Jump to content
Българският форум за музиканти

Българска Кремона


tiki

Recommended Posts

Днес най- накрая отдидах до фабриката кремона в Казанлък. Наш съфорумник беше писал че кремона са почнали да правят класически китари и то на много добра цена - на цената на стаговете, скуаярите и т.н.т , даже беше и пуснал семпъл който звучеше хич не зле. Та браузнах в нета , разбрах че предприятието е купено от швейцарец , сайта им е на ниво и ми хареса че не произвеждат кви ли не китари а само класически.

Влизам аз пробвах 5 вида китари , на различна цена и повярвайте излязах възхитен. Наистина и най ниския им клас е направен добре , 100% е по- добре да се вземе от там най евтината китара за 200 лв от колкото стаг или прочие.

Това което ме впечатли обаче най- много е един модел Fiesta FC . Невероятна китара вярно за 500 лв е но съм сигурен че бие 80 % от ямахите и подобни които се продават за сериозни цени на българския пазар.

Силно съм впечатлен , отивайте пробвайте

 

Може да е тъпа темата но се чувствах длъжен да го напиша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезна информация, баце! Мерси! :hysterical: Хич не е тъпа темата. На мен ми беше интересно да науча впечатления от първа ръка, тъй като и аз ги бях позагледал тези китари неотдавна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Като видях този пост взех сериозно да се замислям за Кремона и отидох до казанлък...... и какво мислите..... и аз останах възхитен и даже се върнах с един стахотен инструмент :hysterical: Взех от майсторската им серия която е 750 лв. но само се изнасят за чужбина..... рядко се случва да имат малък проблем и тогава остават за БГ. Познайте на мойта какъв и беше проблема ...... една едвам забележима драскотина на лака на задния капак :hysterical: Повярвайте ми имах късмет да я взема като ми направиха отстъпка от 100лв. заради това. Китарата има силен и плътен тон и освен това е и доста красив инструмент. Та.... наистина в Кремона правят страхотни неща на добра цена които не отстъпват на мнооого по-скъпи инструменти. Аз успях да събера тези 500лв. за евентулната FIESTA FC която също е страхотна (както и всичките им масивни китари) но се радвам, че имах в мен малко повече за тази. В сайта им я няма, така, че на място трябва да се отиде.

 

Като цяло ....... отидете, вижте, пробвайте........страхотни са за цената си. :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте,

 

от около месец съм горд собственик на китара от Кремона - Solea SA-C.

Мога да кажа само, че китарите с които я сравнявах - RODRIGUEZ C3, YAMAHA CG 171 S

от същия ценови клас не могат да й се опрат въобще.

Като звук са много далеч, а и на вид отстъпват.

Китарата е изработена само от масивна дървесина - по вложените материали може би стои до китари

няколко пъти по-скъпи от нея, а изработката е отлична. Цената й е около 850 лв.

 

В САЩ се продава между 1200 и 1600 долара. В Англия за 895 лири стерлинги.

 

Жалко е, че ги няма в българските магазини и хората, които искат да дадат малко повече пари

за по-хубава китара купуват ламинатите на RODRIGUEZ, ALVAREZ, YAMAHA и др.

Нямам лоши чувства към тях, а и китарите им са добри - просто изредих известните марки класически китари, продавани у нас -

но за тези пари предлагат китари, на които само предната част е масивна и според мен отстъпват сериозно на Кремоните.

 

Ще кача снимки.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм...стара тема, но добра :cheers2:

Аз чакам да започнат да правят акустични китари с метални струни :cheers:

Поне от 3-4 години правят страхотни инструменти, когато беше последното ми посещение във фабриката, въпреки че често ходя до Казанлък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... а защо не и електрически инструменти. Въпреки че все още ме побиват тръпки при споменаването на "Българска Кремона" съм наясно че нещата са се променили много и судоволствие бих тествал техен инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Видео за "Кремона". Може и да е пускано вече. Ще видите и доста любителски записи, както и от професионалисти, използващи Кремона, в предложенията отстрани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето съм ходил, купувал съм си китара от там. Какви са шансовете да започнат производство на акустични и ел.? Не бих пожалил пари, ако ги бива. Оставам техен верен фен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи могат и ел. китарка да ми изработят по поръчка, така ли? Главно ме грабва възможността на по-скромна цена да имам китарка, която не е шперплатова. И признавам човърка ме гъдела на произведеното в България, не като еталон на нещо некачествено, а като пример за нещо стойностно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно като материал ще е на ниво, но за изработката не гарантирам.

Приготвил съм им експеримент - ще им занеса 25 годишна поръчкова ел. китара Кремона за шлайф, лакиране и рефрет. Цената не е умопомрачителна и ще ви уведомя наесен какъв е резултата.

 

За нешперплатова китара на добра цена потърси употребяван инструмент от форума. Излизат чудесни екземпляри и ако имаш готови парите можеш да направиш сполучлив избор. Някои "шперплатови" звучат учудващо добре. Виж ТУК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина ще се радваме да чуем новини, затова как е минало обновлението на поръчковата ел. кремона. Явно има защо и си заслужава, щом си се хванал да я постегнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже от известно време забелязвам, че колкото и да се старая, като уча да свиря допускам грешки: в смисъл закачам понякога леко съседна струна, оставам да отзвучава стуна, друг път, а е трябвало да я заглуша, или забавям темпото на по-трудни и нестандартни /не обиочайно прилаганите/ акорди, т. е. такива които се свирят в конкретната песен. Та мисълта ми е, че съм с една стара ел. кремонка страт с единични адаптери. Струните й лягат ниско, около 2,5 - 3 мм. на 12 прагче, грифа й е изоблен, но може би не дотам. Та уж всичко, не е толкова трагично и отчайващо, но явно не е така. Бяха ми казали преди известно време тук във форума, че от кремонката ще си счупя пръстите и ще ми излязат мазоли. Аз пък се инатя и не си купувам нещо по-добро и съвременно. Как мислите, до колко грешките, които допускам се дължат на умората и по-голямото усилие, което прилагам при свирене с настоящия ми инструмент? Свиря AC/DC, Led Zeppelin, Eric Clapton. Т.е. грешките са резултат от китарата, и все ще ги допускам, докато не си купя по-хубав инструмент, или напротив не е така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересно, не знаех, че кремона правят такъв висок клас китари и при това ги пласират успешно в чужбина.

 

Това е само добре дошло за родното производство :)

 

L.K. надявам се, че щете изненадат приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.