Jump to content
Българският форум за музиканти

Два въпроса


beer-man

Recommended Posts

Здравейте!Ей ся се регистрирах за да питам нещичко...

 

Ми значи пея и обичам да пия биричка ,примерно по 1 литър на ден,та много ли пречи това ?

И другия въпрос,когато започна да пея отначало не се получават нещата,но после след като малко ме заболи гърлото почвам да пея по високо и по добре ,нормално ли е това ? Така ли става с всички след като се разпеят ?

 

Тъпи са въпросите ама ... :) Айде рооок енд ролл!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо не знам, как още не се е намерил някой съфорумец да ти каже, че гърлото НЕ ТРЯБВА ДА ТЕ БОЛИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!! Щом те боли, значи не правиш нещата, както трябва и можеш доста да се попренаправишсекс. Относно бирата - мнения много. Преди пеене газираното дразни, но по прицнип не вреди на гласа, кой знае колко. Ама не трябва да те боли. Човек се разпява, за да дойде във форма И ДА НЕГО БОЛИ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болките в гърлото не са нормално явление при пеене.

 

Всъщност всеки тон трябва да излиза без напрежение и напълно свободно. В противен случай започват проблеми с гърлото и недай си Боже с гласните струни, който при някои хора са много уязвими.

Гърлото трябва да е напълно отпуснато при пеене, без стягане /което довежда до ранно пресипване на гласа или други усложнения/.

 

По принцип преди пеене избягвам употребата на всякакъв род газирани напитки, не само бира, защото гласа ми пада от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болките означават че бъркаш сериозно докато пееш. По-добре отиди на вокален педагог ако не можеш сам да разбереш какво не е наред, в противен случай рискуваш да си нанесеш увреждания за цял живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм...ами не знам...аз имам едно предположение,обаче трябва да ми кажете дали има някакъв смисъл.Значи микрофона с който пея е много скапан,пулта също,барабаниста чука прекалено силно(естествено) :) ,и за да се чувам трябва да се напъвам бая.Не се дера,само от време на време си правя гласа по-дрезгав.Та може ли от прекаленото викане да става така ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Натискът, както и тези дрезгави моменти(ако са извлечени неправилно) едновременно причиняват това. Ако продължаваш в същия дух очаквай неприятни резултати.

 

P.S. Какво стана с доброто старо "усилване на микрофона, така че барабаните да не заглушават вокала"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ ТРЯБВА ДА ТЕ БОЛИ ГЪРЛОТО!!! ако ще пистолет да ти опират в топките в никакъв случай не пей ако започва да те боли гърлото! първо, това значи, че пееш на грешна позиция, инак казано - на гърло. а това води до мнооого много проблеми, които на всичкото отгоре са гадни. 2. на бас че не ти е приятно да те боли :recourse: и аз бях така и хем си знаех че е опасно ама на - дебелата ми глава отказваше да приеме. та почнаха разни проблемчета с гърлото. та хубаво че госпожата по музика ми каза СТОЙ! та вече се пазя

 

а иначе като стана въпрос за заглушаване на гласа от барабани и други... значи пях в една група ама всяка дума на китариста беше "ВИКАЙ бе момиче" е да ама аз не виках и те така и не ми чуха гласа ии отказаха да ме признаят като вокал. та и на други места ли вокалите не се чуват или вие се сещате да усилите микрофоните?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

УОУ! Ами аз казах нещо за пулта и микрофона... :) Пък гърлото ме боли само 1 час след пеенето,после минава ,толкова ли е зле ? Нямам възможност да ходя по учители,наистина искам но няма как.Пък и не е чак болка за умиране...а м/у другото пея от няколко месеца (4-5) и нищо фатално не ми се е случило на гърлото...да не би това което чувствам да не е просто умора на самото гърло...ъъъ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност е умора и наистина трябва да си обърнеш внимание.Дори малко да те заболи гърлото по време или след пеене-значи,че нещо не е наред,да не говорим за 1 час болки след пеене.

Казвам ти от личен опит-случи ми се няколко месеца да си претоварвам гласа,незнаех как да се пазя и една вечер отивам на работа и хоп-гласът ми изчезна изведнъж-изплаших се дали изобщо ще мога да пея след това.Пийвай си бирица,обаче имай едно на ум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да страшно е проблемите може и да не дойдат след 4 месеца а след година. не е 100%задължително да ходиш на уроци ама поне не си стягай гърлото като пееш и не се напрягай :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.