Бях пробвал едни Винчи, които буквално за една песен ръждясаха.

 

Сега се меря на Еликсирите и чакам от доста време тук да ми ги доставят, накрая ще си ги поръчам от BabyThomas.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз наскоро си взех ел китара (преди 2 седмици) и вече 1-ва , 2ра и 3-та са ЛЕШ. Тъй като ми е за първи път , ще я занеса да ми ги сменят и да видя как става цялата философия . Дайте някоя идея за удължаването живота на струните (поне 1-2 месеца) пак ще съм доволен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Elixir-ките са супер по отношение издържливост , и също така не ръждясват.Напълно възможно е да забравите кога сте ги сложили (издържат месеци).

Затова и цената им е по-висока.В Пловдив са към 28-30лв , но ако имате познат който пазарува от ebay , можете да си ги купите за 17лв. комплекта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питайте чичо Baby Thomas, той знае за Elixir и може да помогне :wub: Зависи вече в коя част на България сте и колко поръчвате, но по прицнип излизат по-евтино от колкото в магазините.

 

(Цецо, шегувам се, не ми се сърди за чичо-сването :greenangel: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и други струни с покрития, които също са доста издържливи. Аз свиря по 1-2 часа на ден и за по-малко от седмица съсипвам обикновени струни (GHS например, но не само тях). Затова минах на такива с покрития. От Baby Thomas се сдобих с Black Diamond и DR Black Beauties. И двете марки издържаха значително повече време, повече от месец със сигурност. Аз 1 месец го смятам около 40-50 часа свирене. Проблемът е, че те са по-трудни за намиране и от Елексир. Затова минах на въпросните Елексир. По-скъпи идват, но са и малко по-издържливи. Последно преди няколко дни за разнообразие си взех Ernie Ball Coated Titanium. Те са доста по-често срещани по-магазините в България, но на издържливост не знам как са, че нали са пресни още. Около 17-18 лева са. Ако изкарат 1 месец ми стават фаворит, че и на пипане ми харесват много.

 

@muzicantini Не знам дали ти или някой друг беше писал, че в Сливен положението с музикалните магазини е зле. Та ако при вас няма разнообразие от струни, просто нямаш други опции освен поръчка, а там съответно за 1 комплект не си струва. Другият вариант е ако ходиш по други градове от там да взимаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях една оферта в ebay за струни, които излизат 12 долара с шипинга до БГ. Само че аз не пазарувам от там, съответно трябва да намеря някой съгражданин, който го прави.

 

Отноно муз. магазини в Сливен - градът не е много голям и просто няма логика да има разнообразие. Колко човека биха дали 25 лв за струни примерно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не забравяй, че от щатско нещата минават през митници и плащаш ДДС + мито, да не говорим за размотаването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.