Jump to content
Българският форум за музиканти

Купих си нова свирка!


CyberGene

Recommended Posts

Взех си най-накрая електронно пиано - Roland FP-5. Исках да си купя електронно пиано с вградени говорители и по принцип съм върл фен на Yamaha, обаче те имат само два модела с такива - P120 и P250, като в нито един магазин тук не ги продаваха и нямаше как да пробвам, а освен това първото е доста орязано като възможности, а второто е много огромно и тежко - тежи над 30кг. Можех да поръчам на сляпо по интернет всеки от двата модела, ама някак си ме достраша. А този Роланд ми хареса страшно много като клавиатура - повече ме кефи от последната ми Ямаха, защото е малко по-лек като допир, по приятен е. Като звук на пианото е... не мога да определя, различен е, може би малко по-металически, но не е неприятно. Чувал съм, че Ямаха семплират собствените си рояли, а Роланд - Стейнуей. Може би е затова. Нямах време да посвиря много, защото го взех по обяд, свирих половин час вкъщи и сега съм на работа, но бързам да се похваля :bravo: Освен всичко друго, има разни джиджавки, дето Ямахите ги нямат и затова ме привлякоха - има повече звуци, няколко много добри и различни Роудс бленди, има пълен GM2 сет, има сешън партнър (много е яко за импровизация, вместо само да бичиш соло пиано - даваш му акорди и то ти прави бас и барабани), има също така моделиране на Хамънд орган и като си поиграе човек, може да си докара най-различни класически Хамънд бленди. Освен това има и аудио-вход, така че мога да си пускам от лаптопа или от MP3 плеъра музика, която да излиза през говорителите и да свиря заедно с нея. Абе има и други екстри, ама айде като го разцъкам, и ако ви е интересно, ще разказвам :) Засега съм в еуфория и само чакам да се прибера и да допродължа свиренето. А иначе не бях свирил около месец и половина и съм позазлял малко, ама ще наваксам!

 

Лека вечер на всички! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, много е яко, снощи свирих до два и половина.

 

Топсън, и аз бях противник на Роланд, ама сериозно ти казвам, че това е по-добро от последната ми Ямаха почти по всички показатели. Но иначе Роланд имат и много кофти модели, така че си прав :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее честито на теб и на пияното!!!! На пияното честито защото знам че свири само много хубави и приятни неща :) А на теб , да си го ползваш със здраве и много много успех в начинанията :) И да знеш , че с удоволствие бих искал да се включиш в някое мое инструменталче или песничка :)

Редактирано от DeathZone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Честито и от мене...И още много хубава музика да изкомпозираш на него :)

 

Дай боже всеки му да си купи по едно такова нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.