Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарните процесори Boss Gt...


Roshaff

Recommended Posts

Вероятно е и в процесора и в начина на свирене и в положението на луната донякъде :)

Чекни китарата, смени адаптерите, след това ако не ти харесва смени процесора. Т'ва си е път един вид. Въриш си по него и важното е да свириш и да правиш музика :) Заигравките с тона и апаратурата никога няма да спрат ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че въпросните 7-струнни модели имат звук, който е по-скопен в средите, някак си е направен за "алтернативна" музика. Китаристите пък очакват китарата да има типичния ясен хевиметълски 80-тарски тон, обаче да има ч струна повече. Явно за да се получи отчетливостта на обикновените метълски китари, трябва да си поиграе човек с адаптерите.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

притежавам същия Ibanez Prestige RG 1527 и съм на мнение ,че адаптрите са си о.к.,имат достатъчно силен и чист изходен сигнал , без да маже както се случва при някои модели на DiMarzio,например...

имал съм възможност да пробвам доста модели на DiMarzio и Seymor Duncan и доста от тях,особено DiMarzio имат проблем с чистия тон...

та с други думи се присъединявам към колегата ,който те посъветва да намалиш гейн-a ,аз например свиря с gain на 3-4 за ритъм и на 5-6 за сола...

според мен истински добрия тон на китара включва като свириш -"да чуваш струната" ,през драйва...,ако се заслушаш всички от "големите" - Malmsteen,Satriani,Morse,Gambale,Beck,Henderson ,Petrucci,дори и Allan Holdswoth(!!!!),свирят с немного драйв за по-отчетлив тон ,само Steve Vai е изключение,но специално според мен звука му напоследък е умишлено "дигитализиран"...(за сравнение погледни G3 изданието със Инви и Сатриани,по време на джема).

ако китарата е с адаптери с по-силен сигнал,като DiMarzio и Seymor Duncan,може още да намалиш гейн-а,защото адаптрите са вече "подгряти"...

всичко е въпрос на вкус естествено,просто трябва доста да си "поиграеш " със звука...

между другото свиря с процесор от подобен клас на "звукомоделиране" - Line 6 POD XT Live...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постнете, ако е възможно чист(без преамп или обработка) звук от вашите 7-струнни китари, свирейки намо на 6 струни.

След това може да запишете с 6-струнна китара същото(без процесинг).

Така ще стане ясно каква е разликата между адаптерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен истински добрия тон на китара включва като свириш -"да чуваш струната" ,през драйва...

 

+100. Точно това си мислих онзи ден, но ти го каза с 5 думи - "да чуваш струната през драйва".

 

Сега се подсетих за една мисъл, не помня на кой е, а и ще я допълня малко. Беше нещо от сорта на

 

"Един китарист е достигнал музикална зрялост, когато при свирене с група започне да се намаля (и да намаля гейна)" :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постнете, ако е възможно чист(без преамп или обработка) звук от вашите 7-струнни китари, свирейки намо на 6 струни.

След това може да запишете с 6-струнна китара същото(без процесинг).

Така ще стане ясно каква е разликата между адаптерите.

 

Така е колеги,прави сте за гейна,само че понякога е трудно да не прекрачиш тънката линия м/у нужното количество и излишното,особено ако си играеш вкъщи да търсиш звука,а после на репетиция или на живо свириш с друга апаратура.

Евтиме,имаш предвид да запиша чисто акустично китарите,от китарата направо в саунд картата?Ок,ще го направя,но китарата вчера я дадох на Диката,май утре ще я взема,но ще пътувам по работа и няма да стане тия дни.Другата седмица ще свърша тази работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе хората със 7-стринг по-западно от нас не случайно ползват специални АМР-ове, 15" спийкъри и т.н. Спецификациите и на моите АМР и спийкър подсказват, че толкова ниски тонове като тези на 7-ма струна не биха звучали ОК. Затова и само пръдня излиза.

Комбинирайки с проц и то на Босс... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе хората със 7-стринг по-западно от нас не случайно ползват специални АМР-ове, 15" спийкъри и т.н. Спецификациите и на моите АМР и спийкър подсказват, че толкова ниски тонове като тези на 7-ма струна не биха звучали ОК. Затова и само пръдня излиза.

Комбинирайки с проц и то на Босс... :hysterical:

 

Ок,колега!Вярвам,че си прав.Някакви пепоръки,съобразени с каквото разполагам?

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако бях достатъчно в час по темата, досега щях да съм дал акъл. Ама не съм се занимавал със 7-стрингс активно (само съм пипал няколко пъти и то на обикновени АМР-ове, където попръцвакт). Нито съм чел из нета подробно, така че...сори. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:greenball::greenball: Нищо де!Явно все пак ще си стържа на пръдливата китара,сам си я избрах. ;):cheers2:

Диката каза,че не е лоша,все пак не е това,което търся.Ма пустa мания и сляпо доверие в Ibanez...Такъв мерак в магазина-да я пробвам,да не я пробвам?!?!К'во да и пробвам?!?!?!Дръннах малко,ма дори не потърсих тона.Все пак остава вероятността да обади по-добре след като сложа DiMarzio адаптърите ;)

Наистина е хубава машина,ма трябваше да се насоча към нещо с HSH.Как можах и за миг да си помисля,че мога да се задоволя с HH.

И какво се оказа сега,направих тема за Бос процесорите,а сме totally :)

Продължаваме,забавно е...

Плюйте ми Ibanez-a на воля,нищо не ме обижда...

;):surprise::hysterical::hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе човек, не е в китарата проблема, в процесора е! В смисъл, не в качеството на процесора по принцип, а в звука, който си си направил!

 

Някой ден ако се засечем в репетиционната може да си чуем звуковете (не звуците ;Р ) и да повръткаме дружно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ пробвал ли си как ти звучи ибанец-а с С-ампа на Фена, ако не си пробвай, може би ще бъдеш приятно изненадан. До скоро и аз имах седемструнна китара и свирех с Бос гт-5 който не е много по-различен от гт-6. Имах същите проблеми с звука, колкото и да ръчках процесора си беше мазня, то като цяло да докараш читав тон ниския диапазон май си е зор. От скоро минах на с-амп + лампов амп и нямам проблеми с отчетливостта. Тъй че по мое скромно мнение голяма част от проблема ти идва от процесора не толкова от китарата :)

 

П.С. да не забравяме че и процесорите на бос (Гт серията, за другите незнам) са едни от на юзър НЕфрендли и в общи линий са си доста трудни за настройка.

Редактирано от black_waltz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не мисля, че проблемът е в китарата. . . Единственото, което намирам за кофти, е мензурата от 25.5 инча - ниското Си ще е по-хлабаво. Schecter правят техните 7-струнни модели с мензура 26.5 - там нещата са доста по-стабилни. Въпреки че това зависи и от настройката на китарата. В момента съм в drop Bb с нормален комплект 10-46, само че вместо 46 съм сложил 50 на последната струна и работи без проблеми. Това на мензура 25.5 инча.

 

По принцип е трудно да се изкара звук в толкова ниска настройка. Много китаристи (чел съм интервюта с Carcass, Stone Sour) се оплакват от ниските настройки и казват, че биха предпочели да свирят по-високо, защото иначе "губят тон" (Carcass казват, че ако не свиреха в Си, биха препоръчали стандартно Ре като най-практичния строй - компромис). Аз не мисля че ти трябва 15' говорител, това по-скоро ще удави всичко в прекалено много бас, а и тези говорители са много тромави като време за реакция. 4х12 с хубави говорители е достатъчно.

 

Проблемът според мен се корени в Бос GT-6 . Аз имах GT-8 - кошмар за живо свирене и за настройка на репетиция. Моята препоръка е да си вземеш час-два в репетиционната само ти и да направиш няколко вида настройки с усилвателя, който ползваш по принцип.

 

Аз продадох моя GT-8 доста отдавна, но по спомени за ритъм тон пробвай с Tube Screamer с гейн 0 и ниво 50, после симулация на Меса Буги Трипъл Ректифайър (казва се нещо от сорта на Metal Stack или Metal Lead - няма да го намериш в графата Mesa, там са дуъл ректифайър симулации, които са доста далече от истината - защо е така не знам). Както и да е, пробвай Metal Stack или Metal Lead с гейн около 40-50 от 120 и с тюб скриймъра пред него. EQ на вкус, но пробвай да намалиш малко ниските среди (около 400hz-800hz) - при мен поне с експерименти установих, че там се запушва звукът и става "бумтящ" и неясен на ниските струни. Но гледай това да е само колкото да получиш малко яснота, да не е за сметка на средите.

 

Направи си по този начин 3-4-5 или колкото искаш вида звук за ритъм с по-малко гейн и различни EQ корекции и ги запази в различни банки. После като се съберете с останалите от групата пробвай кои работят най-добре и с някои малки корекции на тази база би трябвало нещата да се подобрят.

 

Ето някакъв стар запис, който бях правил приблизително с тези настройки с GT8 през усилвател: стар линк Не е върха, но става и мисля, че би се чул на репетиция. За съжаление аз не съм пробвал собствените си препоръки, защото продадох процесора преди да ми скъса нервите нацяло. А скоро след това престанах и да свиря с група. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:):):) Колеги,много съм ви благодарен.Още утре ще пробвам с тези настройки на боса,а санса на наш Кольо какви пари върви?То ще е най-добре да се чуе преди да се закупи де.Ще видя какво ще правя.Мисля да дам на боса още 1 шанс.Някога ми късаше нервите,сега не много,по-скоро ми е смешно,тъй като вече не се занимавам,както преди,бих казал,че почти не свиря .Все пак ще е добре,когато го правя,да ми харесва.

"Someone",може и да стане това някой път в репетиционната да пробваме да я вразумим тая машина,ма не знам кога ще свирим пак,че те моите "рок-звезди" са много трудни за събиране,1 път в седмицата им е много.Май идват повече,заради бирата+цацата и историите от едно време,които си разправяме :hysterical::hysterical: а и само кавъри искат :thumbdown::thumbdown:

"Mu3epHuK",чух ти семпъла.Интересен е саунда,обаче това което ми се върти в главата можеш да го чуеш в семпъла,който съм качил в спейса на групата ми: Quake четвъртото в плей листа.Това ми е стар запис,както и другите,без последното(то е със 7 струнката) съм ги записвал с другата ми китара Ibanez RG 470.Някои са в "C#",конкретното е в "B",със струнки 12-56 на Ernie Ball и на единичен адаптър.Не разбирам как така със 6-струнката,настроена "B" си звуча така зверски,а с другата нe...

Ползвам същите пресети на Боса,значи липсата на единичния е нещо съществено и това,че на другата струните бяха 12-56,по-късно 12-60,като 5та беше с дебелината на 7ма -0.52 ;) коравооо :punk_guitar:

Още веднъж,много ви благодаря момчета,ще пробвам,каквото ме съветвате.Спирам сега,че се усещам как тъпча на едно място и дрънкам глупости ;)

Айде,мощен метъл и безсмъртие!!!

Който е спрял да свири,пак да започва ;)

:punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Уважаеми колеги,отдавна не сме писали по въпроса :):):)

Само да кажа(напиша),че съм живял в голяма заблуда,горкия аз :D:D:D:D:D

7 струнката и Бос-а ми вече звучат ето така:

 

My 7string-Riff

 

Аз,че не мога да се оправя с тоя процесор,не мога.Обаче някога явно съм можел или съм го направил случайно :):):) Така де,намерих без да искам пач-а,с който съм си записвал рифовете със 6 струнката и ето го резултата :):)

Още веднъж,благодаря на които се опитаха да помогнат,аз съм за бой,признавам :greenangel::greenangel:

Айде,чао! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.