Jump to content
Българският форум за музиканти

Поредната изработка на китарка


Recommended Posts

"гибсънски бридж (24лв)" имаш в предвид tune-o-matic ли?

p90tune.jpg

Ако да за целия (със стоп бара) ли става въпрос - много евтино ми се струва

 

същия но без стоп бара понеже нямаха в наличност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз говорех за TOM body through. :offtopic-001: Иначе май TOM се ползва главно от Гибсън и Джаксън, от другите по-големи фирми май не чак толкова...

 

Пич, нали знаеш, че ти трябва или стоп бар, или клеми за фрезенки, за да ползваш тоя бридж ;) Има и хибриден, при който струните се прекарват през TOM-а и после се прегъват, но той май нещо не се препоръчва особено много, поради простата причина че прегъвал струните и се чупели или нещо подобно :offtopic-001:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наясно съм че ми трябва стоп бар аз клеми имам но се ослушвам за стоп.

А случайно да ви се намира схема на този 5 позиционен ключ за 2 хъмбъкера?

Иначе трябва да я вадя аз но ме примързява :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Я кажете сега тия хъмбъкерчета бива ли ги за хард и хеви

http://reopru.com/_picks_/ibanez.JPG

Редактирано от pioneer 306c
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та от днес съм горд собственик на хъмбъкерчетата IBANEZ ah1 и ah2

И понеже дърводелеца още се мотка и не се е обадил да си взема изрязаното тяло и гриф ето тука 1-2 снимчици на талпичките в необработен вариант

http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924

http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924

http://images.doniboni.multiply.com/image/...p;nmid=86089924

Тази талпа най-отгоре е ореха от който мисля да правя единия гриф и фретборда, а втория гриф ще е от ясена и за фрет-орех :)

За сега само толкова. Надявам се скоро да има включване от дърводелеца :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

;)

 

Брато, що с такива талпи от гредореда насело от плевнята? От колко парчета по-точно правиш тялото и колко китари правиш, че 2 грифа :) :) Колкото до горната талпа, тя хубаво е quartersawn само дето не съм сигурен как точно трябва да се разположи грифа в пространството на талпата, че да е най-здрав... Въпреки, че като гледам от какъв чепат орех е рязана, май няма да излезе здрав гриф както и да го завъртиш :)

 

А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? ;) Питам просто щото тука рояка като почне да прави нещо си прави обикновено повечето неща сам. Иначе не е баш "изработка", а по-скоро асемблиране стъпка по стъпка... ;)

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

че и не слуша какво му казват - гриф от ясен НЕ СЕ ПРАВИ - ако искаш направи си от винкел - твоя работа си е :)

 

по принцип и от орех не се прави, но има редки случаи като Gibson The Paul

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? :hysterical:

 

И на мен този въпрос ми изникна на няколко пъти преди да ме цензурират, ама реших да изчакам и да се смея после... И все още държа на мнението си, че pioneer 306c хич не знае кое за какво е, нормално е да даде всичката работа на някой, който знае какво прави, защото иначе резултат...ще има резултат, но той няма да е китара, а "нещо, което външно наподобява китара" :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

<_<

 

Брато, що с такива талпи от гредореда насело от плевнята? От колко парчета по-точно правиш тялото и колко китари правиш, че 2 грифа ;):) Колкото до горната талпа, тя хубаво е quartersawn само дето не съм сигурен как точно трябва да се разположи грифа в пространството на талпата, че да е най-здрав... Въпреки, че като гледам от какъв чепат орех е рязана, май няма да излезе здрав гриф както и да го завъртиш ;)

 

А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? :tomato: Питам просто щото тука рояка като почне да прави нещо си прави обикновено повечето неща сам. Иначе не е баш "изработка", а по-скоро асемблиране стъпка по стъпка... ;)

 

Поздрави,

Влад

 

Тялото ще е от 2 талпи тъй че не се притеснявай няма да ти разбивам плевнята нито спалнята.

Да ти кажа ореха няма чепове или ти гледаш някоя от другите талпи.

А като говориш че повечето тук които са решили да си правят повечето неща сами, мислиш ли че в мазето си имат дървообработващи машини с които да си изправят и челосат талпите преди да ги слепят а?

Не се хаби нито бояджия ще ми боядисва китарата нито ел. техник ще ми навръзва електрониката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А само теоретичен въпрос: ти какво правиш по китарата? Дърводелец ти прави дървениите, вероятно бояджия ще я боядиса, ел. техник/електрончик ще ти запои кабелите, остава май само да я сглобиш и да си платиш, а? ;)

 

И на мен този въпрос ми изникна на няколко пъти преди да ме цензурират, ама реших да изчакам и да се смея после... И все още държа на мнението си, че pioneer 306c хич не знае кое за какво е, нормално е да даде всичката работа на някой, който знае какво прави, защото иначе резултат...ще има резултат, но той няма да е китара, а "нещо, което външно наподобява китара" ;)

 

 

<_<:)

Мисля да я дам на теб щото си много отворен и всичко разбираш.

По скоро мисля че инструмента с който се опитваш да изкараш някой тон наподобява китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами малкото любители тук, в това число и аз имаме доста машини, а тези, които нямаме или си набавяме или намираме някой в цех да го направи. Наистина не всеки може да има мазе 100 квадрата за да набута абрихт, щрайхмус, банциг, циркуляр, фреза, оберфреза и евентуално стационарна бормашина... Тъжно е и знам какво е... Колкото до това - виж ореха колко рошави са пръстените - това говори, че е рязан чепат орех и това е вътрешна част на quartersawn пън, а чеповете са останали отвън. Ако не знаеш, да ти река: подобни рошави фигури се образуват там където се появява клон или по нашенски остатъка в дървото - чеп (ма "чеп голем", нали :happy: ) Рошавите годишни пръстени водят до промяна в здравината на дървото. Ако е от чисто дърво няма да има проблем при подобно рязане и ще е здраво на опън... Уви тва като е рошаво има твърде голям риск да се омотка на 69-ки... Ма ти си знаеш. айде чакаме резултата, пък после ще говорим къв тон вади... Аз лично съм леко скептичен :happy:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.