Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте,

 

минялиат уикенд имах щастието да свиря със сигналецо на една сцена. Та там имаше сет на Tama дори японска беше която вадеше доста добър звук. Дойдоха колегите от Сигнал, дръмъра тупна малко Tama-та и взе да разопакова неговият сет на DW. Викам си баси хората има, все нещо не им е като трябва. Та нарежда пича сета, сяда да прави саундчек и какво чувам - 1ви том звучи по ниско и богато от флора на тамата. Невероятен дълбок и плътен тон, доста по нисък от това което съм чувал стандартно ... абе направо саунда ме разби и супер се изкефих. Та имало е защо пича да извади сета :)

 

Защо го разказвам това - еми по принцип рядко някой дръмър ме събаря от коня със саунд ама тоя на Сигнал ме отвя направо. DW за мен вече е невероятна марка с супер готин саунд.

 

Искам и да питам за метъл какъв сет бихте препоръчали - DW е невероятна сила, но съм сигурен че и други има мнооого яки. Някой има ли наблюдения върху моделите на Tama от бубинка - Tama B-42 Starclassic Bubinga Set, за него говоим. Търся нещо най-вече за записи, но разбира се и за живо свирене.

 

Поздрави от другият край на ритъм секцията ;)

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Пич, не че нещо, ама така нищо не казваш, въпросния сет ДиДабъл и аз съм бил на една сцена с него ама не ме е "разбил".

 

Ако искаш обективно сравнение - серия, настройка, кожи и въпреки това, няма такова нещо като "обективно".

 

Лично за мен ДиДабъл не са барабани за метъл, но Мейпъл Къстъм - са, въпрос на вкус :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли сам на същото мнение? ;)

на кое мнение?

 

въпросния сет ДиДабъл и аз съм бил на една сцена с него ама не ме е "разбил".

изглежда имаме различни виждания за звук. Аз до сега такъв саунд не бях чувал и наистина страшно ми хареса ... ама като гледам реакциите тука май ще е по-добре да си гледам дебелите струни и да си трая - странно племе сте вие барабанистие.

 

аре живи и здрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Алекс,а какво точно търсиш в един сет за метъл музика????Какъв звук?Защото както говорихме в темата за микрофоните,кожата е нещото което "вади" основният звук,а корпусът,неговите параметри и вида на дървото само променят този звук в една или друга посока.Примерно средата на 80-те беше много модерно дори рок барабанисти да ползват рототоми с по-големи диаметри от сега продаваните,а рототомите са метален обръч върху който се опъва кожата,т.е. нямат корпуси.Сещам се за барабаниста на Ван Хален и неговия огромен сет ,като фронт линията му беше точно от рототоми,а те са си рок банда.В смисъл,всяка марка предлага различни модели барабани направени от различно дърво и само за Оук Къстъм на Ямаха съм чувал,че се предпочита в метъл средите,дори самата фирма го рекламира като отличен сет именно за такава музика.Идеята ми е ,че съм виждал барабанисти от всякакви стилове да свирят на най-различни марки и модели барабани.Ето и скорошен пример-Ларс от Металика си свири на Тама Старкласик от клен,виждал съм барабаниста на Black Eyed Peas да свири и на Старкласик бубинга.Същото важи и за DW-виж им рекламните лица,от чернокожите колеги забиващи по-фънки неща,до такива които никак не си поплюват като удрят;)

Разбира се,в публичното пространство се е настанило мнението,че конкретни марки,като Тама,Пърл са за по-тежък рок,а Ямаха,DW,Греч за по-леките стилове.

Според мен подходящите кожи и настройки могат да направят чудеса с ....почти всеки сет:)

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Съгласен съм, само че на сета на Алекс Ван Хален отпред няма ли октобани??А може и да говорим за различни него сетове...А колкото до ДиДабъл, не съм им много голям фен, но въпроса е да се кефиш, нали така? Ако тия барабани те кефат си ги вземи тях(vhcs)!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съгласен съм че е въпрос на настройка(изключвам Амати и тем подобни).Не мисля че има барабани за метъл и такива дето не стават(въпрос на вкус от страна на дръмъра по отношение на звука и дървото).

Лично аз свиря само метъл и мисля че Кленът като дърво е най-подходящо за метъл(Ако някой не е съгласен ,да не започва да плюе а да изложи свое мнение).

Когато купувах моите се чудих м/у;

ТАМА Starclassic Maple.

Pearl Masters Premium MRP.

TAMA Starclassic Bubinga.

Mapex Saturn.

YAMAHA OAK Custom(не знаех че са предпочитан сет за метъл,благодаря за информацията).

 

Спрях се на Пърл-а,защото имат по дебели корпуси(по-малко вибраций в телата)и харесвам марката най-много като цяло(имам най-добра информация за Пърл от изброените). А по отношение на дебелината(поправете ме ако греша ) ,но малко ме плашат сетове с дебелина 4.6мм примерно-МАПЕКСА(мое мнение).Различните модефикаций стигат до 5.2мм (мисля).

Мисля че съм направил добър избор за "по-тежко" свирене.Доста се двоумях и за ТАМА-та (меипъл-а).

Не смятам DW за върха на сладоледа,макар че ценовата им листа дава повод да си мислим че са(пак мое мнение).

Поздрави.

Редактирано от JOSSBLASTING
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А особено за Пърл,поради не знам каква причина,но на тази марка свирят диаметрално противоположни барабанисти-от Вини Пол до Марвин Смити Смит.Предпочитат се от тежко свирещите най-вероятно заради убийствено здравото окачване на томовете,а от джаз барабанистите....предполагам заради традицията всеки черен барабанист да свири на тази марка,а младите минаха на DW.

За дебелината на корпусите нямаш грижа-бубингата по-специално, я дават няколко пъти по-твърда дървесина от клена.Имах щастието да я опитам даже.С груба сила том с махнати кожи въобще не измени диаметъра си,а едва ли беше по-дебел от 5мм. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги съм харесвал две марки - DW и Pearl.За съжаление не съм имал възможноста да свиря на по-скъпа серия на Pearl,но съм убеден,че не може така лесно да се каже "това" е по-добро от "другото".Не мисля,че може да има толкова голяма разлика,която да е фрапираща и да си кажем - еее "това" е много по-добро...взимам него.Относно хардуеъра,аз също съм чувал,че Pearl имат много здрав хардуеър.Което не означава,че останалите марки като Tama,Yamaha,Mapex,Sonor,DW от скъпите серии имат слаб хардуър.Факт е,че DW се наложиха на пазара,макар разликата в цените сравнение с останалите марки да е по-голяма.Когато аз говоря за барабани,висока серия,каквито и да са те,говоря за звук основно.Ясно е,че нито една ренумирана фирма няма да изложи барабани,които да са висок клас,а в същото време да имат слаб хардеуър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пърловите корпуси издържат джип хъмър паркиран отгоре им.

Е това е яко :)

Но Алекс конкретно се интересува или по-скоро интересуваше,че май се разсърди и не пише в темата,относно това дали DW стават за метъл и какво мнение имаме за Тама Старкласик Бубинга за същата цел???

Аз си казах мнението по въпроса,че с подходящите кожи,всеки комплект,без значение марката,може да зазвучи по начина по който искаш,а останалото е пропаганда на съответните компании и техните рекламни лица,т.е. истината трябва да си я открие всеки сам за себе си.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как трябва да звучат барабаните за метъл?

 

Не мисля че има точно определена настройка за метъл като по калъп.Както казах ,всичко е въпрос на твой вкус.Чувал съм страшно различни настройки за различните групи.

Лично аз свиря с тригерирани каси задължително(ако условията позволяват де),солобарабана ми е много високо настроен,докато от томовете търся по ниските.

По темата: Да смятам че DW определено стават за метъл(имал съм възможност да пробвам Колектор серия(за другите не знам)),но бяха чудесно настроени.

Още веднъж -Да смятам че са подходящи за всякакъв подстил в метъла,но ако отново имам възможност, бих предпочел TAMA,PEARL,SONOR,GMS. Лично аз :PEARL Refference RF. Eх мечти! :rockon:

Редактирано от JOSSBLASTING
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DW-то са добри барабани но нищо изключително стандартни инструменти като повечето други марки.Има една тенденция в България че всичко напълно непознато или рядко срещано в България придобива статут на супер изключително и невероятно. Така беше по време на комунизма когато да си купиш Ямаха беше трудно достъпно и естествено за всеки бг-барабанист баяха наи-великите инструменти.

 

Същото и със идоло-поклоничеството към Дейв Уейкъл да наистина много техничен барабанист но когато доидох в Щатите се оказа че изобщо не е популярен така както е в БГ.

 

 

 

DW са срвнително нова фирма но правят всякакви сетове така че неможе да се каже че са специализирани само в един стил рокаджийски или джаз барабани и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DW-то са добри барабани но нищо изключително стандартни инструменти като повечето други марки

 

... които се мислят за нещо повече като са толко скъпи! :)

 

Аз съм фен на SONOR! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.