Jump to content
Българският форум за музиканти

Тромпети Stagg


Recommended Posts

Здравейте,

ще си купувам тромпет за домашно свирене. Като хоби, а и отвреме навреме за записи на реге(като се науча да свиря де).

 

Ориентирал съм се към нов тромпет stagg(китайски) за около 300лв. Грешен ли е избора ми?

 

Ясно ми е, че качеството няма да е на някакво особено ниво, но с оглед нуждите ми, дали ще е достатъчно...?

 

И друго - не съм запознат много, но има ли нещо, което може да дефектира в последствие при тромпетите или ако има дефект, ще е още с производството... Какво да гледам евентуално или трябва да взема задължително човек да го чуе?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път чувам за Stagg, като се излючи споменаването им от един съфорумец, което означава, че вероятно са китайски. Проблема с китайските тромпети е, че по изключение може и да попаднеш на сносен инструмент, но никога не можеш да бъдеш сигурен предварително. Всъщност, истинските проблеми започват когато се наложи някаква поправка, защото често материала е некачествен и лепенето може да се окаже трудно, дори невъзможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.staggmusic.com/

 

по принцип са известни, аз имам една тройна стойка за китари тяхна - много добра, но не е критерий все пак за инструментите им... Навсякъде пише, че отношението цена/качество е много добро, но това пак не говори дали инструмента в крайна сметка е добър. По принцип фирмата е Белгийска, но цялото производство е в Китай...

 

Не знам чудя се още какво да правя, но клоня към това да купя Stagg...

 

а за какви поправки говориш - лепене - това ако го изпуснеш ли имаш предвид или някаква друга механична повреда?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

При изпускане, както и при удряне, може да се наложи лепене. Не ти го пожелавам, но е добре да се мисли и за това, при закупуване на инструмент. Както казах, не познавам марката и може и да греша с опасенията си, но не е зле да имаш едно наум. Освен това е за предпочитане да търсиш с пистони Монел, а не неръждавейка...но естествено тромпетите с такива пистони са мало по-скъпи...

Редактирано от Schagerl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Има много марки, които предлагат разумно качество...тези, които предлагат добро качество и разумни цени са:

 

Yamaha, Getzen, Courtois, Conn, Olds, Weril, Stomvi, Schagerl, Holton, LeBlanc...има и други, но тези ми идват наум в момента. Olds не се произвежда от 1979 г. насам, затова ао те са твоя избор, ще трябва да търсиш 2-ра употреба. При закупуване на инструменти 2ра употреба трябва да внимаваш за няколко неща:

 

1. Предишни ремонти - ако гравюрите на корпуса не са ясно, обиновено това означава, че последния е бил удрян и изправян в последствие

2. Стегнати пистони

3. Всичко да се движи - пистони, цугове итн.

4. Добро състояние на лака/покритието

5. Red Rot - има ли червеникави петна по мундщуковата тръба и главния цуг. Наличието на такива е признак за корозия, което може да направи наложителна подмяната на горе-споменатите елементи след кратка употреба (до 5-10 години, може би дори по-малко).

 

Препоръчително е закупуването на инструменти със сребърно или златно покритие, тъй като широко използвания жълт е по-податлив на корозия, предизвикана от вода и най-вече - човешка пот. При последните се избягват също така алергиите към никела.

Редактирано от Schagerl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз имма стаг и съм доволен,а ти самият каза,че ще се учиш не ти трябва машина за 1000лв и да свириш 1 месец и да заебеш да си гние.. вземи си стаг за 300лв и аз си купих за звук съм доволен,а и най-малкото ще ти стигне да се научиш.. и даже да се развиваш примерно живот и здраве 3-4 години ще ти върши работа :godbless: пък ако продължиш... ще си купиш 2ра ръка хубав инструмент намират се ! такче ти го препоръчвам !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От колко време имаш Стаг? защото според мен този тромпет след една година вече ще е ръждясал ( вътре в пистоните) моя допир за около 10 мин. до такъв инструмент беше достатъчен да се откажа първо трета машинка засичаше още в магазина ( след смазване) за интонация... да не говорим. моето наблюдение е върху други китайски инструменти ( Арналд и сонс) те са уж немски, но се произвеждат в Китай - прилична фалшиви са но са за препоръчване пред стага. Попадали са ми и други евтини инструменти и имам чувството, че всичите са еднакви не зависимо от марката едни и същи тонове са им фалшиви, звука им е един и същ та дори и външния им вид е еидн и същ. :) аз ако си купувам инструмент ще си взема за около 300 евро просто стага си е не оправдан разход. а ако говорим за запис... забрави :) тогава вече ще разбереш колко е фалшив :) но все пак ти най - добре си знаеш възможностите и целите за които го ввзимаш успех и да се похвалиш след това :thumbup::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате по-добре недей <_< . Бих ти препоръчал Консулче ако няма да се занимаваш сериозно с тромпет ,да си свириш за фън :) .

Иначе ако средно ниво..Мисля че имаше едни Кортоа които бяха по-евтинки ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

незнам кой ви каза че Stag става за развиване. Виш сега:

1. Стаг неможе да те развие понеже ниама качества в него.

2. Тези тромпети са за свирене в клуб, обаче триабва да можеш да свириш, защото се свири с пиниз.

3. Прекалено леки са(леко духаш в него и зади тон) и след туй като си купиш друг няма да може да свириш повече защото другите ще ти тежат.

 

Виж, купи си една YAMAHA. Каквато и да е. Аз свиря с YAMAHA вече 6години и се занимавам професионално с нея. Свирил съм на много места и съм страшно дожолен защото е нещо средно като сила и качества на тона. Поради своите качества той развива инстроменталиста и помага за бъдещото му хоби или работа. Ако ме послушаш няма да збъркаш.

 

Илиян Тиков .:.:.: Тромпет:.:.:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мен също ме вълнува тази тема и съм се насочил към евтина Ямаха. Какво ще кажете за YTR-1335, как са 398 евро за него и дали някъде може да се намери по-евтино? Следващият по цена е YTR-2335 за 444 Евро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам си взел цените от немски сайт от там ли ще пазаруваш ,че в каталога на Ямаха тези модели са съответно 505 и 587 евро с ддс(в Бг).Това са най ниския клас на Ямаха и сам можеш да се сетиш, че не може да очакваш много от тях.Ако търсиш нещо с което да започнеш има и по-евтини варианти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ако купувам нещо, ще е от този сайт, доста хора от форума пазаруват от там и е нормално да купуват инструментите на цени, които са доста по-добри от тези на официалния вносител в България. Иначе става дума наистина да започна да свиря за първи път. По-нагоре някой беше казал, че нямало смисъл да се купи по-евтин от този, защото в крайна сметка щял да излезе още по-неизгоден. На мен ми е ясно, че това са най-ниските модели, но поне са Ямаха и се предполага да са със сравнително приемливо качество като за начало. Иначе е пълно с разни китайски тромпети, цените на които почват от 200 лева, но някак си ме е страх да рискувам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами поглеждал ли си този в такъв случай, за тези евтините Ямахи не съм чувал хубави отзиви, но ако няма да се занимаваш професионално зимай нещо за 300-500 евро все са един дол дренки :recourse::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Тези тромпети не стават ,но за теб е идеален дори с тромпет за 2500 евро няма да осеия разликата ,стаг трябва да се смазва механиката често наблюдавай машинките как ги махаш и как ги слагаш като ги смазваш да не се разместят или завъртят ,да не се чудиш после защо не свири .Има възможност бутоните отгоре да се отлепят но това всеки може да го оправи с каниколит.Давам ти един номер на трумпетист във филхармонията в Разград той има почти нов Стаг и не го исползва може да ти го продаде вечер го търси не си носи телефона в себе си Юлиян 0895478627 желая ти успех .Купи си сордина каквато и да е за начало за да нямаш проблеми със съседите си .Стаг е чудесен иснтрумент за твоите изисквания ,не ти трябва да си хварляш парите за по скъп не че има по евтин .ако искаш съвети за свирене пиши аз съм Томпетист също и саксофонист свиря по кораби Казвай ми Стас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.