Към съдържанието


Снимка

Reaper

Reaper wave problem миди

  • Please log in to reply
313 отговора на тази тема

#16 _-BlackDragon-_

_-BlackDragon-_

    We burn.

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 813 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:Jackson JS30 Dinky

Публикувано 14 декември 2007 - 14:43

File - Render и от там си избираш настройките на уейва или мп3-то.

#17 Slav

Slav

    Jedi Knight

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 841 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Китара и пиано

Публикувано 15 декември 2007 - 16:25

Ама аз искам всички тракове да ги наблъскам в един уав или мп3 :) това ми е проблема, а не настройките на уав-а или мп3-то.
Тоест като съм си записал поотделно инструментите всичките в един уав или мп3 да ги сложа.

Този пост е редактиран от Slav: 15 декември 2007 - 16:26

When words fail, music speaks.

#18 _-BlackDragon-_

_-BlackDragon-_

    We burn.

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 813 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:Jackson JS30 Dinky

Публикувано 15 декември 2007 - 18:02

А ти пробва ли да отидеш там където написах и да рендърнеш файла ?
Може би съм се изразил неправилно, отиваш във Файл-Рендер, от там нагласяш ако искаш нещо по опциите, избираш рендър и то ти прехвърля всичките тракове в един файл от избрания формат - .уав, .мп3 и т.н.

#19 Slav

Slav

    Jedi Knight

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 841 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Китара и пиано

Публикувано 17 декември 2007 - 14:18

Аааа много ти благодаря :):)
А кое трябва да избера от Уиндоус миксера, за да може Рийпъра да ми записва с ЕЗ Дръмър ?
Заредил съм трака с ЕЗ Дръмър пускам си даден лууп обаче като му дам да записва и нещо работата не става. Само права линия, никакви признаци за живот :)
When words fail, music speaks.

#20 ZeuSs

ZeuSs

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 10 Мнения:

Публикувано 18 декември 2007 - 17:30

Като дам да записвам и ми изписва : "Can't record - no traks armed for recording"
Индиански въпрос обаче как да го пусна да записвам че нещо немога да я схвана тая програма .... ?

#21 Slav

Slav

    Jedi Knight

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 841 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Китара и пиано

Публикувано 18 декември 2007 - 17:42

Еми на самия трак трябва да го зададеш да е в готовност за запис, защото как ще записваш без трак, който да е ангажиран да записва :topicsux:
На самия трак има една червена точка, върху която трябва да кликнеш и чак тогава да записваш :topicsux:
When words fail, music speaks.

#22 ZeuSs

ZeuSs

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 10 Мнения:

Публикувано 18 декември 2007 - 18:04

Няма червена точка ... има само 1 бяла точка в червено квадратче и тя е за запис........
слагам инструментала на някоя песен в програмата и немога да почна да записвам вокал...

#23 Slav

Slav

    Jedi Knight

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 841 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Китара и пиано

Публикувано 18 декември 2007 - 19:32

Виж сега. Създаваш един трак. В него зареждаш инструментала, НО не зареждаш този трак за рекординг ами си правиш НОВ и него зареждаш да записва. Като си свършиш записа даваш File -> Render и смесваш двата трака и воала - имаш си парчето, изпяно от теб :topicsux:
When words fail, music speaks.

#24 ZeuSs

ZeuSs

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 10 Мнения:

Публикувано 18 декември 2007 - 23:48

Създавам трак и в него слагам инструментала и отдолу правя нов трак
обаче въпроса е как да го заредя да записвам .......... като няма червена точка ...

#25 _-BlackDragon-_

_-BlackDragon-_

    We burn.

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 813 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:Jackson JS30 Dinky

Публикувано 19 декември 2007 - 00:00

Когато създадеш пистата(трака), който искаш да записваш, на него има една буквичка "R", натискаш я, така, че да светне червено и пистата е заредена за записване. За да се чува какво свириш през този трак, под "R"-то (когато е включено) има едно високоговорителче, цъкаш го докато стане цялото запълнено с бял цвят.
Успех! :)

#26 ZeuSs

ZeuSs

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 10 Мнения:

Публикувано 19 декември 2007 - 15:01

стана - мерси :recourse:

#27 Slav

Slav

    Jedi Knight

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 841 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Китара и пиано

Публикувано 19 декември 2007 - 16:16

При мене е една сива точка, която става червена :recourse:
Явно имаме различни версии на Рипър и затова става така :rolleyes:
When words fail, music speaks.

#28 Slide

Slide

    Тежко пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1417 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Twin Peaks
  • Инструмент:Китара

Публикувано 29 януари 2008 - 19:10

Здравейте!

Моля, изчетете въпроса ми, преди да коментирате - "Поредната такава тема"!

Преди време във форума бях гледал една тема, в която се питаше как се записва с двете програми. Т.е. как да запишем звука директно от Amplitube през Reaper, обаче сега я търсих (с търсачката и не я намерих)
Та ето го и въпроса.
Направих доло-горе всичко описано в онази тема (по спомени!), селектвам си VST Plugin-ите, които се позлват и тн., inset-вам си track, давам record и нищо не излиза.

Когато записвам clean tone всичко е ок. Няма проблеми.
От Options -> Audio -> Device избирам Asio4all. Имам още WDM Kernel Streaming, Direct Sound, Wave Out i Dummy Audio.
На Inputs си ми пише SoundMAX HD Audio 1, на first, както трябва да си, а на second си е SoundMAX..... Audio 2.
Output-a също си е както трябва - SoundMAX HD Audio 0 1 и SoundMAX HD Audio 0 2. (за Options в Reapaer става дума)

Както казах, като записвам clean, всичко си е ОК. (под clean имам предвид китара -> input, не включен amplitube и някой clean preset.. ;) )
Когато обаче пусна Amplitube и дам Record в Reaper-a веднага на Device, Input-ите ми стават Not Connected 1 и така успявам да запиша нищо...

Много е вероятно да не правя нещо като хората, което всъщност е 99% сигурно. Ако можете да ми помогнете с нещо, ще се радвам много... ;)

Мерси!

#29 Slav

Slav

    Jedi Knight

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 841 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:Китара и пиано

Публикувано 03 февруари 2008 - 10:30

Този проблем е доста често срещан :slap: Сега ще ти обясня как точно да го оправиш .
Не се пускат отделно Рийпър и Амплитюб, а пускаш ВСТ варианта на Амплитюб през Рийпър :yes: Намираш във менюто с ефектите Амплитюб и си готов :ok:
Аз имах същия проблем с Гитар Риг, но нашите съфорумници доста ми помогнаха :rockon:
When words fail, music speaks.

#30 TONY

TONY

    Metal Messiah

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8590 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:китара, бас

Публикувано 18 юли 2008 - 20:04

Ползвам Ему -АПС карта и Рипър
на Ему миксера слагам - set host mode - Windows MME.
ASIO - е другата възможност, но мисля нямам, доколкото съм наясно тя е за М-аудио.
(може да греша)
Избирам
Chooses the source for host recording (hard disk recording). The options are: Stereo Mix (Mix) - the entire mix from the Master Output Strip

Тук логично, като почвам да записвам, ако съм записал бекинг и започна да наслагвам китара
на трети трак - в него влиза и бекинга.

Ако използвам опцията
Physical Input>Analog In 1 [2,3,4,1+2,3+4] (A 1 [2,3,4,1+2,3+4]) - the direct input source of the selected individual or pair of analog Input Strip(s)
Тогава пък, има разминаване на китарата по време с бекинга - след запис - третият трак се отмества.
После не мога да го синхронизирам с бекинга.

Давам такъв пример да е нагледен, за повече тракове въобще не става дума, т.е. ако реша проблема
на това ниво, мисля че натам е ясно.

Ако някой може да помогне със съвет, дори съвет за смяна на Ему картата,
макар че вади звук, но ако не става да я ползвам с рипъра.
А пък не си и падам много по-сложни програми, така че мисля Рипъра да е.
гледам за Рипър препоръчват АСИО
http://www.cockos.co...Recording_Audio
не че съм наясно и с АСИО, де...

Този пост е редактиран от TONY: 18 юли 2008 - 20:06

Човек не открива музиката, а открива себе си в музиката. А.Вайсенберг
РОДЕНИЯТ ДА ПЪЛЗИ, НЯМА КАК ДА ПОЛЕТИ!!!
IRON MAIDEN ,METALLICA,Judas Priest, Manowar, Deep purple,Mercyfull Fate,King Diamond, Whitesnake,Tarja, Kamelot, Angra ,Slayer,Satch,YJM,Tony MacAlpine,GaryMoore,Thin Lizzy,Ac/Dc,Rainbow, Cacophony,EVH,Aerosmith,Extreme,Scorpions,SymphonyX,Annihilator
However, a lot of the results are based purely on the amount of effort and work and commitment and dedication that you make as a musician. Rob Halford






Also tagged with one or more of these keywords: Reaper wave, problem, миди

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни