Jump to content
Българският форум за музиканти

Thomann.de


TerminalFrost

Recommended Posts

Здравейте,

 

Преди 3 седмици поръчах с кредитна китара от Thomann, но тя още не е пристигнала и тъпото е, че никой не може да ми каже къде се намира, как ще ми бъде доставена и кога. На сайта им пише, че доставката за България е 4-6 дни. Преди да поръчам ги попитах колко точно е, защото се усъмних в това, което пишеше, и ми казаха 1 седмица. След като я поръчах и платих, срока стана 1-2 седмици, а вече минаха 3. От фирмата ми казаха, че е изпратена с DHL и ми дадоха номера на пратката и телефон в София, където мога да проверя какво става. На сайта на DHL не успях да проследя пратката и се обадих, за да попитам. Оказа се, че номерът е невалиден - трябвало да е с 10 цифри, а моят е с 12, и момичето от хелп-деска продположи, че китарата може да е изпратена с Deutsche Post, които наскоро са станали част от DHL. На сайта на DP успях да си видя пратката, но единствения статус е от деня на поръчката.

 

Искам да попитам тези, които са пазарували от Thomann, дали са имали подобни проблеми и какво се е случило в края на краищата - дали инструментът е пристигнал читав, къде е пристигнал, колко се е забавил и как е бил доставен.

 

Сериозно се замислям дали следващия път ще пазарувам от Thomann, защото те са първите, с които имам подобни проблеми и вече започна да ми писва от извиненията им и противоречивата информация, която получавам от тях.

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи в случая проблема не е в thomann. Аз съм поръчвал в Грмания до сега 4 пъти от тях и на другия ден нещата са при мен - точни са като швейцарски часовник. Проблема е по скоро в транспорта и в случая Deutsche Post. Най-ветоятно са пратили пратката по влак защото е по-евтино и в тоя случай се чака около 3-4 седмици. Аз съм пращал малки колети от Германия за София хем по въздух и са пристигали след 1-2 седмици.

 

Thomann квото и да ги питаш не знаят какво да ти отговорят. Стоката е излязла от тях още същия ден и от там нататък всичко зависи от транспорта.

 

Търпение му е майката ... всички фирми които пращат за България пращат по един и същи начин. Накой път е по-бързо, някой по-бавно.

 

За китарата не се притеснявай - птатката по принцип трябва да е застрахована и ако не я получиш ще ти пратят нова ... ама да не се случва де

 

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей

 

защо не се обърнеш към томанн със всичката тази информация. ако те са сбъркали номера ще си поправят грешката, ако не е изпратено с ДХЛ ще ти кажат с какво е изпратено. кофти за забавянето, но относно томанн мога да кажа че съм поръчвал няколко пъти от тях и винаги са били на много високо ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 3-4 и-мейла получих следното:

 

Hi there Martin,

 

as the parcel was sent with Economy mail, the shipment can take a little longer but it usually gets there all OK. Unfortunately we can't get a tracking number for the parcel with this service so we'd need to ask you to be a bit more patient. Sorry.

 

Do not hesitate to contact me if you have any further questions.

 

Kind regards

 

Kai Dietrich

 

Наистина не знаят изобщо какво става с пратките им. Ами, значи ще се чака. Само дето би трябвало да не заблуждават хората.

 

Благодаря ви за информацията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста хора (в България) се оплакват от дългото време, за което им пристигат нещата от thomann, но наистина те няма много с какво да ти помогнат както каза vhcs, пощите са калпави. Аз поръчах от music store 3 неща и пратката беше доста голяма и тежка (50+ кг). Доставката струваше 50 евро, и се осъществи чрез UPS, от които съм адски доволен. С тръгването на пратката виждах къде се намира, чрез tracking номера и понякога се update-ваше на всеки час два - къде е пристигнало кога е тръгнало от там и т.н. След 2-3 дни ми изписа, че се очаква да пристигне на 7-ия ден и така и стана. Бях се приготвил за големи премеждия - да чакам седмици и да се разправям с митничари и пощи, а те взеха, ми ги доставиха до блока, даже ми помогна човека да качим големия кашон до вкъщи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пратката ти ще дойде в колетното на Столична митница, до гарата. Проблемът е в наш`те идиоти пощаджии- аз съм чакал единия си синт месец и 10 дни, а той си стои там, в халето... :recourse: Задържат ги на склад- не знам защо... защото са идиоти вероятно... :)

Все пак можеш да отидеш до там и да провериш на гишето за справки по номера на товарителницата. Не се притеснявай- рано или късно- ще я получиш .

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми това си е разликата между economy mail и express/dhl/ups. естествено за второто се плаща малко повече, така че е въпрос на приоритети. при всички положения томанн няма да те оставят на произвола на съдбата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те май имат сливи в устата да кажат за иконъми... На сайта им никъде не пише за това.

 

Естествено, че ако знаех, щях да поискам експресна доставка... Егати тъпотията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз направих една около 200 и малко евро потъчка от Томанн.де миналата седмица, но още е рано. Все пак се надявам всичко да бъде ОК, както казаха и другите фенове.

При по-евтините начини за изпращане на стоките няма тракинг и затова наистина НИКОЙ не може да ти каже кое къде е. Дори наскоро отказаха да ми пратят по такъв начин стока, защото нямало застраховка и тракинг. Но пък цената е височка и аз лично не съм фен на тоя тип услуги. Досега не съм имал особени проблеми с USPS's Priority Mail® International, но за Германия не знам...

От ЮСА една пратка ми пристигна едва на 6-тия ден, а самия шипинг беше учудващо нисък (т.е. не е от скъпите варианти). От същото място предния път единият ми пакет пристигна за 10-тина дни (нормално), докато другия се мотка цели 40 дни, въпреки че бяха изпратени ЗАЕДНО. Така че според зависи... :)

 

С две думи: успех желая на всички ни! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С DHL преди време пращахме пратка до Австрия-колегата я получи след месец и половина.Заради забавянето ми пропаднаха договори,работа и т.н.Така,че проблема не е в Томан.Търпение и не се притеснявай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и доста задържане тука на митницата както каза колегата - митничарите ровят и проверяват документи на всичко което пристига и дали съответства на това което пише което отнема доста време - тъй, че заедно с всички простотии които пристигат от всякъде и най вече от китай - доставките на бяла и черна техника + компютърни части се налага и да се чака за проверката на пратките ...въпрос на късмет..някой път бързо става друг път не...все пак - тука е БГ. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че има някакво значение, но DHL са купени преди 3-4 години от Deutsche Post и демек е се тая с кое от двете ще ти бъде доставена пратката, все едно и също е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Напротив! Изобщо не е същото. В Германия е все тая, но за тук не е. Ако е изпратено с икономичната услуга, тук се предава на Български Пощи, които се славят с качество, бързина и коректност. При по-скъпите услуги тук се предава на местния клон на DHL, които ти го носят до вкъщи.

Както вече стана дума - пратките на 'истинския' DHL са с 10 цифри, а тия за пощата са с повече.

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, да резюмираме:

 

Къде ще получа китарата си според вас, защото онези пишоци от хелп-деска на Thomann не можаха да ми дадат адекватна и непротиворечаща си с предни и-мейли информация:

 

1) В пощенския клон, който съм посочил в адреса за доставка;

2) В централна поща;

3) На гарата;

4) Ще ми я доставят на адреса, които съм посочил;

5) На митницата;

6) На пичка си матрена или на мече в пиче;

Редактирано от TerminalFrost
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.