Jump to content
Българският форум за музиканти

Струни за китара


Evtim Djerekarov

Recommended Posts

  • Отговори 115
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Смятам в скоро време да си взема Elixir-ки от ebay , ако някой е от Пловдив ще мога да му свърша услуга.

Проблемът е , че не мога да кажа точна дата на доставката защото зависи от много неща.

Попринцип от там си купувам 9-46 и са ми идеални + това са към 7-8 £

Редактирано от JACKASS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже темата е за струни, то бих препоръчал logo-rotosound.jpg (цъкни в/у логото) доста добри и не толкова скъпи струни, ясен и отчетлив тон.

През ebay.uk излизат около 10 лв., има различни размери, както и комплекти.

Ще повторя L.K., пазаруването на едро винаги е по-насметка.

 

Струните са консуматив и следва да се подменят тогава когато това е необходимо, другото е мижи да те лъжем. Няма вечни, дългосрочни, вълшебни или доживотни жици, както и с каквото и да ги мажем, трием или варим(опазил господ). Нима 10 лв.(2 кутии цигари, шише ракия, кино, театър или ако щете хубава книга) са толкова непосилна сума за човек който има едно доста скъпо хоби, да не говорим за хората които си изкарват хляба с това.

 

Нищо лично, просто пиша каквото мисля.

Поздрави

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с един по-друг въпрос - GHS имат ли деветки? (42 или 46 няма значение)

 

Разбира се, че имат. Къде по магазините в България има обаче, не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се възползвам от темата да попитам, някой вече има ли опит с относително новите Ernie Ball Coated. Поръчах си 5 сета от Щатите, но още не съм ги получил, а във връзка с една работа, която започвам ми искат отговор в рамките на два-три дена, какви струни да се закупят, относително на едро (за 4ма китаристи, в продължение на минимум 6 месеца всекидневно свирене по няколко часа). Нормално свиря с Elixir, но съм имал няколко доста срамни моменти с тях, от тип късане на 1ва в отговорен момент. Та си търся някакви варианти, със също толкова добър саунд и устойчивост, но по здрави като идея. За тези пише, че са допълнително усилени с Титан, което звучи обещаващо.

 

Някакви наблюдения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните са супер.Издържат ужасно дълго и то при положение че и не ползвам никакви препарати дори не ги забърсвам след свирене.Запазват си звука прекрасно и според мен няма да съжаляваш.Но всеки си има вкус кой знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ kolio_k Аз съм на мнение, че са доста добри като усещане и звучене, макар да ги ползвам едва от седмица, така че за издържливост не мога да говоря. До тук са изкарали общо 8 часа безпроблемно свирене без следи от потъмняване или промени в звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте^^^^

 

Преди около месец-два си сложих Ernie Ball Coated - 10-ки на една от китарите. Много добър тон и усещане. Също така доста дълго издържаха. За уточнение - през този период не съм свирил много активно на точно тази китара.

Смених ги преди около 2 седмици с Black Beauties на DR само защото са черни ;) (те също са с покритие против износване) и вече съжалявам.

BB са с доста по-глух тон и не ми харесват като цяло. Но иначе на EB Coated нищо им няма и даже мисля пак да си ги сложа обратно на китарата, като ми писне струните да са ми черни ;)

Според мене няма да съжаляваш за избора на тези струни.

На същата китара преди съм имал Elixir и тези (EB Coated) ми харесват повече като усещане.

Струна отдавна не съм късал и не мога да говоря за издръжливостта, но (EB Coated) изглеждат и се държат стабилно.

 

Поздрави.

Редактирано от Van Dim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Аз си свиркам със струни на Stagg X-LIGHT (Acoustic bronze AC 1048 BR), като изключим тези дето дето съм скъсала, другите не са мръднали. Свиря по 2 часа на ден :surprise: . Не съм пробвала със други за сега, но като изключим лекото постъргване което издават при бързо преминаване по тях вършат работа. Като чета коментарите виждам, че Stagg-a не са много популярни. Ако някой ги е ползвал малко отзиви за тях?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под "издържат" обикновено се има предвид колко време запазват тона си. По-евтините (респективно смотани) струни не само бързо почерняват и губят тона си, но и се разтеглят и почват да звучат фалшиво. А Stagg са още по-зле и от тях. Понеже попитахте... :whistle:

 

И аз си взех от тия Ernie Ball с титана, да ги видим какво са сътворили. Току-виж някой размести позициите в личната ми класация за струни... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:whistle: ХА ха ха забавно.... е, моите не са си променили формата - разтеглили или нещо такова, едната е потъмняла и си е за кофата. Звукът си е същия, плътен и ясен, но след този коментар ще експериментирам и с други :P

 

 

П. С. Може би ще посъветвате такива които издават по-малко стържещ звук ...

Редактирано от Zloben_Prilep
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще разбереш колко е бил същия звука чак, след като ги смениш.

 

За мен, редовната смяна на струни е един вид музикантска "хигиена" Познавам хора с инструменти за четирицифрени суми, които не са си сменяли струните от година. Особено при нас басистите, често се случва защото струните са 3-4 пъти по-скъпи и рядко се късат.

 

Какъв е смисълът да си купува човек добре звучащ инструмент след като буквално му убива тона като не си сменя редовно струните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А помните ли струните от Гешевска , мисля, че се казваше? то тогава нямаше голям избор на повечето места. мисля, че имам някъде станали от време оно и ако са наред ше ги пробвам. само дано не ми изядът праговете както някога на кремоната месинговите

Редактирано от TheNephilim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.