Jump to content
Българският форум за музиканти

Самоделен "dr. Boogie"


Recommended Posts

Реших и аз да пробвам да направя това: http://gaussmarkov.net/wordpress/circuits/dr-boogey/ Вероятно както знаят майсторящите във форума транзистора J201 се намира малко трудно... И аз като "професионален хайлазин" :greenangel: не съм го търсил и го сдялках с BF245... Оказа се, че трябва да се направят промени по стойностите на елементите за да влязат изобщо транзисторите в режим... Промених и още някой неща защото с оригиналните стойности на кондензаторите в сорсовете става доста... "пръдлив" на ниско настроени китари. Та... драснах едно семпълче набързо със спийкър симулация от Revalver и нищо повече. Ей го:

 

http://media.putfile.com/Dr-Boogie-Sample

 

Правил съм десетина схеми с диодно ограничение, но.... това определено няма нищо общо :cheers2: Нямам впечатления от лампови преампи, но мога да кажа, че звучи също толкова добре като симулациите на Revalvera, дори може би по-добре и с по-нисък шум. С един 5 лентов еквилайзер като на Mesa Mark IV в изхода ще стане доста приличен преамп като за транзистори :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Благодаря Ви...! Наистина обажда прилично :thumbup: съжалявам, че нямам някакво кубе или поне реален каб да го чуя както си му е редът но... :) Макар, че аз съм аматьор и дрънкам за кеф и това му приложение в комбинация със софта е по-полезно за мен... С моят Custom StenchOcaster :) и сакатите ми пръсти дето не са стъпвали по тънките струни не съм най-подходящият човек за тестове :) ако не беше опасението, че ще ми се "скриви" грифа до сега да съм ги махнал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви...! Наистина обажда прилично :P съжалявам, че нямам някакво кубе или поне реален каб да го чуя както си му е редът но... :greenangel: Макар, че аз съм аматьор и дрънкам за кеф и това му приложение в комбинация със софта е по-полезно за мен... С моят Custom StenchOcaster :D и сакатите ми пръсти дето не са стъпвали по тънките струни не съм най-подходящият човек за тестове :hooray: ако не беше опасението, че ще ми се "скриви" грифа до сега да съм ги махнал :hysterical:

 

 

Респект за труда и резултата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Страхотен саунд !!!!

Пускай производство!

 

P.S. Какъв импулс му сложи ;)

 

Поздрав: http://ie.youtube.com/watch?v=Dh_I8u1kBJI

Редактирано от Vinetu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря ;) ! Не съм го завършил окончателно... в момента е купчина елементи на обемен монтаж :unsure: има някой неща за доуточняване. Импулса е "Peavey Collection ValveKing 4x12 sx7 b" лоуднат в RIR модула на RevalverII a иначе е "отмъкнат" от колекцията на новият Revalver ;) Леко вдигнат Crunch и Bass... Направих и няколко проби с " '62 BluesMaker Power amp" ...става още по яка къртачка :D Като цяло звучи леееко.... Fuzzy дето му викат, но... за тези пари и транзистори - толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

J201 си е за предпочитане :( Има малко повече хармоници като че ли.За конкретния педал не съм пробвал, признавам си, но в друга схема бях заменил Ж201 с БФ-а и саунда стана малко по-плосък и по-изчистен, като го сравних с Ж201.

Иначе преампа е убиец>може би АXE би драснал някой семпъл с новия му MG VPHB :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В клипчето е използван абсолютно същия ефект(Dr Boogey, но със J201) + дилей.За дилея сигурно също може да се намери схемата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз предполагам, че схемата ако не е същата то поне е сходна.... До колкото разбрах от блога на човека http://dsmnoisemaker.blogspot.com/ Вероятно е тамошен вариант на нашият Nikifena :hysterical: под марката DSM Noisemaker. Вероятно е моднал някой неща по нея тъй като в това клипче http://www.youtube.com/watch?v=n9V9I4WPjIo споменава, че с допълнителният Switch може да се превключва между две различни настройки на Gain-a... нещо като имитиране на Lead и Rhythm канал. Но... може само да предполагаме ;) ...Определено го е докарал и на звук и като външен вид .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за тоя мод със суича...звучи супер яко....Но не му разбирам и грам от блога...има ли инфо на English ?

Трябва да му пиша на автора на преампа тогава...:hysterical: Много добър саунд...

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата са почти така както сте ги написали....

Този човек е просто DIY маниак и си прави най-различни камиончета(както доста от нас тук въвв форума).Казва се Даниел Шварц и е от Чили.Модът представлява просто още един превключвач който контролира 2 режима на работа които се раличават само ПО НИВОТО НА ЗВУКА (СИЛАТА) а не по нивото на гейн.Неговия др Бууги или както го е кръстил Dual Rectal има и още няколко мода, които променят звука на Буугито(оригинално по схема на Гаус Марков).....и все пак промяната е само... така да се каже козметича.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Вчера най-сетне успях да надвия мързелът си и да направя платката на "Доктора" ;) и по случаят реших да опитам да драсна още един семпъл, но този път малко по "класически" и с доста по-малко Gain. Много съм зле със свирнята за което се извинявам :thumbs_up: . Ефекта влиза директно в компа от там спийкър симулатор на Guitar Rig 4х12 Lead800 след това при миксирането има малко EQ... това е.

 

http://media.putfile.com/Dr-Boogie-driven

 

:rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.