Jump to content
Българският форум за музиканти

Kolio_k


Recommended Posts

1)nickname:

Kolio_k - Николай Карагеоргиев

 

2)Възраст:34

 

3)Образование:

Започнах да свиря на омразната ми цигулка на крехката възраст 5 години и малко по късно попаднах в пловдивското музикално даскало където избутах успешно да 12ти клас. След това от нямане какво да правя се забих в АМТИ (академия за музикално и танцово изкуство пак в Пловдив). По това време вече бях зарязал цигулката изцяло и се занимавах да стържа активно на китара. До 95 се подвизавах по джаз фестивали, студия и повече по кафенетата из махалата. На това постави край родната казарма (и това е един вид образование, човек научава до какви висини може да стигне тъпотията). От 2003та след 5 годишно киснене в Норвегия за кинти, ме прихвана и щипнах към Швейцария, където се сдобих с тапия за магистър по джаз, даскал по електрическа китара както и други бойни изкуства.

 

4)Вашият инструмент/и:

 

Както вече споменах

Цигулка - не мога да я трая от ранно детство, вадя я от калъфа само ако наистина е за нещо добре платено :hysterical:

 

Китара - въобще не ги държа в калъфи

 

Бас (електрически) - на времето заедно с Диката свирихме в една клубна група и понеже си нямахме басист, а бяхме двама китаристи, се разбрахме всеки да свири по два сета на баса. Така започнахме с този инструмент, само че Диката се научи да го свири , а аз не :) . В академията в Берн го свирих още 3 години като един от допълнителните ми инструменти и според дипломата ми (даже имам 6 на изпита) би трябвало да мога да свиря, но аз лично много не и вярвам

 

Пиано -започнах в училище, бях пълна мъка като повечето щрайхисти, после малко се понаучих и след още 3 години в Берн, вече мога да хвана някой и друг стандарт без да спра 12 пъти

5)Предпочитан музикален стил:

 

Нямам такъв ,честно казано, макар че има много които не харесвам.

Винаги съм свирил най различни неща, съдейки от най дълго прекарано време би трябвало да е нещо като джаз

 

6)Вашият вдъхновител:

 

Прекалено много са, но общо взето винаги съм харесвал качествената музика и доброто свирене и когато чуя нещо ново, и то ми допадне, обикновенно се вдъхновявам и се повлиявам за известно време. Предполагам , че с много хора е така.

 

7)Досегашни (не)реализирани проекти:

 

Общо взето съм реализирал всичките проекти които някога, въпреки мързела си съм проектирал. Първата ми група се казваше Екзитус, беше сформирана 89та година и живя около 2 години с общо 2 концертни изяви. Свирехме разбира се метъл, но по това време не бяхме наясно с класификациите на стилове, както е сега тук във форума, така че ми е трудно да кажа точно какъв, предполагама че нещо като манджа с грозде от моментните стилови предпочитания на композиторите- аз и другия китарист Дидо.

 

След това имаше Екзитус 2 - нещо като прогресив метъл- беше последния крясък на модата по това време.

После се ориентирах към по джазови стилове и през 94- 95 имах удоволствието да свиря с най различни музиканти на повечето от джазовите сцени в БГ по онова време, както и в първите клубове.

 

През 97 се подвизавах в София доста из Суинга в София както и в Пловдив из тогавашните няколко клуба с една приятна фънк формацийка с която добре си прекарвахме. Бе последвана от друга клубна група (Туиг) от която наистина имам страшно добри спомени, общо взето купон нон стоп и сериозни злоупотреби с алкохола. Един доста известен неин член Диката е добре познат във Форума. Другите глави не съм ги мяркал насам

 

След това доста години в Норвегия, където се занимавах с качествена музикална проституция, ама нали трябва да се яде нещо, няма как. После когато ми писна се прехвърлих към Берн и досега съм си там , а докога не ми е много ясно. Тук наистина имах възможност да свиря със много и страшно добри музиканти от целия свят и успях да се убедя колко важна е средата. Занимавам се с много различни проекти, и нямам много време да направя нещо мое, но се надявам и на това да му дойде времето. Иначе свиря редовна с няколко джаз формации, а също и с една приятна поп група с която доста пътувам. Отделно от това редовно правя халтури за кинти, а понякога подхващам и даскалък

 

8)Странични интереси:

Ами май нямам много, като се замисля когато не свиря, предимно гледам някакви филми или карам колело. Иначе съм цар по пиене на кафе

 

9)В кратце(или с две думи за вас самите):Май вече успях да кажа всичко.Накратко - занимавам се с музика и харесвам това ,което правя, макар, че често си е доста неблагодарно занимание. Често съм си мислел , че мога да започна да правя нещо друго, но никога не можах да измисля какво, явно от много ноти се затъпява :thumbs_up:

 

azie.jpg

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велсоте и в Самопредставяне. ... след толкова време, ама няма лошо - да си пише, да се знае :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ми е приятно, че има хора като тебе в уеб пространсто, които човек може да засече на виртуалната ширина и дължина на този форум !

 

Поздрави

Алекс

 

п.п. Engl rulez !

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кво яко самопредставяне!

 

За мен е абсолютен кеф да ти слушам нещата и да ти четя мненията из форума, радвам се, че си тук :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кольо, бих казал градскии, за китарата няма да се обаждам, не бих тръгнал да се надсвирвам с теб, обаче виж в пиенето на кафе може да си цар, ама и аз съм големец в тая област, там смело мога да те предизвикам :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.